Tollas barátaink téli etetése (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Tollas barátaink téli etetése
Raktam ki én is marhafaggyút több helyre,,szeretik nagyon,
sokáig kitart.Magot is rakok ki,,de mivel csak hétvégén vagyunk kint ez hamar elfogy,,és a kiszórtra meg jönnek az egérkék.
Évek óta etetem a madarakat. cinkegolyókat is teszek ki, és fekete napraforgót, az a kedvencük. Néha kevés vegyes madáreleséget keverek bele, de azt sokszor meghagyják.
Nézem az ablakból, milyen madárkák jönnek. Legtöbb a széncinege, kevesebb a veréb, még kevesebb a kékcinege, és a többiből csak pár jön : zöldike, csuszka, tengelic, ritkán harkály(fakopáncs), még ritkábban őszapók.
Kezd ideszemtelenedni a szajkó, azt elzavarom.
Idén még nem tettem ki almát, de fogok. Rászúrom egy gallyra, az almára a rigók is mennek. Egy kis helyen levágok a héjából, így nem kell megbontaniuk.
Megpróbálok sótlan szalonnát venni, de nem nagyon lehet kapni.
Néha jön mókus is, nagyon cuki ! :)
Az ezredforduló táján - iskolai nyomásra , mert szép dolog a m. etetés ahol van nagy kert - vettünk madáretetőt és feltettük egy fenyőfára. Macskánk is volt, tizenvalahány, rendszeresen lesték a madarakat. Végül feljelentettek az állatvédők, hogy veszélyeztetetem a madarakat, nem volt annyi eszük, hogy elrepüljenek, ha cica közeledik. Különben nem volt kár értük, én gyűlölöm a madarakat, lopták a szőlőt, lec@rták a kiteregetettt ruhákat, kocsit,néha bennünket is, csak kárt okoztak
..
Üdv!
Két éve kezdtem el télen etetni a cinege madarakat, szinte csak a napraforgómagot ették meg nagy mennyiségben, alig győztem utántölteni,a másféle magokat kiszórták az etetőből. Idén viszont alig esznek, egy keveset csipegetnek, de a nagy részét meghagyják. Mi lehet az oka? Jóval kevesebb is a madár,mint tavaly. Talán az enyhe ősz miatt később érkeznek hozzánk?
Ugrás a teljes írásra: Tollas barátaink téli etetése
További ajánlott fórumok:
- Hogy oldjátok meg a kutyátok etetését, ha nem sok jut magatokra sem?
- Akvárium tisztításáról, karbantartásáról, halak etetéséről
- Távollévő Barátainkért!
- Írjuk ki magunkból őszintén, rokonaink, barátaink, ismerőseink számunkra nem elfogadott viselkedési szokásaikat?!Ki és miért idegesít, minke
- Milyen gyakran látjuk a barátainkat?
- Jó kis este volt a barátainkkal, megtelt a bakancs, úgyhogy...