Tojás. (beszélgetés)
Ki van ez már tárgyalva.
Mi, akik vásárolunk tőle, mindent Siófokról buszoztatunk haza, mert a helyi kis boltok méregdrágák. Most üzletekben sokkal olcsóbb a tojás, inkább azt veszik többen és nem foglalkoznak a minősséggel, igyekeznek a legolcsóbb árút mindenből beszerezni. Én az ellentetje vagyok, az egészséges élelmiszerekről fogok legutoljára lemondani. Ezért nem telik már semmi másra, még gyógyszert se tudnék kiváltani komolyan mondom, elmegy teljesen a nyugdíjam. De én úgy vagyok vele, inkább az egészségemre költök mint a betegségre. Persze nem mondhatom ki hogy így tuti nem betegszek meg sose, de legalább igyekszem magam tartani. A többiek meg egymást tapossák az orvosi váróban és a kórházakban. Hiányzik ez az ördögnek!
Tavaly kíváncsiságból UH-on megnézettem milyen állapotban vannak az ereim. Tökéletesen meg vagyok elégedve. Tiszták, rugalmasak. Liliom drága, neked is ilyeneket, vagy még jobbat kívánok!
Mondd neki, hogy inkább emeljen árat ! Ahogy a biotermékek is drágábbak, és a kézműves áruk is, mint a nagyüzemi, gépi cuccok.
Ha itt lenne házi tojás, inkább azt venném. Mézet is veszek, pedig drága a cukorhoz képest.
...hogy honnan hozzák azt a rengeteg tojást?
...inkább ne akard megtudni(annyit segítek, hogy még repülővel is, jó messziről)
No látod erre nem gondoltam, hogy mű-tojó-tyúkok, ketrecbe zárva, fűtött helyen... de akkor ne jöjjön a kereskedő azzal, hogy befagyott a tyúkok feneke, azért drágul a tojás.
Egyébként az az igazi, amikor a kiskertben kapirgáló kendermagos tojja a tojásokat. Még a színe is más. No nem irígykedek (olyan nagyon!) mert a búza-kukorica sem két fillér, amitől olyan szép sárgát tojnak. :)
Az azért remélem meg van, hogy nem a tél miatt lett a 35 Ft-s tojásból 120 Ft-s? A drágulás ünnepek elött max 10 Ft szokott lenni. Ehhez semmi köze a télnek.
Egyébként a nálunk sem tojnak a tyúkok lassan 2 hónapja....
Úgy szokták mondani, karácsonyra azért drágul a tojás, mert a hidegben kevesebbet tojnak: befagy a fenekük!
Évek óta hallgatjuk a híreket a globális felmelegedésről, és valóban, 30-50 évvel ezelőtt még sokkal keményebb telek voltak, mégis csak kb. 2-3 hétre "fagyott be a fenekük".
Most még csak nov. közepe van, máris az egekben lenne a tojás ára, ha nem kapott volna sapkát, pedig messze még a mínusz.
És ha majd a mi tyúkjaink nem tojnak, honnét hozzák a boltokba azt a rengeteg tojást, amit ünnepek előtt méregdrágán szoktak!!! árulni??
Egy apartmanban ha házinéninek nincs tojás a konyhájában, az gáz.
Talán ha kinyitotta volna a hűtőt, a legtöbben van tojástartó.
Ez jó!
De ha lerajzolod a néninek, hogy a tyúk éppen tojik, még akkor is félreérthető, viszont ha a lábasodat mutatod neki azzal együtt, hogy az az ovális valami a rajzról oda menne bele... talán megérti.
Persze így utólag már tudunk okosak lenni. De tetszik! :))
Kukuriiiiikúú.
(Most ennek a hosszát, nem kell megmérni.) -:DDDDD
Most nevetni kell?
Rajzold le hogy mit szerettél volna evvel elérni.