Többszöri vetélés (4) után, ki lehet még deríteni mi lehet a gond? (tudásbázis)
Korai vetélést még a spermiumok DNS károsodása is okozhat! Ezt az orvosok sem nagyon mondják!
Sima spermavizsgálat nem elég. Hiába jó a számuk és a mozgékonyság, külön kell vizsgálni ezt.
szia.
nekem a haematológus 2 hetet mondott.Akkor nem tudom....
Szia Papagajka
köszi a segítséget. Trombózisra való genetikai hajlamunk egyikőnknek sincsen. Viszont a fehérje lebontásáért felelős enzim nem működik nálunk rendesen, ez gátolja a baba beágyazódását. Gondolom vérhigítót csak akkor kellene használnom,ha trombózisos lennék, nem?
Szerintem érdemes lenne megnézetni. Nagyon sokszor van ezzel gond, viszont nagyon egyszerűen lehet rajta segíteni.
Ja, és ha már néznek pajzsmirigyhormonkat, feltétlenül nézess antiTPO-t is.
Légyszi ne síma folsavat szedjél, hanem metilfolátot. Magyarországon talán ez az egy van, amiben nincs szintetikus folsav: drbest fully active folate. [link]
A szintetikus folsav nem szívódik fel és gátolja az aktív folát hasznosulását. Természetben pl a leveles salátákban van sok aktív dihidrofolát
Ha a férjed rossz irányban homozigóta,akkor a baba is legalább heterozigóta. Szintén csak a dokimra hivatkozva ez simán vérhígító injekció terhesség elejétől szülés után 6 hétig.
Www.mthfr.net - itt rengeteg infó van. Amerikai, túlgyógyszerezős, vitaminozós,de érdemes olvasgatni. Kajálási ajánlások,életmód változtatási ajánlások is vannak itt.
Szia!
Mi két éve próbálkozunk és ez alatt 2 korai (5-6. hét) spontán vetélésen vagyok túl.
Nálam valószínűleg a pajzsmirigy a ludas, 1 hete szedem az L-thyroxin-t, mert a TSH-nak 2 alá kell mennie (nálam 2,840), a T4-nek meg középtartományba (nálam alsó határon van).
NAgyon fontos a pajzsmirigy, sok galibát tud okozni, de nagyon kevés az olyan orvos, aki képben van a legújabb kutatási eredményekkel, hogy terhességet tervező nőnél 2 alatt célszerű tartani a TSH-szintet.
Nálad milyenek a pajzsmirigyértékek? 2 alatt van a TSH?
Ja, és mindkét terhesség akkor jött létre, amikor inni kezdtem a közönséges galaj teát, ami rendezi a kisebb alul- vagy túlműködéseket. Terhesség alatt nem iható, én pozi teszt után abbahagytam, szerintem ez okozta a problémát. A gyógyszertől most azt remélem, hogy megoldja a dolgot, mert azt végig szedhetem.
Nőgyógyász és nőgyógyász-endokrinológus is azt mondta a tavalyi 2,9-es TSH-mra, hogy rendben van, azóta már tudom, hogy nem. Rengeteg ismerősnél akkor jött össze illetve maradt meg a baba, amikor a TSH 1 körülire állt be.
Szia.
Haematológiára nem küldtek benneteket?
Engem igen.Szúrnom kellett magam végig,
meg szülés után is 2 hétig.
Sziasztok,
Sajnos mi is elvesztettük a kisbabánkat 15 hetesen. Nincsenek a fájdalomra szavak. Mi is rengeteg kivizsgáláson voltunk. Mindent rendben találtak. Kivéve hogy MTHFR heterozigota vagyok, a férjem pedig homozigota.
Akik hasonló cipőben jártok, mit javasoltak?
Én most két hónapig megemelt dózisban szedem a folsavat és a magzatvédő vitamint
köszi előre is
Edina
További ajánlott fórumok:
- Mik azok a bevált pózok, technikák ötletek, tippek amiket felhasználva ki lehet elégíteni egy nőt!(akár többszöris)
- Mit tehetnék? Már többszöri alkalommal felfigyeltem arra, hogy a kurzorom "vándorol", lehetséges, hogy valaki hozzáférhetett a géphez?
- Naponta többszöri alhasi "mocorgás" mitől lehet?
- Többszöri vetélés (magzati szívleállás) után van még remény?
- Ha a hátgerincbe beadott injekció többszöri probálkozásra sikerült, milyen mellékhatásai lehetnek?
- Többszöri vetélés után