Titoktartási megállapodást ha megszegem, mik a következmények? (tudásbázis)
Ha ilyenről van szó, akkor egy névtelen levél elég lenne a csúcsgórénak. ehhez nem kell külső hivatal. Sem NAV, sem más. És igen, ez nem tartozik a titoktartási megszegéséhez.
Én is jelenthetem pl., hogy a túlórát nem fizetik ki vagy azt, hogy a munkakörülmények nem megfelelőek, de azt nem mondhatom el senkinek, hogy bizonyos ügyfelekkel milyen szerződéseket kötöttek, mennyi pénze van a számlán, stb...
Bár azt gondolom, hogy tök feleslegesen foglalkozol ezzel, mert ettől neked nem lesz jobb. Nem lesz tőle állásod, nem fogod jobban érezni magad, tehát semmi hasznod nem lesz belőle, de lehet, hogy szintén egy kis ember alá teszel. A dögöljön meg a szomszéd tehene is felfogás nem biztos, hogy célravezető ebben az esetben. A nagyok úgy is megúsznak mindent, a kicsiknek meg fontos az állásuk...
Bocsánat, nem volt időm. Ma meg már késő van. Szerintem, a titoktartás csak üzelti, (belső) dolgokra vonatkozik. Az hogy szétlopják a boltot, kartonszámra viszik ki az árut, az akárhonnan is nézzük lopás. Ezt mint tisztes adófizető állampolgárnak kötelességem volna jelenteni...
Hagy tudja meg a csúcsgóré, milyen emberekre bízta egy nagy áruház vezetését:(
Írsz pár példát, amiért feljelentenéd a céget?
Azért kíváncsi lennék rá, hogy beletartozik a titoktartás megszegésébe....
A titoktartási nyilatkozat egyértelműen tartalmazza, hogy milyen információkat nem adhatsz ki és azt is, hogy milyen hosszú ideig.
Ha csak azt akarod elmondani, hogy milyen szemét módon viselkedtek veled, akkor azt teheted, hiszen nem nagyon létezik olyan titoktartási nyilatkozat, amely ilyenekre kiterjed.
Én is írtam már jó néhányat alá, amelyben azt vállalom, hogy nem adok ki információt ügyfelekről, a cégről, szerződésekről, illetve nem megyek át konkurens cégekhez, mármint azokhoz, amelyeket a szerződésben említettek, de időnként megszegem:) A férjemnek szoktam mesélni céges ügyekről, de persze ő nem él vissza vele.
Névtelenül tehetsz bejelentést, de ha olyan a probléma, akkor fognak kérni pontos adatokat, mert különben nem tudnak semmit tenni.
Ha csak arról van szó, hogy az étterem konyhája piszkos, romlott húst készítenek el, stb., akkor kimennek a névtelen bejelentésre is...
a titok az titok.
de ha mondjuk életet mentenék vele megszegném, amúgy nem.
Bizonyíték nélkül ez leginkább egy kirúgott alkalmazott vagdalkozásának tűnik majd, ami miatt többféleképp ütheted meg a bokádat, akár perre viszik, akár a következő céged HR-ese ránéz a profilodra FB-on és nem találja majd szimpatikusnak a rágalmazást - még ha te tudod, hogy nem is rágalmazás.
Vagy komoly feljelentést tegyél, vállalva annak a következményeit, vagy ne mutogass vaktában, mert nem jössz ki jól belőle.
Ha lenne egy melóhelyed, ahonnan elküldtek: és te tudod, mi folyik ott, mindenki lop, csal, és hazudik, azt magadban kell tartanod, ha ezt aláírtad??? Még mielött megkérdi bárki, igen, pl. személyes bosszú (is) vezérel. Mert olyan valami miatt küldtek el, amit ők (sajnos nem elég nyiltan) de csinálnak. Bajom, mégis csak nekem lett belőle.
Szóval ha ezt én valahol névtelenül megszellőztetem, az minek minősül? (de kis szemét vagyok, mi?! )
További ajánlott fórumok:
- Az abortusz következményei
- Hétköznapi fordulat, meglepő változás. Mindennapi következmény?
- Válás során, ha a férj megrágalmaz az első tárgyaláson, annak milyen következményei lehetnek?
- Miért van az, hogy mindenkivel kavarok, és képtelen vagyok megállapodni?
- A 15 hónapos oltás következményei.
- Kellett-e már szembesülnöd az egészségügyi reform súlyos következményeivel?