Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Titkok, fortélyok, ötletek - gyakorlati tanácsok fórum

Titkok, fortélyok, ötletek - gyakorlati tanácsok (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Titkok, fortélyok, ötletek - gyakorlati tanácsok

2012. nov. 7. 20:11
Mit csináljak,hogy a serpenyőben sütött hurka ne durranjon szét ?
22. Klimpírozi (válaszként erre: 21. - Radica947)
2009. jan. 12. 15:50
így olvastam valahol én is, s a számomra legfinomabb és állandóan használt a zöld és a piros, a rózsabors..utóbbi nagyon különleges aromájú..a fehér borsot a fura illata, aromája miatt sosem veszem elő.
2009. jan. 4. 17:25
Úgy tudom, a zöldbors, valóban a növény zöldkorában aratott termése, a piros a legkevésbbé erős, a fehér a fekete "hámozása" után, a fekete teljes érésében leszedett bors, ez a legerősebb aromájú.
20. vereskati (válaszként erre: 19. - Radica947)
2009. jan. 4. 17:17
Köszi, ez jól jön mindenkinek. ki fogom próbálni.
2009. jan. 4. 17:16
Én minden ősszel teszek el pirospaprikát ledarálva /jó a fehér is ha megpirosodott az íze ugyan olyan, csak feleannyiba kerül/ kimagozás után lemérem, minden kg paprikához 20 dkg asztali só kell. /a vákumos nem jó, nem olyan sós/ darálás után összekeverem, egy napig állni hagyom, többször megkeverem, kis üvegekbe /pl.tormás/ kanalazom, és mehet a kamrába. Vegetát úgy szoktam eltenni, hogy amilyen zöldséget találok olcsón a piacon, répa, gyökér, zeller, karalábé, karfiol, kelkáposzta, kb. egyenlő mennyiségetledarálok. Fontos, hogy legyen benne vöröshagyma, zöldségzöld, zellerzöld, paprika, paradicsom. Van elektromos darálóm, így nem olyan nehéz. Ehhez is kilónként 20 dkg sót számítok, összekeverem és másnap üvegezem. Télen alig használok sót, mert ez levesbe, főzelékbe és köretbe is finom. Jó főzőcskézést!
18. vereskati (válaszként erre: 16. - Vaczila)
2009. jan. 2. 09:19
A fekete, zöld, rózsaszínű és a fehér bors ugyanazon a növényen terem. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük és különböző a fűszer feldolgozásának módszere is.
17. vaczila (válaszként erre: 9. - Emedrol)
2009. jan. 2. 09:15
Édesítővel még nem csináltam tejszínhabot, de a "hulala" tejszín aránylag kevés cukrot tartalmaz és finom. Próbáld ki.
2009. jan. 2. 09:13
Mi a különbség a különböző színű borsok között? Én azt hittem, csak dekorációs célra van a piros meg a zöld.
15. Katinkaboszi (válaszként erre: 10. - Anyuca66)
2008. szept. 19. 22:54

Pörköltbe a legjobb és legegyszerűbb, ha a mostanában kapható piros színű kápia, vagy paradicsom paprikát ledarálod és sóval, elég sokkal, összekevered. Kisebb üvegekbe kell tenni és kész, majd a felbontásuk után a hűtőben tárolni, míg elfogy. Eleinte kis adaggal próbálkozz.


A sülthúsokhoz: szemes fekete, zöld és színes bors, majoránna, kevés borokabogyó, koriander, nagyszemű só, feltétlenül kell még őrölt kurkuma és friss rozmaring, ha nincs jó a szárított is. Én még teszek bele egy nagyon kevés római köményt is.


Ha lehetséges, ezeket szemes állapotban kellene egymás után vagy ledarálni, de a legjobb, ha mozsárban, amit már kaphatsz a boltokban, összetörsz közvetlenül a felhasználás előtt.

14. Katinkaboszi (válaszként erre: 11. - Ragacsa)
2008. szept. 19. 22:45

Amennyiben lakkozott a szerényed, próbáld óvatosan leszedni, egy kevéssé látható részen.

Amennyiben matt, akkor már kissé nyűgösebb és érdemes felkeresni egy műbútor asztalost.

Azonban a lakásba való felvitel után át kell kenni sima babaolajjal és nagyon szépen eltűntet minden foltot róla.

13. Katinkaboszi (válaszként erre: 2. - 53658d2215)
2008. szept. 19. 22:40
Ha valaki szereti a teát citrommal, akkor nyáron azért, mert segít hűteni, reggeli sietéskor is hasonló a dolog, citromlevet kell a jégkockatartóba önteni, sokkal jobb, mint bármi, ha meleg ételt, vagy italt akarsz hidegebbé tenni.
12. Katinkaboszi (válaszként erre: 7. - E71af41436)
2008. szept. 19. 22:37
Főzéskor az első levét tessék leönteni, majd utána friss vízzel újra nekiláthatsz a főzéshez.
2008. júl. 9. 23:07

Sziasztok!

De megörültem ennek az oldalnak!

Segítségre lenne szükségem, vagy legalábbis valami jó ötletre. Költözéskor ragasztószalaggal rögzítettem a szekrényajtókat. Azóta eltelt egy év, eddíg a szekrények raktárba pihiztek. Most aztán a ragasztó külső része szépen levált, a ragacsos rész, (nevéhez hűen) a szekrényre tapadt. Hogy a bánatba tudom leszedni, úgy hogy a szekrény ne sérüljön? Előre is köszi:)

2008. júl. 9. 14:31

Valami finom házilag összekeverhető fűszerkeveréket tudtok ajánlani?? Pl 1-1 rész fehér-feketebors-őrölt fűszerkömény, pörköltbe!. Pörköltszaft kockára nincs ráírva, milyen fűszerekből áll...

Vagy nyers zöldségből vegeta, miből mennyit daráljunk le!. Sózva befőttes üvegbe olajjal picit leöntve? Vagy inkább jégkockatartóba lefagyasztva??

2008. márc. 22. 17:20
Valaki segítsen ki.... Tejszínből tejszínhabot édesítővel??? ennyire megoldható szerintetetek? Vagy inkább hagyjam a fenébe?
2006. júl. 16. 18:55
akkor eszem keserűen. úgy is szeretem de azért egyszer ettem olyat ami nem volt keserű....hm...az valami pompás volt. :)
2006. júl. 16. 18:55
akkor eszem keserűen. úgy is szeretem de azért egyszer ettem olyat ami nem volt keserű....hm...az valami pompás volt. :)
6. 'szti (válaszként erre: 5. - E71af41436)
2006. júl. 16. 18:53
passz, csak frissből csináltam :-(
2006. júl. 16. 18:50
mirelitből szoktam,ami ugye elvileg főzéskész. vagy nem?
4. 'szti (válaszként erre: 3. - E71af41436)
2006. júl. 16. 18:49
A külső leveleit és a torzsarészt le kell vágni. Így szoktad? Nekem még sose lett keserű.
2006. júl. 16. 18:31

na végre...tudtam hogy van egy olyan topic amiben feltehetem a kérdésemet.

Szóval,nagyon szeretem a kelbimbót,de mindig keserűre sikerül. így azért nem olyan fini. mivel tudom jól megcsinizni????

2006. márc. 7. 18:31

Még néhány "Bree"-knek való ötlet :)


Fix gombok:

Erősebben rögzithetjük a felvarrt gombokat, ha a cérnát szintelen körömlakkal átkenjük. A lakk felszívódik, és fixálja a fonalat.


Maradék bor:

Ha vendégség után az üvegben marad egy kis bor, öntsük jégkockatartóba, majd fagyasszuk le.Főzéskor felhasznélhatjuk különböző ételek ízesítésére. Kiválóan alkalmas bort tartalmazó bólé gyors lehűtésére így nem vizezi fel az italt mint a sima jégkocka.


Jégmentes szélvédő:

Telente minden reggel sok időt vesz igénybe gépkocsink szélvédőjének letisztitása? Megelőzésül három rész ecetet keverjünk össze egy rész vízzel, majd egy kendöt belemártva töröljük le vele este az ablakokat.Az ecet megakadályozza, hogy az eső vagy a pára ráfagyjon az üvegre.


Megfakult ékszerek:

Ha aranyékszereink megfakultak, este egy liter meleg vízhez adjunk néhány csepp szalmiákszeszt, és ebbe az oldatba áztassuk be az ékszereket. Reggel puha kefével keféljük át és öblitsük le tiszta vízzel.


Illatos levegő:

Porszívózás előtt helyezzünk egy illatos olajjal átitatott vattadarabot a porszívó levegőkivezetőjéhez! Ha így porszívózunk nemcsak tiszta, hanem illatos is lesz a lakás.


Melegebb lakás:

Egyszerű és hatékony eljárás: helyezzünk egy alumínium fóliát a radiátor mögé. A hő visszaverődik innen és ezáltal melegebb lesz a lakás.


Nyikorgó parketta:

Hogy későn hazaérve ne ébresszük fel az egész házat a nyikorgó parketta miatt, a résekbe szórjunk hintőport.


Pihe-puha lágyság:

Ha mosógépben mossuk a pehelypaplant, tegyünk bele egy teniszlabdát, ami segít helyrerázni annak tartalmát, és visszanyeri erdeti vastagságát.


Tükröm, tükröm...:

A fürdőszoba-tükrön nem lesz többé párafolt, ha áttöröljük néhány csepp mososzerrel átitatott ruhával. Utána száraz, puha ronggyal töröljük át .

2006. márc. 4. 18:29
Elsóztad a levest? Mindig odaég a tej? Zavaros a húsleves? Leválik a panír a húsról?

Minden jó, és gyakorlott háziasszonynak is elkel egy pár jó tanács...hát még annak aki nem ért a dolgokhoz....

Ugrás a teljes írásra: Titkok, fortélyok, ötletek - gyakorlati tanácsok

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook