Tiramisunál mivel lehet helyettesíteni a babapiskótát? (tudásbázis kérdés)
Hát az én kisfiamnak sajna egy darab babapiskóta is rendesen betenne...:( Persze egy felnőtt többet ehet de ha egy rendes adagot megeszik ilyesmiből, attól bizti felmegy a cukra.
Csinálsz 7 tojásból piskótát, 7 ek liszttel, az kb 5 dkg, tehát 37g ch, édesítőszerrel persze. Ennyinek elég kell lenni egy doboz mascarponehoz....
Az valami borzalom :o)). A keresztmamám csinált valami egyébként nagyon finom sütit kétszersültből, de az ázott kétszersült állaga azt hiszem még sokáig kísérteni fog :))
Szerintem is tejszínhabbal elkeverve a mascarpone...sokkal finomabb
Kétszersültnek hasonló állaga van, de cukortartalom biztosan kevés.
Vannak azok a kis piskótafalatkák.. azoknak nem kisebb a ch. tartalma?
A legújabb szerint a cukorbetegeknek is szabad cukrosat enni. Sőt! Úgy állítják be az inzulinjukat (a mamáról tudom), hogy ha nem esznek étkezésekként egy szelet kenyeret, vagy szelet sütit, stb, akkor leesik a cukruk.
Szóval én babapiskótával készíteném, mert azzal az igazi, és csak a krémbe tennék kevesebb cukrot, vagy édesítőt.
Azt hogy csinálod? Mármint hogy a házi piskótának kevesebb lesz az indexe? Ha van recepted, leírhatnád. kössszi :)
Hát a korpovi elég szörnyen hangzik bele, én csinálnék rendes piskótát édesítővel, de tudtommal lehet venni cukormentes piskótát is. Mintha anyu szokott volna ilyesmit venni, mert a nagymamám cukros. De egyébként a szerintem annyi cukor, ami a babapiskótában van meg megehető a cukrosoknak is, ha figyelembe veszik a napi bevitelhez, és nem ő falja be az egészet.
Szerintem próbából áztass be 1db korpovitot "ebbe" a kávés-rumaromás cuccba, és egyből kiderül;)
De! Sztem borzasztó lehet. Bár az én gyerekem bármit megeszik, ha sütinek nevezzük, mert ki van rá éhezve:(
Szia!
Szerintem inkább süss egy piskótát. Finom a manner piskóta, de tuti hogy legalább 50 a GI indexe. A piskótának amit te sütsz annak mondjuk 20, de sztem annyi sem.
Valahol azt olvastam, hogy korpovit kekszet tettek a piskóta helyett, de attól nem lesz rossz íze?
Én eddig mindig habtejszínnel kevertem el a "sajtot":(
A Manner-nak van cukormentes és teljes kiőrlésű lisztből készült piskótája. Nagyon finom a belőle készült Tiramisu. Tejszín viszont egyáltalán nem kell bele.
Van a boltban Detki cukormentes háztartási keksz, cukorbetegek azt szokták fogyasztani. És van már többféle cukormentes tejszín is. Pl a kék dobozos hulala.
Tejszín nem kell bele. Csak egy kis tej a mascarponéba, azzal együtt jó krémesre fel kell verni. Én tojást sem teszek bele.
A hulula tejszínnel vigyázz, mert abban cukor is van. Inkább nézd meg a címkéjét a tejszínnek.
De én nem szoktam a tiramisuba tejszínt rakni..
Próbáld ki,hátha a keksz is jó.
Ha te vered fel a tejszínt,akkor mehet.
Akár porból,akár a dobozost. Mindegyikbe tudsz édesítőt tenni.
mire gondolsz..milyen kekszet??szerintem,ha megforgatod a kávéban az is megpuhul...
minek arra tejszínhab???
én tegnap csináltam tiramisut..leírjam neked???
Igazából diétásan kellene elkészítenem, de nem fogyi miatt, hanem cukorbetegség miatt..
Nincs kedvem sütögetni, nem tehetnék helyette valami diétás kekszet??
Tejszínhab vajon mehet, v. az is helyettesítésre szorul?
Tiramisunál mivel lehet helyettesíteni a babapiskótát?
További ajánlott fórumok: