Ti tudtok utazásra gyűjteni? (beszélgetés)
Lenne olyan aki Pécsről Kiskunhalasra utazik?
Két növényt kellene elhozni.
Igen ennyi és busszal.
Ez a rossz része,hogy 1 nap buszon van.Nem tudom mennyi idősek a gyerekeid de rájuk meg sok kedvezményt adnak ha viszitek őket.Ha kocsival nekivágtok 3 főtől meg megéri autóval menni.Legalább is ezt mondják a nagy autós utazok:) Autóval meg valahova északra 15-17 óra alatt le lehet érni tőlünk Győrből.
Most kaptam meg a bank levelét,30 ezerrel csökkentették a törlesztőrészletet,a szerződés értelmében-hurrrááááá:)))
Lehet,így már tudok gyűjteni a nyárra-egy-két hét utazásra:DDDD
Sajnos nem:(
Már két lakásunk ki van adva,és így is nagyon nehezen jövünk ki-sajna van még két év hitelünk,ami havi szinten rengeteg kiadás:OO
Eladok egy-két dolgot-örökség.-abból fogunk nyaralni egy hetet-de csak országon belül.
mi nem nyaralásra takarékoskodunk, hanem úgy általában próbálunk félretenni.
aztán ha úgy alakul, elmegyünk nyaralni.
bár már 5 éve nem voltunk sehol, mert mindig másra kellett a pénz...
de úgy néz ki idén sikerül nyaralni is. :-)
ez érdekelne 100-120 ezer görögbe?
egyénileg mentetek vagy busszal, apartmanba?
nekem ez azért nem jó, mert ha így megyünk, akkor 10 napos turnusok vannak, amiből 1-1 éjszaka a buszon van, így 1 hét az ott tartózkodás.
10 nap gyerekek nélkül sok, egy 5-6 nap még beleférne ketten, de a duplája már sok idő nélkülük.
Szia!
Írnál részleteket a montenegrói utazásotokról?
Lehet spórolni ha szeretnél menni...Mi az elmúlt 4 évben így mentünk Görögországba.Első évben hazajöttünk elkezdtünk gyűjteni a következőre.Volt,hogy havonta 5-10000 ft félre tettünk volt,hogy semmit.Fél év alatt összespóroltuk az út árát a következő fél évben a költőpénzt.100-120000 ft-ból elvoltunk 2en 1 hetet külföldön úttal együtt.Sokat lehet spórolni az úton is ha jól keresel.Idén nem megyünk hiába van lefoglalva közbeszólt a babánk:) Idén Balaton lesz kicsivel több pénzből...
Szóval tudsz spórolni ha szeretnél menni.
nem tudom te hány éves vagy, de én is így gondolkodtam 10 évvel ezelőtt, mára megteremtettük a családi fészket (no nem luxus), de ami kell már megvan.
nekem most jött az érzés, hogy mennék, de nagyon
Mi idén is szokásos utat tervezzül Montenegróba:)
Idén sem lesz semmi luxus, csak egy sátras utánfutó. Tökéletesen megfele :) Olcsó megoldás és tengerparton vagyunk:)
külföldre visszatérve, én egy alföldi kisvárosban lakom, és itt nincs utazási iroda sem.
innen egy nyugdíjas tanár szervez utakat évek óta, nagyon jók, aki már volt az mondta.
a környező országokba szoktak menni: Ausztria, horvát, Erdély, Prága, Lengyel, Szlovénia
pl. tavaly egy 6/5 éjszakás ausztriai körút félpanzióval, kijött kettőnknek 150 ezerből, az idén 170 ezer, vagy a horvát szintén ennyi...
én egyéni szervezéssel nem tudok menni, csak szervezett úttal.
na én pont így vagyok most, tavaly elkezdtem gyűjteni, azóta gyűlt is, a férjem munkája bizonytalan lett( most nincs, maszek és lassan két hete fejezte be a munkáját, azóta semmi).
szóval én is attól tartok, hogy ha elköltöm, akkor nem lesz az a kis tartalék (olyan borzasztó ez, nem?)
mi 4-en vagyunk, két kisgyerekünk van, így külföld szóba sem jöhet ennyi személyre, de ha ketten mennénk a férjemmel esetleg, akkor is min. 170 ezer tuti kellene ,már utánajártam, azért ebből itthon 4-en elmegyünk.
További ajánlott fórumok:
- Amit gyűjteni lehet
- Ti tudtok minden nap pontokat gyűjteni?
- Elkezdtétek már gyűjteni a hidegebb estékre befőttes üvegekbe a meleg levegőt?
- Be tudod osztani a pénzed, tudsz gyűjteni?
- Első randi utáni utazásra, hogyan lehet elegánsan nemet mondani?
- Ha három kedvenc tárgyadat vihetnéd magaddal egy utazásra. Melyek lennének ezek?