Ti milyen zöldségeket szoktatok veteményezni? (beszélgetés)
Az is jó módszer lehet, de én félnék hogy nagy melegben elfelejtem felnyitni a tetőt, vagy valami történik mert nem vagyok esetleg elég gondos.
Én a szoba ablakpárkányát szoktam meg. 10 fok felett már kihordom nappal a palántákat, had szokják a kiképzést. Este meg be a melegre. Az index fórumon akinek fóliája vagy üvegháza van, szebb palántákat nevel mint én, de azért jók szoktak lenni ezek is.
Azzal gyorsítom a korai pari érését, hogy a cserepeket sétáltatom. Este be a melegre, nappal ki a ház elé.😀
Próbáljátok ki!
Elsőre elég is ennyi. Én már ennél is lejjebb adtam.
Ma elkezdem csíráztatni a paradicsom magokat, és vetek dobozba salátát, ami majd ki lesz palántálva.
A pohárba febr. 1-én vetett Mano paradicsom szépen fejlődik, ők nagy cserépbe lesznek átültetve hogy a kései fagytól könnyen megvédhessem. Ezek nagyon korainak vannak szánva. A bolti paradicsomnak kiábrándító az íze én meg már nagyon enném a frisset.
Én már petrezselymet, sárgarépát, retket, spenótot elvetettem. Most készülök egy- két sor cukorborsót. Én 3-4 éve azt inkább ősszel vetek, és nagyon szép a termés. Korán van nagyon. Mikor a tavaszi virágzik, az ősszel vetett már a fagyasztva pihen. Retket meg olyat vettem, amit egész évben lehet vetni. Saláta, fokhagyma már nagyon szép.
Ha már nem lesz sáros a gökd eldugom a tavaszi fokhagymát, meg a hagymát.
Én a Black Beauty néven forgalmazott, zöld héjút szoktam vetni. Nem homok a kert talaja.
Van levesnek eltéve vegyesen a héjával. Szép színű lesz az elkészült étel.
Kicsinek szedem le, mikor a magok még gyengék, észrevétlenek az ételben. Sose szedem ki.😀
2 éve besokaltam a paradicsom darálómtól. Kidobtam. Már tavaly előtt és tavaly is úgy rakom el a paradicsom lét hogy mosom, kidarabolom amit kell, leturmixolom héjastúl-magvastúl, 15 percig rotyog, aztán megy az üvegbe. nem zavaró a mag és a héj, ráadásul sokkal egészségesebb a teljes termést elfogyasztani.
További ajánlott fórumok:
- Ma milyen NYERS zöldségeket ettél?
- Milyen zöldségeket és gyümölcsöket lehet grillezni?
- Milyen sorrendben lehet adni a babáknak a zöldségeket, gyümölcsöket?Mit mikortol lehet bevezetni?Sehol nem találtam ilyen listát.
- Milyen zöldségeket raksz el télire és hogyan?
- Milyen élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök tartalmaznak B-vitamint?
- Homokban milyen zöldségeket lehet termeszteni? (Házi veteményes)