Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen zöldségeket raksz el télire és hogyan? fórum

Milyen zöldségeket raksz el télire és hogyan? (beszélgetés)

2014. máj. 19. 07:19
semmit nem teszek el,mert ahol elek meleg hely.
2008. aug. 8. 23:52
Most a fekete szeder érik, abból szörpöt készítek.
2008. júl. 28. 01:05
A gyümölcsöket, eper málna,meggy, cseresznye jól záródó üvegbe rakva fagyasztom le, cukor nélkül. Leturmixolva kis műanyag üvegekbe is rakok el.
2008. júl. 28. 01:03
A paprikát feldarabolva rakom a fagyóba.Hozzá a paradicsomot egészben, dobozokba( a hagyma mindig kéznél van) és télen is készítem a lecsót. A mikróba kissé felolvasztott paradicsomról könnyen lejön a héja is.
6. rolvisa (válaszként erre: 2. - Smudlaagi54)
2008. jún. 13. 22:47
Mi az a zakuszka?
5. rolvisa (válaszként erre: 3. - Winny)
2008. jún. 13. 22:46

Hasonlóan rakom el, csak fagyasztom,ősszel, amikor olcsóbb, vagy megtermett a hozzávaló.

Egy fajtája a darált zöldségnek(delikát)

1 kg sárgarépa

1 kg petrezselyem

50 dkg paradicsom

50 dkg káposzta

50 dkg karfiol

25 dkg zeller

25 dkg karalábé

25 dkg kelkáposzta

25 dkg hagyma

25 dkg paprika (sárga, zöld piros)

1 csokor zeller levél

1 csokor lestyán levél (delikát növény)

1 csokor petrezselyem levél

Az anyagokat tárcsás darálón ledarálom (húsdarálón is lehet), jól összekeverem, és zacskókba ellapítom, leforrasztom. Egy zacskóba kb. 30 dkg kerül. Lefagyasztom.

Régen 1 kg sóval keverték el és így üvegekbe rakva, elállt.

Leves alapnak, párolt rizsbe, burgonyalevesbe, zöldséges levesekbe, kitűnő vitaminbomba télen hol van ennyi fajta friss zöldség, hamar megfő.

LEVES: a zacskóból annyit török le, amennyit akarok (a húsklopfoló kiváló erre)

Vízbe rakom, kevés zsiradékot adok hozzá, sózom, borsozom, ha felfőtt mehet bele a levesbetét. Ami lehet: gyöngytészta, bármilyen száraztészta, vagy galuska. Reszelt tésztával a legfinomabb. De rizst is főzhetünk bele. Mire a levesbetét átfő a darált zöldségek is, megpuhulnak. Nincs benne tartósító (E 4…) én nem használom a bolti delikátot, és leveskockát. Ez mindent pótol.

A saját ízlésem szerint állítom össze, pl. én paradicsomot, és zellert, kevesebbet teszek bele. Nem szeretem a zeller harsány ízét, a paradicsom meg ellágyítja kissé.

Igy néz ki.

[link]

2008. jún. 13. 22:41

Ezt rakom a fagyasztóba télire

Zöldséglevél, paprikában

A kicsumázott paprika hegyébe egy koktél paradicsom, kerül. Erre lestyán és zeller, majd a petrezselyem zöld, jó szorosan bele nyomkodom.. A tetejét egy darab kelkáposzta levéllel zárom le.(így nem fő ki belőle a zöld levél). Húslevesbe, rizsbe, bármilyen levesbe jó. Azért szeretem, mert a zöld levél nem fő szét, de minden íz ott van benne.

Tavalyelőtt 100 db készült a családnak.

Itt megnézheted.

[link]

2008. jún. 8. 19:15

Mindenből egy kicsit.(gyümölcs)

A zöldséget a répát a karalábét és a zellert húsdarálon ledarálom lesózom!

Másnap kicsavarom és üvegezem.

Nálam az a "vegeta"

2008. jún. 8. 18:44

Én müanyag dobozba szoktam rakni epret,málnát.Borsót babot,fejtett babot,tököt legyalulva zacskóba,uborkát is legyalulva zacskóba.Spenótot megpárolva leturmixolva.

Meggyet,cseresznyét is szoktam fagyasztani,de meggyet nyersen is szoktam elrakni cukorral rétegezve üvegbe.(de ez alkoholos lesz)

Paradicsomlevet,lecsót,zakuszkát,szörpöket,őszibarack beföttet.Mikor mi van a kertben amit el lehet rakni.Lekvárt ritkán szoktam, mert nem esszük.

2008. jún. 7. 23:41
Az eperszezon közepén vagyuk. Én csavaros üvegekbe rakom, helyet hagyva a terjedésnek, szét ne faggyon. Nem veszi át a többi étel szagát.Leturmixolva is fagyasztok le üvegekbe.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook