Ti milyen tápszert adtok másfél-éveseteknek? (beszélgetős fórum)
A semminél persze, hogy jobb a tej, de a tejnél jobb a tápszer:)
szerintem:)
Nem is hordalak le...:) Csupán helyeseltem és hozzáfűztem gondolataimat. Egyébként a bocitej és kecsketej között van egy kis különbség, és azért javasolják a kecsketejet a boci teje előtt, mert annak az összetétele jobban hasonlít a babák szükségleteihez....
Írtam is az elején, hogy mi az asztma miatt húzzuk 20-24 hós koráig babatejjel ezt a részt, a másik kettő másfél évesen már 3.5-ös bolti bocitejet kapott.....
1-2 évesnek (sőt nagyobb gyereknek sem) nyilvánvaló, hogy nem való sem csoki, sem hamburger és társai.
A tej azért annyira nem ártalmas, csak ilyen piciknek még nem való, őnekik lehet venni junior gyermekitalt, aki akar.
Szerintem egyébként nem olyan nehéz odafigyelni arra, hogy a gyerekünk a neki való ételeket egye, főleg, ha az egészségéről van szó.
Nem lesz probléma, mert mint ahogy én is kóstoltattam vele, más is megteszi. És máskor is odanyomom neki, hátha ízlik neki. De egyenlőre nem kell neki, aminek én örülök, mert mint írtam: semmi nincs a tejben, ami egy fejlődésben lévő kisgyermeknek szüksége van.
A másik. Tejbegrízt adok neki. Rizskót, tejberizst. Sütikbe is kap tejet. De az, hogy én naponta 2szer 2,5 dl-t megitassak vele... na nincs az az isten.
Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy te vagy az egyetlen szaranya a világon?!
ps: baromira irigyellek a pacal miatt, egészségedre!:)
:DDDDDDDDDDDD
Jó étvágyat! :)
Offf...Most, -hogy két-pofára tömöm a fejembe a pacalt- jutott eszembe, hogy egyik emlős sem főz a marha gyomrából pörköltet, csak az ember.
És milyen jól teszi. Hatalmas piros pont annak, aki kitalálta. :)
Nem ezt mondtam, az én fiam is találkozott már a tehéntejjel (21 hónapos)de minden nap tápszert kap este lefekvéshez.
A fiam előbb ivott tehéntejet (1 éves kora után) mint tápszert, én a tejről álltam át a tápszerre, mert rossz evő volt és több értelmét láttam a tápszernek, mint a tehéntejnek.
Ezt a mondást rosszul fordították, de most már így marad :)
Azért remélem, az asztmát nem a tehéntejre fogják. Meg hogy rendben van a fiad - azt mondjuk jobban remélem. :)
Egyébként az én lányom olyan 14 hónaposan egyik napról a másikra nem itta meg a tápszert és nem ette meg a tejpépet, nem fogadta el egyik ilyen mű-cuccot sem.
Jó neked. :) Tudod, a kivétel erősíti a szabályt...;)
Viszont van ellenpéldám is, csak hogy ne kenjek mindent ok nélkül mindenre: Kisfiam 10 hós koráig szopizott, aztán hirtelen abbahagyta, már nem volt "ideje" rá.....:S Tápszereket kezdtünk próbálni, mert még napi 3x azért igényelte, és at rögtön el is fogadta. 12 hósan baromira vérszegény lett (7.2), pedig amíg szopizott, állítólag jó volt az eredménye (3x vettek anyatejes korában vért tőle asztma miatt)....
További ajánlott fórumok:
- Milyen tápszert kap/kapott a gyereked és hány hónapos koráig?
- Milyen tápszert adjak a nagyon rossz étvágyú 4 hónapos gyerekemnek?
- 1, 5 éves gyereknek tejet adtok vagy tápszert?
- 1 hónapos babónak milyen tápszert adsz? Elfogadja simán ha előtte tejcsis volt?
- Milyen tápszert adnátok 7 hónapos, anyatejes babának?
- 6 hónapos kortól milyen tápszert adtok a babának?