1, 5 éves gyereknek tejet adtok vagy tápszert? (tudásbázis)
hát igen nem olcsó-mondjuk amikor tejet veszek abból sem a legolcsóbbat választom-ha a gyereknek lesz.mondjuk ha valaki hozzájut házi tejhez az olcsóbb sokkal és jobb is csak van vele munka-én azt forralom meg leszűröm tejszínt leszedem róla.
babatejnél meg néztük az akciókat és próbáltunk olyankor venni-de figyelni kellett így is pl. patikába nem vettem neki mert ott horror összegért adták.
Hát igen megoszlanak a vélemények a tej és a babatej adása közt.Az biztos,hogy a mai tej az nem tej,de olcsóbb mint a babatej,de közel nincs benne annyi ásványianyag és vitamin és nem utolsó sorban megtalálhatók a jó bacik amik segitik a bélflóra működését.
Ma megnéztem mennyibe kerül a tejital hát nem olcsó (Milupa),de a másikfajta (Mildibé)összetételre ugyanaz,de 400ft-tal olcsóbb
itt is a márkanevet fizessük meg,mint mindenhol.
Mindegy, vettem 1 dobozzal és kipróbálom és megirom hogy izlett neki.
A válaszokat mindenkinek köszönöm.:-)
Én kakaót adok neki reggel-este, nálunk is azért kapott tejet már egy éves kora után, mert nem ízlett neki az 1 éven felüli babáknak való tápszer. Hogy őszinte legyek meg is értem, kipróbáltunk vagy 4 félét, mindnek borzalmas íze volt:S
Eleinte cukorral itta, aztán mézzel, most kakaózik, de megissza a sima tejet is:)
Az enyém is ilyen detto:)
Én karamellás tejet kutyultam neki olyan 2 éves koráig itta rendesen,utána mint akit elvágtak nem hajlandó inni tejet.Nem eröltetem,sok tejterméket eszik,elsősorban sajtot,de azért jó lenne ha valaki megsugná mivel lehet rábírni egy 2 és fél éves gyereket a tejivásra:)
12 hónapos kora óta doktornői javaslatra rendes tejet iszik a kislányom,annyi kikötése volt a doktornőnknek,hogy ne lightos tejet adjak neki,mert azok agyon vannak kezelve!
Most 14 hónapos és semmi baja tőle,szépen meg issza!
Én mondjuk csináltam egy rövid át vezetést,először 1-2 hétig felesben adtam tej tápszer keverékét,végül végleg el hagytuk a tejet 2 hét után!
Egy kicsivel elöbb,mint másfél évesek voltak az ikreim,mikor elkezdtem a tej bevezetését.Igen,nekem is azt mondták,hogy a 3,5 tejet adjam,de ne a tartós tejet,hanem a frisset.Reggel 3dl kakaót,este 3dl tejeskávé(gyerek).
Egyetértek Sylvia81-el,mikor azt írja,hogy a mostani tejek,főként a tartós,dobozos tejek nem minősülnek tejnek(nem igazán látott tehenet).Sajnos nemcsak a tejjel van a baj,hanem az összes élelmiszerrel,nemtudjuk mit eszünk,iszunk!!!
Megpróbáljuk mi is a házitejet.
Mindez azért van, mert a régi még tej volt, ezek a mostaniak már nem minősülnek annak. Én nem is akarom tudni, mi van bennük... Gondolhatnám, hogy a drágábbak jobbak, de sajnos nem vagyok biztos benne... :(
Mi most automatás házitejet iszunk. Az a tuti! :P Nem bírom megunni, olyan finom!!! És még csak távolról se hasonlít rá az a sokféle bolti izé, pedig rengeteg félét kipróbáltunk, és nem is csak a zsírszegényeket...
vannak ilyen porok epres és banános is!!Nagyon finomak ha csinálok magamnak mindig kér de egyébként eszébe sem jut!!
A napi 1-2 krémtúrót viszont nem tudja megunni:-))
régen emlékszem rá volt írva a tejeszacskóra milyen vitamin van benne-most nincs.de akkor 2 nap alatt megromlott most meg egy hétig vagy hetekig is eláll.
nyáron viszont adtam neki kecsketejet hígítva-az könnyebben emészthető sok vitamin van benne-és nem is volt rossz íze.
pl. ha egy darab banánt beleturmixol az ember-akkor banános íze lesz.
én is a vitamin meg a vas miatt adtam a babatejet.
meg mert vannak bennem probiotikumok-amitől jobb az emésztés.
Hány %-os zsirtartalmú tejet adtok?
Védőnő szerint a legzsirosabbat kell.Én 1,5 % adok ,mert a 2,8% tól kemény a széklete.
További ajánlott fórumok:
- Mit adtok, ha be nem áll a szája a köhögéstől a gyereknek?
- 5 éves gyereknek milyen lázcsillapító kúpot adtok?
- Közel 2 éves gyereknek(21 hónapos) milyen naptejet tudnátok ajánlani?
- Milyen vitamint szedtek? Mit adtok a gyereknek?
- Ti mikor hagytátok el a tápszert és adtatok tejet a gyereknek?
- Mit adtok reggelire a 16 hónapos gyereknek? A virsli és a péksüti már unalmas szerintem, a szendvicsről csak a felvágottat eszi le. Ötletek?