5 éves gyereknek milyen lázcsillapító kúpot adtok? (tudásbázis kérdés)
Teljesen egyetértek veled. épp ezt írtam én is. Gyereknél abszolut kúp párti vagyok. Hatásosak, könnyen beadhatók, gyorsan hatnak, és ami plusz előny: nem készítik ki a gyerek gyomrát.
Ha belázasodnak én mindig kúpot adok, a 4 éves és 16 hónapos fiaimnak.
Mi az, hogy nagy?
Végbélkúpot mi felnőttek is használunk, ha muszáj. 5 éves gyermeknek is adható Germicid kúp, vagy Mexalen, ha lázas. Pláne ha hány, és szájon át nem tudsz adni gyógyszert. Az én 4 éves fiam pl. nem is vesz be szirupokat, nem is szivesen adnék. Tönkreteszi a gyerek gyomrát. A kúpok gyorsan felszívódnak, hatásosabbak mint a szirupok.
Jó régi ez a fórum.
Germicid C kúpot adok ha belázasodik a 4 éves fiam, nekünk ez vált be. Ha nem viszi le a lázát, 2 óra múlva Mexalen kúp.
A szirupoknak nem vagyok híve, kikészíti a gyerek gyomrát. Amúgy nem is veszi be a fiam. Tabletta szóba sem jön.
Magas láz esetén priznic.
A kúphoz már nagy egy 5 éves gyerek...
Nurofen szirup. Ha nem használ akkor 1/2 ampulla Algopyrin 5 ml Nurofennel. De csak nagyon magas láz esetén.
Szia!
Az én fiam 6 éves és csak a Rubophen tabletta viszi le a lázát! éves kora óta tablettát kap, mert a szirupot kihányta! Így amint le nyelte, nem kúpoztam tovább! Egyébként kúpban nekünk a Mexalen és a Germicid-c vált be! A Germicid-C nyugtató hatású, inkább éjszakára javasolja a doki!A pici fiamnak (aki fél éves) a Nourofen szirup jön be, de ha kell, kapja a kúpot!
Szia!
A Germicid kúp az jó,meg az amidazophen kúp,ami van 0,1 és 0,15-ös kiszerelésben is.Ezt úgy kell hasznélni hogy 10 kilós gyerekne(a0,1-es-ből)adhatsz egyet.20 kg-osnak 2-őt.De a szirupot nem veszi be?Mert azok is vannak nagyon jók.meg persze ha nagyon magas a láza akkor a hűtőfürdő nagyon jó.Kellemetlen de nagyon hatásos.
További ajánlott fórumok:
- Ti mit csináltok, ha nem akar a láza lemenni a gyereknek a lázcsillapítótól?
- Mit adtok, ha be nem áll a szája a köhögéstől a gyereknek?
- 1, 5 éves gyereknek tejet adtok vagy tápszert?
- Gyakorló anyuka vagyok, de még mindig nem tudok rendesen félbevágni egy lázcsillapító kúpot!!Ti hogyan csináljátok, hogy ne törjön?
- Milyen vitamint szedtek? Mit adtok a gyereknek?
- Mit adtok reggelire a 16 hónapos gyereknek? A virsli és a péksüti már unalmas szerintem, a szendvicsről csak a felvágottat eszi le. Ötletek?