Ti mennyiért veszitek, vagy adjátok el a háztáji/tanyasi csirkét? Mármint felpucolt állapotában:) (tudásbázis)
Hát a miénk is tákolmány:) Olyan,mint a centrifuga,csak nagy gumi biszbuszok állnak ki. Most a betonkeverő motorja van rajta,de újonnan olyan 40 ezer lehet egy motor.Nagyon jó,3-4-t lehet egyszerre beletenni nagyon hamar készek és nem kell bogarászni a tollat.Persze,ha otthon vagytok,tudsz keltetni,van etetni való akkor megéri,de,ha venni kell a kaját már nem nagyon oké
Hát én sem akartam,én 1000 ft-ért akartam adni, a párom kérdezte hogy nem sok? Hát mondom én nem érzem annyira soknak.. és így lett belőle 950 ft. A kopasztótok milyen? Mert most én is nézegettem, meg hogy miből lehetne összerakni házilag, ahogy néztem a komolyabb tétel egy motor rá. Mert most csak magunknak, de jövőre már többet szeretnék tartani, meg eladni.
Persze nagyon kényesek,mi naposakat vettünk vágni,a keltetőben keltetteket,meghagytuk tojni.Kakasunk nekünk is volt, vagy húszat vágtunk,de tényleg csak pörköltnek,vagy levesnek jók,bármilyen fiatalok.Az uram azt mondja ő bizony 1000-nél alább nem adta volna,most 130-at vágtunk,de ez a családé.Van kopasztónk,úgyhogy 3 nap alatt letudtuk.Hát bizony fárasztó,de jó,hogy csak veszem a fagyasztóból.:)Pontosan ezért a siránkozásért nem vágunk eladásra,régebben vágtunk.Ha belegondolsz az idődet,a fáradtságot az ennivalót felszámolod,akkor jössz ki jól,ha a munkádat ingyen adod.
Hát most csak a kakasokat vágjuk ki, mert a lányok nem fogják bírni :D Ők meg nagyon szívósak, pörköltnek meg húslevesnek valóak inkább. Mert 1 kakast kirántottunk, de nagyon kemény volt a húsa, pedig húsleves is készült belőle. Aki vesz belőlük, ő pedig kifejezetten pörköltnek veszi, meg ők nagyon figyelnek a táplálkozásra. Azért is kérdeztem, hogy mennyiért adják/veszik az itt lévők,mi a reális ár. De amikor mondtam hogy 950 ft, hát volt egy nagy sóhaj.. Pedig szerintem is korrekt ár, sőt! Valamennyi indítót ők is kaptak, de alig voltak 1-2 hetesek, meg a darába volt bele keverve, és csak 1-2 alkalommal, csak féltünk hogy nehogy megdögöljenek, mert ugye nem volt hozzájuk tyúkanyó, meg rendes ól, csak egy összeeszkábált, és esős idő is volt ráadásul. Vágtok eladásra is?
Nagyon korrekt áron adod.Mi is tartunk,bár a mieink kapnak indító tápot és sokkal korábban vágjuk őket.A tieid olyan igazi rántani valók!
Milyen idősek a csirkéid?
Uramisten! Majd legközelebb dobok le neked a töltésoldalba :O) itt 1100 HUF egy kiló,
Jaj, új vagyok az oldalon, látom nem is nekem szólt hogy milyen drága :D
De felpucolva, teljesen tisztítva kb 1-1,5. Szerintem nem olyan sok, a boltban sima csirke 850/kg, ez rendes tápmentes csirke.
Ahol én veszem, ott 1200 forint kilója. Lábat, fejet, zsírt nem hoom el.
Én faluban lakom. Itt 2000 Ft-ert adták az egész csirkét (tehát nem kilónként, hanem egyben), gyönyörűen meg van pucolva, láttuk, hogyan nőtt fel, ismerjük a családot, tudjuk, mivel etetik, hogyan tartják őket.
Nekem is tátva maradt a szám. Ez azért húzós, még ha háztáji is, meg pucolt is, meg minden.
azt egy kicsit én is sokallom... talán a spar/tesco féle boltokban is "csak" 3000 pénz körüli a "boldog csirke" mellének kilója...
egyébként érdekelne, hogy hol lehet háztáji csirkemellet beszerezni budapesten (csak mellehús kellene, a csirke többi részére nincs szükség:)).. ha valakinek van valami tuti beszerzési forrása, légyszi ossza meg! :)
Mennyi???
Csak tátom a számat!!!
Hát 950-et mondtam kilójára.. szerintem nem olyan sok, tekintve hogy boldog jószágok:)
Mi tyukot szoktunk venni masfel kilosakat, ezerert :)
Vásárolni 1.600.- Ft/kg körül szoktam.
Én eladok. A pipéjeim olyan 1,5 kilósak. Felpucolva 1600.-/db.
Csirkemell filet vettunk multkor haztajit, 3400 ft volt kiloja.
Ja, és kilónkénti árra gondoltam.
1-1,5 kg osat, 1300 körül.
Én is olyasmi árra gondoltam, de akkor nem lőttem mellé. Köszi! :)
Lenne egy csomó kakasom, lenne rá vevőm, csak nem tudom hogy mennyi kb. Mert azért csak nem bolti csirke, rendes terményen nevelt, kapirgálós :)
Ezer forint körül van a tisztított.
Ti mennyiért veszitek, vagy adjátok el a háztáji/tanyasi csirkét? Mármint felpucolt állapotában:)
További ajánlott fórumok: