Ti hogyan tartjátok rendben a babáitok játékait? (tudásbázis kérdés)
Én ebből nem csinálok akkora gondot. Amikor van egy pici gyerek a lakásban, engem ne szóljon meg senki, mert széjjel van pár játék. Hiába raknék rendet napközben, ő attól még játszik. Úgyhogy napközben széjjel vannak a játékok, igen.
Este viszont közösen elpakolunk mindent, vannak dobozai, én adogatom neki, hogy na tedd a labdát a dobozba. És teszi és örül magának. :-)
Szerintem ilyen picinél bőven elég, ha az estit megszokja.
ezt én is próbálom, mármint azt, hogy addig nem veszünk elő másik játékot, míg az előzőt a helyére nem tettük...
de sajnos sokszor (ha főzök pl) nem tudok ott lenni mellette, és ugye nem akkor főzök, amikor alszik, mert akkor nem lenne ebédünk, vagy ha pl. apával játszik, hát az borzasztó:D Apa mindent odaad neki, amire rámutat én meg a hajam tépem, hogy már megint az összes játék összevissza van a szőnyegen:D mert apa tojik az én rendszeremre magasról, ő játszik a gyerekkel és kész:D
Sehogy... :)
Több dobozban vannak a játékai. Egyikben csak legó, másikban autók és mindenféle más játékok, vannak külön a kirakók, máshol a gyöngyök. Minden reggel gyönyörű rend várja a kisfiamat, kiválassza mivel szeretne játszani. Játszunk, ha kéri a másikat, akkor előbb eltesszük azt amivel addig játszott.
Nagyjából működik, bár így is úgy is csatatérnek tűnik a lakás. Van, hogy kipakolja a cipőket, ha kiszökik a konyhába, akkor a kutyakaját belepakolja a tálba és beviszi a nappaliba, vagy épp a hajtogatott cuccokat pakolja szét. Szereti a fiókot kirámolni, amiben az iratok vannak... viszont ha kérem, el is pakolja. :)
Mutass nekem egy olyan helyet, ahol kisgyerek van és betoppansz délelőtt fél 11-kor, rend van. :D
Nálunk ugyan ez van. Pakolunk, az 5 éves lánykám már segít ügyesen. Viszont jön a 20 hónapos fiacskám és mire én helyére teszek 2 dolgot, ő addig leszed másik 4-et... így tehát akkor pakolunk, ha ő alszik. Ha ébren van, akkor ez totál reménytelen.
Emlékszem, a kislányom is ilyen volt. Azt szerette, ha minden játék a földön volt szanaszéjjel, mi pedig bukdácsoltunk a szétdobált játékokban. Ezvan, majd ha nagyobb lesz, akkor már könnyebb lesz rendet tartani (remélem). :)
Mi együtt pakoltunk eleinte (meg most is időnként meg kell nekik mutani :)) aztán, ha igazi rend lett, "rend-táncot jártunk :DD valami indiántánc, bagy ami épp jön. A lényege, hogy de jó, hogy rend van!
Ezt nagyon szeretik.
További ajánlott fórumok:
- Mivel tartjátok fenn a párotok iránt az érdeklődéseteket éveken át?
- Mennyire tartjátok normálisnak, hogy 3 hónapos csecsemő kezét fogdossák és puszilgatják "idegenek"?
- Nem tartjátok túlzásnak a pedagógusok szabadnapjainak számát?
- Fontosnak tartjátok-e gyermekeitek életében a konfirmálást, bérmálkozást?
- Kis gyerek kis gond-nagy gyerek nagy gond?Igaznak tartjátok?
- Te szereted a Valentin napot? Meg is tartjátok a pároddal?