Ti hogyan főzitek a töltött káposztát? (tudásbázis)
47. levarosbukta (válaszként erre: 42. - Tumbo2)
2023. febr. 6. 13:52
Nem olyan sok paradicsom van benne, épp hogy szép szint kapjon a káposzta leve.
46. tumbo2 (válaszként erre: 43. - Vigyefene)
2023. febr. 5. 14:26
én a zsírosával is elbírok.
45. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 5. 13:09
Savanyú káposztából készítem. Füstölt hús is kerül bele. Nincs paradicsomlé. Nagyon vékony rántással, nem fő el a leve teljesen.
44. tumbo2 (válaszként erre: 43. - Vigyefene)
2023. febr. 5. 12:05
egyezik az ízlésünk.
43. vigyefene
2023. febr. 5. 11:54
Egy jó nagy darab füstölt hússal együtt. Kissé zsírossal....
42. tumbo2 (válaszként erre: 39. - Levarosbukta)
2023. febr. 5. 11:53
nem mondanám,nekem a paradicsomos nem ízlett-
41. 820e00bff1
2023. febr. 5. 11:53
Mèg sosem főztem töltött káposztát, de szeretnèk .
40. tumbo2 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 5. 11:52
mi csak tálaláskor,a lányom sok tejföllel szereti.
39. levarosbukta (válaszként erre: 23. - Channa*)
2023. febr. 5. 11:47
Öreg hiba! :)
38. levarosbukta (válaszként erre: 25. - Birebora)
2023. febr. 5. 11:45
Igen! Nagyon finom! Én az alföldi rokonoknál ettem először ilyet és azóta csak igy csinálom a káposztát.
37. globus (válaszként erre: 30. - Epresturmix)
2023. febr. 5. 10:34
Felénk abba is tesznek paradicsomlét, amit disznóöléskor főznek. Alföldről származó ismerős szerint abba nem paradicsom, hanem paprikás rántás való.
Káposzta és krumpli a legváltozatosabb alapanyag 🙂
36. tumbo2 (válaszként erre: 29. - Epresturmix)
2023. febr. 5. 10:29
a lányom anyósa főzte így.én is megpróbáltam,de nem lett jó.
35. tumbo2 (válaszként erre: 25. - Birebora)
2023. febr. 5. 10:27
a kapor mindennek jót tesz.
34. Epresturmix (válaszként erre: 33. - Channa*)
2023. febr. 5. 08:51
Mindkettőt szoktuk csinálni, még Zalában. Tesóm pl a napokban csinált édeskápiból gombócosat, mert neki nem bírja a gyomra a savanyúkápit. De én is szeretem savanyúval. Jó apróra összevágom. Hmm…van belőle a fagyasztóban. Szerintem a héten elő is veszem. ❤️
33. Channa* (válaszként erre: 30. - Epresturmix)
2023. febr. 5. 08:46
Nálunk van savanyúkáposztás, ezen nincs paradicsom, és van az édes káposztás, ami paradicsomos.
32. Epresturmix (válaszként erre: 31. - Channa*)
2023. febr. 5. 08:46
Igen, nálunk is. :)
31. Channa* (válaszként erre: 29. - Epresturmix)
2023. febr. 5. 08:45
Igen, ahány ház...
Gombócos? Nálunk a gombócos káposzta csak apró savanyú káposzta és nem becsomagolt gombócok. Az ilyet nem rántjuk be:D
30. Epresturmix (válaszként erre: 23. - Channa*)
2023. febr. 5. 08:42
Én tettem. Annyira finom! 😍
29. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 5. 08:41
Felénk nem rántják be a töltött kápit. A gombócos káposztába szoktunk egy vékony rántást tenni valóban. Meg paradicsomlevet. Legalábbis a mi családunkban.
28. Channa* (válaszként erre: 26. - 8d00a82c06)
2023. febr. 5. 08:39
Az anyukám mindig rántotta. És annyira finom volt;)
27. 5d8fd6c5cb
2023. febr. 5. 08:38
Én csak úgy kis lángon főzöm..-)
26. 8d00a82c06 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 5. 08:11
A töltött káposztát nem rántjuk.
Sosem hallottam mèg ilyet.
25. birebora (válaszként erre: 22. - Levarosbukta)
2023. febr. 5. 07:49
Akkor csak a töltelék van, ha nem teszel bele szálaskáposztát? Kaporral még nem hallottam de biztos finom lehet.
24. VendrinerPiroska (válaszként erre: 4. - Napsugár8)
2023. febr. 4. 22:14
Én is így tanultam az anyukámtól.
23. Channa*
2023. febr. 4. 21:35
Mi a savanyú káposztásra nem teszünk paradicsomlevet.
22. levarosbukta
2023. febr. 4. 20:06
Savanyitott káposztalevélbe tekerem, a lábas aljára sok kaprot teszek, rá a tekercseket. Felöntöm vizzel, sózom, hagymát szelek rá, ha van teszek rá szálaskáposztát is ha nincs az sem baj. Egy kevés sűrített paradicsomot teszek hozzá és voilá kész a legfinomabb töltöttkáposzta :)
21. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 4. 20:01
Ilyenkor öntöm rá a nyáron elrakott paradicsomlevet. Azzal még rottyan egyet és kész. Fogó kendővel letakarom, hogy a rízs még dagadhasson. Nem szoktam sem rántást, sem tejfölt bele/rá rakni.
20. bozsu55
2023. febr. 4. 18:26
Forrás elérése után lassú tűzön.
19. Channa* (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
2023. febr. 4. 16:46
🤩
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Channa*)
2023. febr. 4. 15:35
Csináltam már én is édes káposztából de azt nem szerették a gyerekek,így a hagyományos savanyúból főztem,maradt leve nem habartam be,nagyon finom lett :)