Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ti hogy látjátok az árcsökkentést? fórum

Ti hogy látjátok az árcsökkentést? (beszélgetés)

1 2 3
80. liliom10 (válaszként erre: 71. - Tsfmvk)
márc. 23. 21:02
Amióta eszemet tudom, mindig a termelővel szúrtak ki, pedig neki kellene a legnagyobb hasznának lenni !
79. liliom10 (válaszként erre: 59. - 55Judit)
márc. 23. 21:00
Az nem fordult meg a döntéshozók fejében, hogy valamit bevegyenek a zöldségekből, gyümölcsökből ? Pl. az almát és a sárgarépát vagy a káposztát? Az a baj, hogy ezek egészségesek ?
78. tsfmvk (válaszként erre: 77. - Fokhagyma)
márc. 23. 20:14

Azért nézz meg egy őstermelőt, akinek még a s...elyukába is belenéznek, hol termel, mit termel, mennyit termel, mutassa a gazdálkodási naplót, a permetezési naplót, a számláit, az újraoltási bizonyítványátvát, a helyfoglalási engedélyét, a kistermelői engedélyét.....

Menjenek a f@szomba.

77. fokhagyma (válaszként erre: 71. - Tsfmvk)
márc. 23. 18:27
Valószínű éppen az ilyet akadályozná meg az új rendelet, aminek értelmében nem lehet eladni többért, csak a beszerzési árra tett plusz 10 %-ért. Hol tartották, és tartják be ezt a kereskedők? A kiskereskedők sem, de őket kevésbé lehet ellenőrizni a piacokon, mint a multikat. Aki megveszi a nagybanin olcsón, eladja saját termékként a piacon, és nem 10 % a haszna, hanem sokkal több. Én azt gondolom, túlságosan nem is érdemes ezeken a dolgokon töprengeni, kemény világ a kereskedők világa.
76. birebora (válaszként erre: 68. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 23. 18:13
Én is tudatosan vásárlok, ha valami olcsóbb, azt veszem és örülök neki. Nincs ezzel gond.
márc. 23. 18:02
Ha kicsit tovább gondolod rájössz, hogy amit itt nyersz, máshol annál többet veszítsz.
74. tsfmvk (válaszként erre: 73. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 23. 17:54

Mi profilt váltottunk, előre menekültünk.

Több fajta cucc, de kevesebb.

Nem kell éccakázni a nagybanin se, ha vmi több jófogás.

Hálisten vannak törzsvásárlók, úgyhogy leszarom az egészet.

73. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 71. - Tsfmvk)
márc. 23. 17:49
Én varrok... Még olyat? Megértelek, én is így gondolnám!
márc. 23. 17:47
Oltári szerencse...
71. tsfmvk
márc. 23. 17:17

Mondok valamit elsőkézböl.

4 éve 80 Ftért vette meg tőlem az átvevő a cukkinit. Júniúsban.

A tacskóban láttam 399ért akcióban azon a héten. Láttam, hogy az enyém (láda szám).

Akkor mondtam, hogy meg egy túróst.

300ért elcsöpög kispiacon is.

Erre varrjatok gombot...

márc. 23. 15:42

Állj neki még egyszer annak az 58. hozzászólásomnak az elolvasásához, akkor talán megérted, hogy mit írtam.

Nem estem neked.

szerencse, hogy van, aki érti, hogy miről írtam.

69. ilus74
márc. 23. 15:00
Bementem az Aldiba nagy reményekkel,hogy majd kapok olcsóbban natur joghurtot,és semmit nem engedtek belőle.Tejet 2,8 százalékosat múltkor a Tescoban olcsóbban vettem,mint amilyen a mostani ára.Úgyhogy ezt csak felfújták,és közben a tettek nem értek semmit!!!
68. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 65. - Birebora)
márc. 23. 14:55
Pennybe is volt s méretű 690 Ft-ért a Sparba vettem érték csökkentett M-est 560 Ft-ért. Igen én bejárom az összes boltot ami útba esik és mindenhol az akciósat veszem.
márc. 23. 14:50
Nem kell nekem esned, nem én hoztam a rendeletet! Én csak feltettem egy kérdést, ki-hogyan éli ezt meg. Én csak magamról tudok nyilatkozni, nekem nem mindegy hogy 290 Ft egy nagy tejföl vagy 500, a fél kilós zsír 360 Ft ami eddig 800 Ft volt és sorolhatnám, mert a Pennybe betartják. Persze semmire nem elég a pénzünk, hónapról-hónapra élünk én is jobban örülnék ha nem kellene plusz egy melót elvállalnom ahhoz, hogy mindenünk meglegyen. Ötven felett vagyok és muszáj másik munkahelyet is intéznem 4 órába, mert a társam fizetésével is nehezen jövünk ki egy hónapban. Nekem bizony 20 Ft is számít........
66. srcrss
márc. 23. 14:01
Nem érint.
65. birebora (válaszként erre: 63. - Channa*)
márc. 23. 12:44
Volt tojás S-67, M-88, L-109 ft-ért is.
64. Channa* (válaszként erre: 63. - Channa*)
márc. 23. 12:43
udyan=ugyan
63. Channa* (válaszként erre: 62. - Birebora)
márc. 23. 12:42
Én a tojást udyan annyiért vettem.
márc. 23. 11:16

Valamennyire észrevettem. Görögjoghurt, tejföl, kefir, joghurt italok, sütőmargarin, trapista sajt, tojás, párizsi. Ezeken észre lehetett venni, Lidl-ben voltam. Vettem még mást is, 21.ezer ft-ot hagytam ott. Egy kosárba, két szatyorba elhoztuk.

De kevés a boldogsághoz, hogy most valameddig pár dolog "olcsóbb".

61. apeeng
márc. 23. 11:11
volt árcsökkenés? hol?
60. 55Judit (válaszként erre: 58. - Smaragdzöld 🐉)
márc. 23. 11:02
kapálózik a fuldolkó. Ide kap-oda kap. Ezt mással nem lehet magyarázni.
márc. 23. 11:00
Azon termékek árát csökkentették, amit a szegényebb emberek letöbbet vásárolnak. A szegények nem azért vásárolják a bizonyos termékeket mert csak azt tudják megfizetni? Milyen nagyszerű lenne ha drágább minőségi élelmiszerek árát csökkentenék, hogy hozzájutassanak azok is, akik csak álmodoznak felőle.
márc. 23. 10:53

Hidegen hagy ez a gazdaságilag megalapozatlan döntés.

Vajon hálát kellene éreznie bárkinek is, hogy néhány alapvető termék ára - kényszer hatására - csökkent? Mi van a többi, a csökkentés kategóriába be nem került termékek árával?

Drágaság van. Mindenki érzi, mindenkit érint - anyagiaktól függetlenül.

A pénz vásárlóértéke olyan szinten csökkent, hogy ezen nem segít az, hogy a most kiemelt termékek ára csökkent valamelyest.

Személy szerint nem vettem észre. Az, hogy a tejfölt olcsóbban vettem, mint idáig; hát egyáltalán nem boldogít.

Abban pedig - hogy más termékek árát nem fogják emelni, hogy a kiesett árkülönbözetet korrigálják - egyáltalán nem hiszek. Hiába mondják, hogy ellenőrizni fogják. Nem. Nincs rá kapacitásuk. Arról már nem is beszélek, hogy a rengeteg árucikket lehetetlen számon tartani. Ugyan hogyan tudnák azt megállapítani, hogy a sok üzletlánc mikor emel egy bizonyos terméke árán mondjuk 20 forintot? Hiszen ahhoz ismerni kellene számtalan termék akkori árát, amikor életbe lépett ez a "kolosszális" intézkedés.

57. Channa* (válaszként erre: 52. - Fokhagyma)
márc. 22. 23:53

Általában a lidl-ben szerzek be sok mindent. A ma vásárolt termékek árát össze tudtam hasonlítani, mert van enyugtám, ezért tudom, hogy pl. a z m-es tojás 30 db, már októberben is 2.649 Ft volt, ahogy novemberben, decemberben, januárban, februárban és március elején is.

A tej szintén 329 Ft volt, az elmúlt fél évben.

Ahogy írtam, a liszt drágább volt (lidl márka)

Persze, vettem még gombát, kólát, retket, sört, mirelit borsót, kelkáposztát(baromi drága volt) és rágógumit is, de ezek kb. hasonló árban voltak, mint szoktak.

Szomorú, de semmiből nem vettem sokat (1 fej, 1 üveg, 4 doboz, 1 kg), de 15 ezret fizettem...

56. asztanaviszta (válaszként erre: 39. - Channa*)
márc. 22. 17:22

Én sem.

Házi tojást veszek, annak az ára nem változott.

Baromfi féléket szintén, így az sem érint.

Olaj ugyanannyi.

Egy tétel volt, aminél a Sparban jelentős volt a csökkenés.

A párizsiból, ha veszek, csak a Pick nosztalgia párizsi, ami nálunk megy. 10 dkg/ 600 forint helyett, most csak 370 forint volt az ár. Vettem is rögtön 20 dekát.

55. globus (válaszként erre: 54. - Fokhagyma)
márc. 22. 15:58
Mi csak ketten vagyunk, mennyiségi megtakarításunk nem lesz látványos. Talán nagyobb családoknál igen, de ha zömmel menzai étkezésük volt, náluk is inkább hétvége. Érintett termékek föleg alapanyagok, amiböl főzni kell.
54. fokhagyma (válaszként erre: 53. - Globus)
márc. 22. 15:40
Hát, ez az!!! Ki tud megjegyezni minden árat? Főleg úgy, hogy a különböző boltokban ugyanaz más-más áron volt eddig is. Én úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy ami nagyon fontos, így is úgy is megveszem, ami meg nem annyira, annak esetleg utánanézek.
53. globus (válaszként erre: 49. - Fokhagyma)
márc. 22. 15:37
Talán a fél guriga laktózmentes trapistára gyanakodtam, de rákerestem neten, ugyanannyi. Azért, mert rosszul emlékszem, vagy már az új árakat találom, passz.
52. fokhagyma (válaszként erre: 50. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 15:35
Én meg éppen a Pennyt nem, mert nincs a közelünkben, de ahogy írod, ott tényleg van árcsökkentés, és még jelzik is. Így kellene mindenhol.
51. 55Judit (válaszként erre: 47. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 22. 15:35
Én is vettem annyit, hogy leájati időig éppen fogyjon el. De amíg lehet, bevásárolok belőle minden héten.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook