Ti hogy látjátok az árcsökkentést? (beszélgetés)
Azért nézz meg egy őstermelőt, akinek még a s...elyukába is belenéznek, hol termel, mit termel, mennyit termel, mutassa a gazdálkodási naplót, a permetezési naplót, a számláit, az újraoltási bizonyítványátvát, a helyfoglalási engedélyét, a kistermelői engedélyét.....
Menjenek a f@szomba.
Mi profilt váltottunk, előre menekültünk.
Több fajta cucc, de kevesebb.
Nem kell éccakázni a nagybanin se, ha vmi több jófogás.
Hálisten vannak törzsvásárlók, úgyhogy leszarom az egészet.
Mondok valamit elsőkézböl.
4 éve 80 Ftért vette meg tőlem az átvevő a cukkinit. Júniúsban.
A tacskóban láttam 399ért akcióban azon a héten. Láttam, hogy az enyém (láda szám).
Akkor mondtam, hogy meg egy túróst.
300ért elcsöpög kispiacon is.
Erre varrjatok gombot...
Állj neki még egyszer annak az 58. hozzászólásomnak az elolvasásához, akkor talán megérted, hogy mit írtam.
Nem estem neked.
szerencse, hogy van, aki érti, hogy miről írtam.
Valamennyire észrevettem. Görögjoghurt, tejföl, kefir, joghurt italok, sütőmargarin, trapista sajt, tojás, párizsi. Ezeken észre lehetett venni, Lidl-ben voltam. Vettem még mást is, 21.ezer ft-ot hagytam ott. Egy kosárba, két szatyorba elhoztuk.
De kevés a boldogsághoz, hogy most valameddig pár dolog "olcsóbb".
Hidegen hagy ez a gazdaságilag megalapozatlan döntés.
Vajon hálát kellene éreznie bárkinek is, hogy néhány alapvető termék ára - kényszer hatására - csökkent? Mi van a többi, a csökkentés kategóriába be nem került termékek árával?
Drágaság van. Mindenki érzi, mindenkit érint - anyagiaktól függetlenül.
A pénz vásárlóértéke olyan szinten csökkent, hogy ezen nem segít az, hogy a most kiemelt termékek ára csökkent valamelyest.
Személy szerint nem vettem észre. Az, hogy a tejfölt olcsóbban vettem, mint idáig; hát egyáltalán nem boldogít.
Abban pedig - hogy más termékek árát nem fogják emelni, hogy a kiesett árkülönbözetet korrigálják - egyáltalán nem hiszek. Hiába mondják, hogy ellenőrizni fogják. Nem. Nincs rá kapacitásuk. Arról már nem is beszélek, hogy a rengeteg árucikket lehetetlen számon tartani. Ugyan hogyan tudnák azt megállapítani, hogy a sok üzletlánc mikor emel egy bizonyos terméke árán mondjuk 20 forintot? Hiszen ahhoz ismerni kellene számtalan termék akkori árát, amikor életbe lépett ez a "kolosszális" intézkedés.
Általában a lidl-ben szerzek be sok mindent. A ma vásárolt termékek árát össze tudtam hasonlítani, mert van enyugtám, ezért tudom, hogy pl. a z m-es tojás 30 db, már októberben is 2.649 Ft volt, ahogy novemberben, decemberben, januárban, februárban és március elején is.
A tej szintén 329 Ft volt, az elmúlt fél évben.
Ahogy írtam, a liszt drágább volt (lidl márka)
Persze, vettem még gombát, kólát, retket, sört, mirelit borsót, kelkáposztát(baromi drága volt) és rágógumit is, de ezek kb. hasonló árban voltak, mint szoktak.
Szomorú, de semmiből nem vettem sokat (1 fej, 1 üveg, 4 doboz, 1 kg), de 15 ezret fizettem...
Én sem.
Házi tojást veszek, annak az ára nem változott.
Baromfi féléket szintén, így az sem érint.
Olaj ugyanannyi.
Egy tétel volt, aminél a Sparban jelentős volt a csökkenés.
A párizsiból, ha veszek, csak a Pick nosztalgia párizsi, ami nálunk megy. 10 dkg/ 600 forint helyett, most csak 370 forint volt az ár. Vettem is rögtön 20 dekát.
További ajánlott fórumok:
- Kicsit gyanús nekem a párom anyukája, ti hogy látjátok?
- Hülye egy helyzet.. Segítsetek, ti hogyan látjátok?
- Ti ezt hogyan látjátok? Segítsetek!
- Létezik szerintetek szerelem úgy, hogy nem látjátok egymást?
- Mindenki Pikali Gerdát okolja, hogy elválnak Détárék. Ti ezt hogy látjátok?
- Ti is úgy látjátok, hogy Mádai Vivien visszahízta a leadott kilóit?