Ti éreztétek-e már hátránynak egy állás megszerzésénél, hogy nők vagytok? (beszélgetés)
Naná!!!
De helyt álltam, elfogadtak, befogadtak a srácok:))
na igen. az sem nyero ha egy alkalmazott tul sokat kepzel magarol.
nem o fektette be a penzet, mire jatsza meg magat
Szerintem a kis cégeknél (alkalmazottad van, nem beosztottad, ezért gondolom egy kisebb céged van) a cégtulajdonos jobban érzi, hogy az alkalmazott munkájától az ő zsebe töltöttsége múlik, így jobban bánik vele. Multiknál meg mindenki valaki beosztottja és a szekér egy-egy akár jó ember nélkül is megy ugyanúgy, ebből a szempontból kiszolgáltatottabb a munkavállaló.
Szüleim vállalkozók, és pár esetet láttam, hogyan nőtt az alkalmazott édesapámék fejére a túl finomkodó bánásmódtól. Valahol középen van a megoldás szokás szerint.
Én az alkalmazottam se..ét is kinyalom, mert ember vagyok, talán ő ezért nem teszi meg, amit mondok?
Lehet, hogy itt rontom el?
Előfordult, hogy betoppantam, és a kedves ismerőse (azt hitte, vevő vagyok) vígasztalta, hogy becsülje meg, hogy van munkája.
De hogyha kérdezem, mivel nincs megelégedve (jó fizuja van, tök emberséges vagyok, sőt!!!), arról beszél, hogy félreértettem, nem arról beszéltek.
De abból, amire megkérem, egy csomó mindent nem csinál meg. Ilyen is van.
Igen, ez van az olaszoknál is és ha jól tudom még Angliában (amiről én tudok és ki tudja mi még más országokban)
De például van ennek egy másik érdekes hatása: ugye pl Olaszországban 5 hónapot köteles fizetni a cég teljes fizetéssel, hogy otthon maradhass a gyerekkel, utána viszont ha nem mész vissza, akkor kalap-kabát. Ugye ezt senki nem szeretné, így 5 hónap után tej elapaszt, gyerek (5 hónapos..) bedob bölcsibe és hello. Szóval ez sem épp gyerek-barát megoldás
Belgiumban fél évet voltam egy multinál, ahol a hr-es csaj 4-5 órában dolgozott aztán tekert haza a gyerkőcökhöz. Tény, hogy nem volt egy strapás melója, de a belgák például támogatják a részmunkaidőt anyáknak.
Nem szeretek "nyugattal" példálózni, de sok EU-s országban nem lehet már se férfit se nőt kizsákmányolni. Egyszerűen rájöttek, hogy a cégnek sem jó, ha a sz@rt is kihajtják a munkavállalóból, nem lesz termelékenyebb. Ha rendben van a magánélet, ki tudja magát pihenni, kevesebb munkaóra alatt is jobban teljesít. Ezért lehet ott például az anyáknak részmunkaidős állásokat biztosítani, mert alapvetően a hagyományos állásokban sem akkora a hajtás, és az a szemlélet, hogy kevesebb idő alatt dolgozz jól. Nálunk is ezt kéne, mert ami most van, az se anyának, se pályakezdőnek, se senkinek nem jó.
Korrekt , amit mondasz, csak alapvetően, különösképpen a szellemi munkában ha hátrány, hogy valaki nő, az azért van, mert gyereke lesz a közeljövőben vagy eleve van már neki.
Egyébként amit valaki már korábban felvetett, az is érdekes kérdés, hogy például a férfiasnak mondott szakmák, mint műszaki terület, ott vajon okoz-e hátrányt, ha valaki nő?
Van ilyen is :(
Én első munkahelyem előtt vagy 15 interjún voltam, és a második kérdés mindenhol az volt, hogy szeretnék-e babát az elkövetkezendő 2-3 évben. Nyilván, ha van egy ugyanolyan képességekkel rendelkező férfi, akkor őt veszi fel :(
További ajánlott fórumok:
- Ti is éreztétek a földrengést?
- Ti miből éreztétek, hogy már túl vagytok?
- Mit vennél a gyermekednek diplomája megszerzésekor ajándékba?
- Mit éreztetek szakítás után, mikor már nem voltatok szerelmesek a másikba?
- A terhesség ideje alatt éreztetek ellenálhatatlan vágyat bizonyos ételek azonnali elfogyasztása iránt?
- Hányadik héten éreztétek, hogy megmozdult a baba a pocitokban?