Tgys-ra vagy táppénzre "érdemes" menni, ha van választási lehetőség? (beszélgetés)
Sziasztok!
Látom itt van egykét hozzáértő ember,azért írok ide.
Szóval ez az én történetem:
Én az utolsó munkahelyemen 2 és fél évig dolgoztam majdnem.Felmondtam,mert kiköltöztünk Németországba.Kint laktam,de közben Magyaro-on igénybe vettem a 9 hónap munkanélkülit.Németeknél nem dolgozom,mert nem beszélek annyit,hogy felvennének. Na most az a kérdésem,hogy ha összejönne a bébi,akkor Magyarországról kapnék e táppénzt majd később gyest? Tehát hogy a munkanélküli volt az utolsó jövedelmem,így ilyenkor is jár a táppénz meg a többi? Ha igen kb. mennyi? Szóval e téren nem látok tisztán. :-)
Előre is köszi a választ!
:):):) Azt nem fogom megkérdezni. Azt talán majdnem tudom. De akkor mindkettőtöknek még egy kérdés. Vagyis összefoglaló:
Tehát jó esetben tegyük fel 2011 októberében v novemberében v decemberében terhes leszek. Akkor mi a teendő? Menjek egyből táppénzre vagy dolgozzak még kicsit hogy 2012 januárjától tudjak menni táppénzre /mivel akkor a 2011-es bért veszik alapul/. Vagy próbáljak még melózni ami ugye azért necces mert fizikai munkát végzek, ami napi 8-12 órás állás, nehéz cuccok emelgetése ilyesmi. Ezt lehet hogy írtam már, de biztos ami biztos. Tehát hogy is van az egész folyamat?
neeem neem :))
az a kijelentés nem ilyen jellegű kérdésekre vonatkozott ... :D
(találkoztam már nem egy olyan pitiáner és blőd kérdéssel, amikre az a mondat ráhúzható. Te nem kell, hogy ebben a témában naprakészen tájékozott légy, hisz nem ebben dolgozol ... szóval, nem, rád nem :) de ha két nap múlva megkérdezed, hogy miről szól a Pitagorasz-tétel, lehet, hogy átkerülsz a másik csoportba :D :D)
Hát igen sajnos elég gyér...de ez persze lehet több is.a fizetésid és a munkában nem töltött napjaid függvénye.Ez egy dúrva számolás volt.
én megértelek és igazat adok.Nekem is necces lesz ha terhes leszek...
akkor végül is ha elmegyek táppénzre mondjuk 2012 januárjában akkor onnantól kezdve a szülésig kb 34 ezer forintot fogok kapni ahogy a jó előbb számoltad. Ez nem valami szép.
Csak hogy értsd miért ragaszkodom ennyire ahhoz hogy már az idén elkezdjük a "babagyártást". Májusban leszek 34 éves. Nincs már nagyon mire várnom. Főleg ha sokáig kell próbálkoznunk akkor meg pláne nem.
ohh ... köszönöm :)
Barátosném most írt neked :) ... csak hogy mindent érts is, ne csak el legyél halmozva felesleges információkkal :)
Szia! Örülök hogy te is bekapcsolódtál a témába, mivel el vagyok itt veszve a tb világában. És remélem azért ezt nem vonatkoztatod rám is::)
elegem van a buta, önelégült, és ostoba emberekből, akik ahelyett, hogy tanultak volna, idióta kérdéseket tesznek fel, és hülyét csinálnak magukból :D
Báár ... most hogy így belegondoltam ... ha ez jó nekik :D
NEM
ha nem tetszik nem olvasod :)
világosan fejeztem ki magam? :D
elárulnád, miért írsz a táppénzszámítás folyamatáról és módszeréről?
Jelen esetben azt hiszem fölösleges felsorolni mind a négy módszert :)
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Szállodák, panziók, egyébb szállás lehetőségek
- Kinek adnátok a kajátokból inkább? (Csak egy választás van.) Egy csöves bácsinak vagy egy kóbor kutyának/macskának?
- Internetes ismerkedési lehetőségek...?
- Egy ismerősöm furcsa módon szeretne szülővé válni, milyen lehetőségei vannak?
- Kit/ mit vinnél magaddal vendégségbe meglepetés ajándéknak akkor, ha csak a munkáddal/hivatásoddal kapcsolatos a választási lehetőség?