Testvéri szeretet (beszélgetés)
Egyetértek!
Mi az öcsémmel kisgyermekkorunkban rengeteget veszekedtünk, és én lévén 3 évvel idősebb "nagyleány", sokszor meg is ütöttem őt. De a szüleink ezeket a mondatokat rágták a fülünkbe addíg és addíg, mig már kamaszok voltunk és megértettük, megtapasztaltuk.
Nagyon jó testvérek lettünk, a tűzbe is mennénk egymásért, de már nem tehetem mert saját gyermekeim vannak, akiké az elsőbbség.
Őket is oltjuk a család fogalmának fontosságával.
Mi 31 és 36 évesek vagyunk(bátyám van),volt már,hogy kitagadtuk egymást-és nem a régmúltban-ettől függetlenül bajban ő mindig számíthat rám.
Fordítva ez nem így működik....és nem is hiszem,hogy változni fog.
Ha alkalom van a közös beszélgetésekre... akár közös reggelik... közös vacsorák... meghittebb pillanatok esetén, akkor beszélgessetek arról, hogy mennyire fontos a család... és hogy ők mennyire kell, hogy fontosak legyenek egymásnak, hiszen az élet megy, és egyszer csak nem lesz más, csak ők ketten. És bizony, ha körülnézünk a világban, a házasságok jó része felbomlik... férfiak/nők jönnek mennek az életünkben, barátságok széthullanak... nincsenek állandó kapcsolatok, csak a szülő-gyermek, és a testvéri kapcsolat... és nagyon kell rá vigyázni.
Mi annak idején nagyon sokat beszélgetünk ilyesmiről... és egész kis koruk óta rendkívül jó testvérek voltak. Sokszor néztem, ha udvaron játszottak, külön-külön a saját társaságukban, de a szemükkel akkor is keresték egymást... és büszkék egymásra a mai napig. :o)
Én sajnos nem tudok tanácsot adni, de nagyon remélem, hogy valaki tud majd segíteni!
Sajnos nálunk anyukánk nem tudott semmit sem tenni, nem túl jó a nővéremmel a kapcsolatom, pedig mi már 20 és 22 évesek vagyunk...remélem a fiúknál minden rendbe jön, mert ez tényleg nagyon rossz...anyukámnak is majd megszakad a szíve, amikor komolyabban összeveszünk egymással. De úgy néz ki, nálunk már nincs remény, hogy valami is változzon.
Bízom benne, hogy a fiúknál egyszer "megtörik a jég".
További ajánlott fórumok:
- Isten szeretete - beszélgessünk róla és a bibliáról
- Mindenkit, aki a János kórházban fog szülni, szeretettel várok ide!
- Keresztények fóruma! Szeretet közösségben együtt munkálkodva! :))
- Mit gondolsz, létezhet béke és szeretet a világon?
- Be tudod engedni a jót és a szeretetet az életedbe?
- Milyen verset ismersz a testvéri szeretetről?