Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Testvérgondok fórum

Testvérgondok (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Testvérgondok

6. niit (válaszként erre: 3. - Sirga)
jún. 17. 12:18
Köszi, hogy leírtad. <3 A hiányuk nagyon sokat kivesz, nálam a nagymamink kompenzált..
5. niit (válaszként erre: 2. - Channa*)
jún. 17. 12:03
Örülök, szerencsés vagy, ha ez nem áll fenn. Mi is jó testvérek vagyunk, ahogy írtam de sok feszültséget hozott, hogy mindössze egy évvel idősebbként évekig voltam felelős érte és több hasonlót láttam ismerősök közt, a szakvélemény mellett, azért mertem így fogalmazni. A tesóm gyerekei között több mint 10 év van, az más helyzet nyilván.
4. Kissan (válaszként erre: 1. - Niit)
jún. 17. 10:44
Középső vagyok. :D
3. Sirga (válaszként erre: 1. - Niit)
jún. 15. 19:46

Nővérem van. Nálunk is ő volt a könyvmoly, de én vagyok a lelkisebb. Bulizás szempontjából nagyjából egálban lehettünk - egyikünk se volt nagy bulizós -, de pasizásban voltak hajmeresztő dolgai. Én voltam a szorgalmasabb.

Nem rémlik, hogy valaha is rá tolták volna a felelősséget, hogy én odaérjek a suliba, vagy figyeljen a teendőimre. Ezekért én voltam a felelős. Sosem kapta feladatul, hogy vigyázzon rám. A figyelem- és szeretethiánytól sérültem, ahogy szerintem ő is. (És még sokan a korosztályunkból.) Ja, 4 évvel idősebb nálam.

jún. 15. 10:10

Nem gondolom, hogy azzal megbántjuk egy gyerek lelkét, hogy vigyáz a testvérére, mert ő a nagyobb.

Megbántani azzal tudjuk, hogy ha a felelősséget úgy toljuk rá, hogy ő lesz mindenért a bűnbak.

Középső vagyok. Van egy bátyám és van egy húgom, de nem lett a bátyánk lelkileg sérült azért, mert mint nagy testvér "dolga" volt, és mi sem lettünk önállótlanok.

Nem tudom, hogy ki állapítja meg ezt a sok sületlenséget, de nagyon nem jó ezt megerősíteni az emberek fejében.

Tehát, hárman vagyunk testvérek. Amíg a bátyámmal ketten voltunk, akkor ő volt a nagy és a fiú, így az ő "dolga" volt, hogy "vigyázzon" rám, mert ő már nagy, ő már okosabb, ő fiú, így ez neki könnyebb. Büszke volt rá, hogy vigyáz rám;)

Amikor a húgunk megszületett és abba a korba ért, hogy oviba kezdett járni, akkor kettőnk "dolga" volt, hogy elvigyük az oviba.

A bátyánk kelt fel mindig legkorábban, reggelit készített nekünk, majd felkeltett minket. Elkészültünk, a húgunknak segítettünk, együtt megreggeliztünk és elvittük a húgunkat oviba, mi pedig ezután mentünk a suliba.

Egyikünknek sem lett semmi baja. Köszönjük még mindig nagyon jó testvérek vagyunk;)

1. niit
jún. 15. 09:35
Nehéz kérdés, hogyan lehet igazságot tenni a testvérek nevelésében anélkül, hogy sértődésbe, veszekedésbe torkollna a helyzet. Mindenkinek van valamilyen tapasztalata, akinek van testvére, vagy gyerekei.

Ugrás a teljes írásra: Testvérgondok

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook