Testképzavar, evészavar vagy mi....? (beszélgetés)
Szerezz egy pasit,aki imád úgy,ahogy vagy,és hagyd,hogy ezt napjában százszor éreztesse veled! Így van rá esély,hogy elöbb-utóbb el tudod magad fogadni!
Addig,míg nincs pozitív megerősítés,hajtogathatod te magadnak,hogy jól nézel ki,nem ugyanaz!
A maguk nemében megállják a helyüket, de drágák. Ez nelegyen neked gát, hogy tartsd az étrended.
Amúgy a sok műanyag miatt szoktak felszólalni ellene. Én nem nagyon ástam lehe magam a termékeikbe. Ha épp kezembe akadt, megnéztem. Én a hasonló kategóriás nem Update termékekhez képes nem láttam nagy különbséget. Nem annyival jobb, mint amennyivel drágább, de itt a márkát kell megfizetni és a könnyű eligazodást.
Azt nem írtad,hogy milyen étrenddel fogytál le!
Az a jó "fogyókúra",ami azért mindent tartalmaz, nincs tiltott ételcsoport. Ha tele van tiltással,akkor persze,hogy sóvárogsz,aztán meg rosszul érzed magad.
Az is lehet,hogy elmaradnának a falási "rohamok" ha egy tarthatóbb életmódot választanál a fogyókúra helyett.
Én is mostanában fogytam sokat. Nálam nincs bűntudat, ha eszem, viszont most, hogy elkezdődött az ősz, túl sokat eszem. A súlyom változatlan mert tornázok, de engem is már kezd zavarni, hogy nézni kell, ezt ma még megehetem-e.
Ráadásul én is mindenhol a hájdarabkákat keresem.
Úgy érzem, régebben sokkal jobban éreztem magam, mint most. Hiába jó az alakom, és szép vagyok, állandóan ezt lesem, és kövérebbnek látom magam, holott tudom, hogy ez nem igaz. De mindig találok hibákat.
Ezt csak azért írtam le, mert nem vagy ezzel egyedül. :) Valakinél azt olvastam, hogy lélekben is le kell fogyni, nem csak testben.
Remélem, ez tényleg így van. :)
De ha úgy érzed, hogy kell, menj el orvoshoz ezzel. Hátha jobb lesz. :)
Szerintem menj el agykontol tanfolyamra.
Az viszot nagyon jó ötlet, hogy jelölj ki egy bünözős napot:)
Szia!
Ahogy leirod, szerintem ez meg nem lehet olyan sulyos ugy, de ha tarthatatlannak iteled a helyzetet, egy beszelgetos orvoshoz sosem kar fordulni, szerintem a javadra valna.
Sok sikert!
A bűntudat rossz!
Persze figyelj oda magadra ha fontos az alakod, de az egészséged a legfontosabb! A tested megérdemli,hogy időnként kényeztesd. :)
Köss kompromisszumot magaddal. Jelölj ki olyan napokat a héten,amikor picit lehet lazítani és nasizni. De fontos, ha nem múlik a bűntudat,akkor érdemes egy pszichológust felkeresni!
Sziasztok!
Nem is tudom, hogy miért itt teszem fel ezt a kérdést, talán azért mert a barátaimat elfogultnak látom ebben a témában és orvoshoz még nem akarok fordulni.
Mindig voltak súlyproblémáim, de Áprilisban nekiláttam a nagy fogyókúrámnak ami sikerrel járt. Júniusig 15 kg-tól szabadultam meg. Jelenleg 170 cm-es magasságomhoz 59 kg vagyok.
Felkészítettem magam arra, hogy a súlyom megtartása nagyobb kíhívás lesz. Hát az...
Az első nasizás után, még nem is volt baj, tudtam hogy egy kis tornával lemegy. Egy idő után több volt a nasi és de a torna csökkent. Viszont a bűntudat fokozatosan nőtt. Hát nincs mit tenni, gondoltam, kevesebbet eszem és így kompenzálok. Ez mára annyira elfajult, hogy bármit eszem bűntudatom van. Ez a legrosszabb, ami felemészt. Látom magamon hogy nincs baj az alakommal, de mégis, folyamatosan tudnék honnan fogyni és állandóan ez köti le a figyelmem. Gerjesztem a feszültséget mert gyengének érzem magam, ha valamivel többet ettem mint, amit szabad.
Szerintetek ez már betegség? Vagy miért van ez? Érdemes lenne szakemberhez fordulni? Köszönöm a válaszotok!
Ancsy