Tesnevelés felmentés (beszélgetés)
A gond az, hogy úgy vezették be a heti 5 tesi órát, hogy a feltételek nem voltak adottak hozzá. (terem, tanár, stb)
Rengeteg iskola úgy oldja meg, hogy délutánonként (van, hogy este 6-tól) tart különböző sportfoglalkozásokat. Foci, kosárlabda, stb.
Nagy élmény egy gyereknek, hogy délután 2-3-ig órája van. Majd utána vagy hazamegy és vissza, vagy sokan a suliban dekkolnak, várva a délutáni tesit.
Épp tegnap hallottam, hogy már nem adnak felmentést a mindannapos testnevelés alól azoknak sem, akik rendszeresen sportolnak - kizárólag azoknak, akik versenysportot űznek.
Kedves FI! Sajnálom, úgy tűnik, kénytelen leszel végigcsinálni. De nincs már olyan sok a tanévből. Kitartás! :)
Ha te igazán akarsz tanulni, akkor ebben a kötelező tesiórák biztosan nem fognak meggátolni.
Ha te tényleg jársz edzeni, akkor nem értem miért jelent neked problémát a tesi óra? Persze, ha csak sakkozol, akkor nyilván nehezedre esik megmozdulni...
Hát nem tudom...
Tesiből felmentést azok szoktak kapni, akik betegek.
Azért senkinek nem jár felmentés, mert eljár máshová sportolni.
Nekem viszont roppant fura, hogy egy sportoló kibúvót keres a tesi alól. Mit sportolsz, hogy ez ennyire nem érdekel/nem megy?
Cseszeget a tanár? Engem is cseszegettet egy tanár, még sem kaptam matekból felmentést. Eszembe sem jutott. Inkább jól csináltam, hogy a cseszegetése ellenére ne tudjon négyesnél rosszabb jegyet adni. A végén már azért cseszegetett, mert nem tud megbuktatni, ráadásul még a bukás közelébe sem kerülök sosem:DDDD
Szerintem te is törekedj arra, mint sportoló, hogy a tesi feladatok ne okozzanak nehézséget és akkor egy idő után elmegy a kedve a tanárnak a cseszegetéstől...
Nem a mindennapos testnevelés alóli felmentésre gondol FI? Amit egyébként teljesen jogosnak is tartanék, hiszen - elvileg - ha heti 2 edzést leigazol a klub/egyesület, ahova edzésre jár, az felmenti a heti 2 tesióra alól. Én inkább azt nem értem, miért nem adnak ilyen igazolást.
Mivel cseszeget a tanár? Ok nélkül ad rossz jegyeket?
Számomra is furcsa. Aktívan, versenyszerűen sportolsz.
Ha cseszeget a tanár, jó lenne tudni, miért?
Osztályfőnöknek, igazgatónak jelezném a helyedben.
Hogy tudnék Gimibe tesi felmentést szerezni?
Nincs tartós problémám, csak cseszeget a tanár, és rossz jegyeket ad. Ráadásul a tesiórák alatt tudnék tanulni az érettségire. Viszont heti 7 óra edzésre járok, + havi egy verseny. A sportklub viszont azt mondta, hogy olyat ők nem tudnak adni
További ajánlott fórumok:
- Mérlegképes könyvelői képesítésnél mely tárgyakból lehet felmentést érvényesíteni?
- A felmentési idő alatt jár a fizetésemelés?
- SNI: "Helyesírás értélkelése alóli felmentés" Mit jelent?
- Lehet-e felmentést kérni ötéves gyermeknek az óvodai kötelezettség alól?
- Házasságkötés esetén a 30 nap várakozási időről lehet kérni felmentést?
- Felmondási idő alatti felmentés