Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Terhesség és hányás fóbia fórum

Terhesség és hányás fóbia (beszélgetés)

14. maszlaq (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 29. 20:38
Szia, en is hasonlo cipoben jarok, gyerekkorom ota kuzdok emetofobiaval, erdekelne vegul maradtal terhes, hogy viselted?
2021. aug. 19. 18:52

Na sziasztok!

Ez nem bebeszélés a részemrol, rendesen rettegek, bármit elviselek, csak hányni ne kelljen!! Igen, hánytam már életemben és szörnyű érzés, nekem valódi trauma. Szörnyű a gondolat is. Voltam vele kineziológudnál, végső elkeseredésemben természetgyógyásznál és persze pszichiáternél és mindegyik csak széttárta a kezét, és igazából senki sem segített semmit.

Szóval azt hiszem ez örökre megkeseriti az életem. Egyébként kémiai terhesség volt sajnos, nem sokkal hogy a kérdést kiírtam, meg is jött.

12. delbuk (válaszként erre: 11. - Borian)
2021. jún. 8. 20:52
En is tartottam ettol, megalapozottan, oriasi baba volt, szinten csaszar. 😁
11. Borian (válaszként erre: 10. - Delbuk)
2021. jún. 8. 10:19
Nekem olyan fóbiám volt, hogy tuti nem fog tudni kijönni... még rémálmaim is voltak erről... azután az élet megoldotta: mindkettő faros baba volt, így császároztak :-)
10. delbuk
2021. jún. 8. 09:41

Meg csak nem is emelyegtem a terhesseg alatt. Helyette a fejem fajt hetekig. 🤷🏽‍♀️

Ertem, hogy felsz (nekem tufobiam volt, de a babaprojekt soran annyit szurkaltak, hogy mar joval lazabban kezelem, pedig elotte stresszeltem mar a gondolattol is), de ez pont olyan dolog, hogy egyaltalan nem biztos, hogy bekovetkezik, szoval nyugi! 🙂

9. brandy85 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 8. 08:52
Ha netán lenne is hányingered,akkor sem biztos,hogy hánysz. De ha reggel ágyból kikelés elött megeszel 1,2 db háztartási kekszet az segít! Boldog babavárást!
2021. jún. 8. 08:06
Még egy:))Általában reggel van ez ,tehát elméletileg még nem ettél/ vagy nem eszel, nincs is ami visszajöjjön ,aztán(ha lesz)elmúlik ,szépen reggelizel és megy tovább a nap:))
2021. jún. 8. 07:59
Úgy éltem végig az összes terhességemet, hogy egyszer sem hánytam. Folyamatosan hányingerem volt, do sosem jött vissza semmi. Nem alapszabály a hányás.
2021. jún. 8. 07:52

Megértem a rókázós fóbiát,valami hasonlóban voltam én is ha valami váratlan jött vagy ijedtség stb. már ott is volt a gombóc a gyomorban és állandóan azt sasoltam hol a menekülő útvonal(klotyó) hogy ne az adott helyen dobjam ki a dolgokat.Rossz ez sajnos .

Viszont,,,,bár ez a dolog nem tűnt el teljesen,,,,az anyaság/terhesség sok mindent átkattintott a fejemben.

Mert az ezzel kapcsolatos összes dolog Természetes volt,,,,Normális, aminek semmi köze semmi fóbiához ,,,,,jön megy elmúlik:)))))))benned meg szépen növekszik a baba .

Nem tudom érthető voltam e ,de kifogod birni HA egyáltalán lesz rosszulléted :)))))))))))))))A baba nem valami Vírus vagy betegség amitől rettegsz, hanem jóóóóóó:))) és érte elviseljük az elviselhetetlent is:))Le fogod küzdeni magad:))

5. ba7da9cfc0 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 8. 07:31

Én pl egyáltalán nem voltam hányós terhesen, kb 9. hétig reggel 8-ig kicsit émelyegtem, ennyi.

Gondolj arra, hogy jól leszel.

Ne arra, hogy hányni fogsz, mert akkor be is vonzod a dolgot.

4. Borian (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 8. 07:28

Nem biztos, hogy nálad is jelentkezik. A fiamnál nem volt semmi, a lányomnál vészes terhességi hányásom volt. Kiszámíthatatlan.

Gondolj arra, hogy nem lesz!

3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 8. 06:49

"Még nagyon az elején vagyok, de rettegek attól, mikor jön az első rosszullét"

Majd ha ott leszel ráérsz ezen agyalni. Miért rettegsz előre és képzelődsz?

Rendben, van ez a fóbiád. És hányszor fordult elő életedben, hogy hánytál?

Nekem is van egy fóbiám (talán az, sosem nyomoztam utána) de beszélni, olvasni sem tudok róla.

Ne izgulj! Túl leszel rajta, ahogyan több milliárd nő is.

2. Zsifi1 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 8. 06:27

Szia!

Nekem sem mindennapos fóbiám van, így teljesen megértelek. Segíteni úgy nem tudok, mert ilyen nincs, mint a Tiéd... De nem próbáltál még meg segítséget kérni szakembertől? Tudod, a stressz a babára is hatással lehet. Valamilyen meditáció, légzéstechnika, bármi, ami segíthet, amihez nyúlhatsz, hogy ha jön a pánik, akkor csökkentsd a "parát". Remélem, sikerül megoldani, mert nagyon szép ajándék egy baba az élettől. :)

2021. jún. 8. 05:21

Sziasztok!

Sajnos egész kicsi gyerekkorom óta hányásfóbiás vagyok, ami már olyan méreteket öltött, hogy kényszer betegségek is alakultak ki miatta (kényszeres kezmosas, takarítás, nehogy elkapjak valami hányós vírust). Sajnos ez egy létező fóbia, mint a tűtől való félelem, a pókoktól, vagy a bezártságtól való pánik szerű rettegés és sajnos eddig egy szakembersem tudott segíteni.

Azonban most kiderult, kisbabát várok. Még nagyon az elején vagyok, de rettegek attól, mikor jön az első rosszullét. Pánikrohamom is volt már a félelmem miatt. Eddig még nem voltam rosszul, de még csak 5 napja teszteltem pozitívat, orvoshoz nem is jutottam még el, mert korai még.

Volt más is így? Tudom, nem biztos, hogy rosszul leszek terhesség, de azért valljuk be, a nők nagy százaléka rosszul van.

Kérlek, ne bántóan írjatok, elég baj ez nekem. Köszönöm! (a babának persze nagyon örülünk a férjemmel!)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook