Terhesség - anyajegyek (beszélgetés)
Nekem is terhességkor lett egy jó pár, de nem anyajegy, hanem szemölcs. A bőrgyógyász meg tudja mondani, hogy melyik anyajegy és melyik szemölcs. A szemölcsökkel leginkább akkor van gond, ha olyan helyen van, ahol irritáló hatásnak van kitéve. Pl. melltartó pántja, nadrág dereka, stb.
Az szemölcs lehet. Nekem a nyakamon volt körben. Egyszer beleakadtam a törülközővel, és elkezdett vérezni, de úgy, hogy nem láttam, honnan vérzik. Fel kellett keltenem a gyereket, hogy keresse meg, hová kell a sebtapaszt tapasztani. Másnap leszedettem körben mindet.
Azokat nekem ollóval levágták, v. leégették v. lefagyasztották. Annyira nem fájt, hogy nem is éreztem belőle semmit! Mondjuk a lefagyasztásnál nekem sokáig megmaradt a pötty, ahová ráfújt.
hát úgy néz ki,de most hogy mondod,lehet hogy tényleg szemölcs,de nagyon apró...tűhegynyi,és sok egymás mellett!
Biztos hogy anyajegyek? Nekem terhesség alatt szemölcsök jöttek ki rajtam, és sajnos egyre több lett.
egyszer sem napoztam,szoliba soha nem jártam a klausztrofóbiám miatt...fényérzékeny vagyok,ez miatt nem mehettem évek óta napra(krémek,sapka kíséretében),akkor mi miatt....?
Leszedik őket,hidd el!Sőt elküldik szövettanra.
Nem számít még az sem hány hónapos terhes vagy!
Ezt cáfolnám! Nekem is sok pici jött ki a terhesség alatt és meg is maradt. Olyan helyeket is, ahol Nap sosem érte.
Nekem is a mellem körül jött ki... érdekes, hogy másnak is, + piros picik is vannak.. hmmm... legalábbn nem vagyok egyedi eset:-)
sziasztok!
Nekem is lettem anyajegyeim,pedig én nem szolizok és már évek óta nem is napoztam!
Nekem is ahogy Neked, a terhesség alatt és a melleim körül alakultak ki, de Nekem piros is van, meg ami kidomborodó! Nem igazán napoztam, és szoliba se jártam, hogy attól lenne, de a lényeg ott vannak! Nekem néha viszketnek is, nézetem is őket, de semmi gond velük!
Az anyajegyek nem a terhességtől jelennek meg,inkább a sok napozás és a szolárium bosszulja meg magát....Meg kell nézetni bőrgyógyásszal és amit lehet, azt mielőbb el kell távolítani. Persze a napozást és a szolit el kell felejteni! A pár perces műtét nem fáj és nagyon gyors a sebgyógyulás.
sziasztok.nekem is terhesség alatt jöttek elő,mert előtte alig volt...picikék,mint a gombostű hegye,és a melleim körül,ill.alatta jöttek ki,nem fekete,inkább világosbarna anyajegyek.kicsit érdes a tapintásuk.
Nekem konkrétan kettő anyajegyem nőtt, de azok kidudorodnak, elég csúnyák, és bizony köze volt a terhességeimhez! Nem tudom az orvosi magyarázatát, de tény, hogy az első terhességemnél jelentek meg és a másodiknál is nőttek.
Szia!Nekem is van pár nagyon fekete anyajegyem.Mondjuk azt nem vettem észre,hogy szülés után jöttek volna és most is terhes vagyok.Szerintem kérdezt meg a dokit mit mond.Ugyan nem tudom hány éves vagy,de azt mondjuk biztosan tudom,hogy 27-28 éves korig megjelenő anyajegyekkel nem kell foglalkozni,mert ennyi idős korig még megjelenhetnek az emberen.Nekem is van 1-2 anyajegyem ami nagyon izgat de én nem nagyon bírom rászedni magam,hogy elmennjek dokihoz.Most meg mivel terhes vagyok,gondolom le sem szedné őket.
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni azoktól, akiknek szintén volt/van hasonló problémájuk.
Másfél éve szültem, szülés előtt kb.10 anyajegyem volt, aztán szülés után sorra jelentek meg rajtam a pöttyök, és ez a folyamat még a mai nap is is tart (kb.80-100 db van). Ami megrémít, hogy a régiek közül több és az újak közül is sok egészen sötét, fekete illetve folyamatosan azzá válik. Van ami egész picike,mint egy gombostűfej. Rendszeresen járok bőrgyógyászatra, eddig kb.10 db-ot leszedettem,egyikkel sem volt gond,csak aggódtam a fekete szín miatt.
Tervezzük a 2.babát és attól félek ezek a pöttyök beindulnak,szaporodnak,nőnek,esetleg rosszindulatúvá válhatnak. Mással is történt hasonló,várható a 2.terhességnél is ugyanez?
Előre is köszönöm,ha megosztjátok tapasztalataitokat.
További ajánlott fórumok: