Terhesség alatti megfázáskor mit szedhetek? (tudásbázis)
Szia!
Nekem 2 doki és a védőnő is azt mondta, hogy láz esetén az algopirin a legjobb. Ez egy régi gyógyszer nem új fajta mint a panadol és azt lehet szedni. Mondjuk nem mázsa számra de állítólag 1-1 db nem árt, sőt. Azt mondta a védőnőm, hogy nekik mindig is azt tanították, hogy inkább egy algópirin mint láz vagy fejfájás. Azokkal többet ártassz a babának mint a gyógyszerrel. Én is beteg voltam 6-7 hetes terhesen és nekem bevált. No meg a bioparox aeroszol. Az recept nélkül kapható és fertőtleníti a torkot. Ez egy befúvós spré szerü. Nagyon hatásos volt nekem.
Jobbulást kívánok neked és sok egészséget a babádnak
Sziasztok!
Csak félig vág ide a téma, de hátha tud valaki segíteni!
Kb. 6 hetes terhes vagyok. Sajnos 3. napja tüszős mandulagyulladásom van.
Erre amoxicillint írtak fel nekem, állítólag ez szedhető a terhesség alatt. (napi 3x1)
Sajnos a betegség lázzal is jár, amit muszáj csillapítanom valamivel a vetélés kockázata miatt. Erre 2 doki is azt mondta, hogy a Panadol a legenyhébb, a legjobb ilyenkor, több helyen viszont azt olvasom, hogy a Panadol a paracetamol-tartalma miatt ellenjavallt.
Eddig 6 szem Panadolt szedtem be, de amikor már nagyon nem segített, akkor egy Algopirynt.
Tud-e valaki (megnyugtató) választ adni arra, hogy a fent említett gyógyszerek szedhetők-e a terhesség alatt, vagy ha már beszedtem őket, milyen veszéllyel járnak?
Illetve mi a legjobb a láz csillapítására?
Köszönöm.
Én sem vagyok gyógyszerpárti, sőt! Főleg pocaklakóval!
A sok folyadékot és pihenést ki lehet egészíteni sóoldatos orröblítássel (nem konyhasóból!!!), ami enyhíti a tüneteket, és fokozatosan erősíti az orrnyálkahártyát, így legközelebb már jobban tud védekezni.
Én 2 hétig beteg voltam, és nem szedtem semmit.
Orrcsepp helyett enyhén sós víz is jó, csak többször kell csinálni. Pihenés, sok innivaló és jó kaják. Elmúlik magától is. A babának is jobb, mert így ő már kissé immunis lesz erre a bacira.
Az első 3 hónapban nagyon óvatosan kell mindent CSAK orvos, vagy terratológus tudtával (infó szám,ahol azonnal segitenek ilyen esetben : 06 80 200 33 39, 06 1 363 22 29, 06 1 363 52 72
Az első szám ingyenesen hivható!
Amúgy nekünk a nőgyógyász irt fel olyat is,amire az volt irva, hogy ne, de mondjuk 6-7 hónapos pocakkal.
Gyógyszertárban is megkérdezheted, ott is ajánlhatnak jót.
De a legbiztosabb a fenti számokat felhivni.
Semmit, főleg az első 3 hónapban.
Soha nem tudni mit okoz, egy ismerősöm megfázásra szedett valamit (állítólag lehet),sajnos egy lába (és ki tudja még mi )lett volna a picinek, és elég későn 20 hetesen derült ki. Szegényt nagyon megviselte a dolog.
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Terhesség alatti éjszakai lábgörcsre mi lehet a gyógyír?
- Terhesség alatti hízás elkerülése, sportok, étrendek
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Terhesség alatt szedhetek Stodal szirupot?
- Terhesség alatti migrénes fejfájásra mit szedhetek, vagy mi enyhítene rajta? Elviselhetetlen!