Terhesség alatti depresszió (beszélgetés)
Tanacstalan vagyok.a masodik gyermekemet hordozom, meg csak par hetes lehet meg ultrahangon sem voltam de szeretettel varom, de megis lehangolt vagyok , feszult, faradekony, ingerult,szexualis problemak a parommal(egyenesen rosszul vagyok amikor oda kerul a sor pedig nincs gondom a parommal) ezek kihatnak a pici fiamra is ez aggaszt a legjobban. nemtudok uralkodni magamon teljesen meg vagyok bolondulva. ez valoszinu terhessegi depresszio. nemtudom hogy mit csinaljak teljesen kivagyok; dohanyzom , le akarok szokni az elso terhessegem alatt sikerult de sajnos visszaszoktam, es most egyszeruen annyira magam alatt vagyok hogy szet tudnek robbanni ha nem szivnek el 4-5 szalat egy nap de nagyon lelkiismeretfurdalasom van miatta.tud valaki tanacsot adni vgy esetleg valami nyugtato hatasu teat ajanlani ami nem art a babanak. vagy irjon aki esetleg hasonlo helyzetben volt, en nem birom minden nap egy kesz remalom. koszonom
Szia Juti92!
Próbáltál már kicsit kimozdulni otthonról?Nekem a terhesség volt életem legszebb időszaka.Sok mozgás és kiegyensúlyozott táplálkozás.Rengeteg energiám volt,folyton mentem valahova.Ne csak ülj és bánkódj,mozdulj ki!Ne gondold,hogy ha megérkezik a gyermek jobb lesz,mert egy kapcsolatnak azt a legnehezebb túl élni!!Rengeteg új problémával kell majd megbirkóznotok és nem biztos,hogy egyet is értetek mindenben.De a gyerek legfontosabb.Én sem gondolkodnék,ha eldurvulna a helyzet,a válás ma már sajnos teljesen normális dolog.Remélem rendbe jönnek a dolgaid!
az jó dolog, ha felismered azt a pontot, ahol már lépni kell.
de előtte azért meg kell tenni mindent a megmetnésre, hogy aztán tiszta lelkiismerettel léphess ki a kapcsolatból.
előtte tényleg ennyire nem mutatta ki a foga fehérjét? mennyit voltatok együtt a la natur összeköltözve, de még baba, házasság nélkül?
én tudom mi a megoldás,a válás az! Sajnos összeférhetetlenek vagyunk.Nekem nagyon szar gyerekkorom volt. Apám verte anyámat,mindig gumóval a gyomromban mentem haza,hogy ma vajon mi lesz otthon!? ha azt hiszi,hogy a terhesség megakadályoz abban,hogy lépjek,nagyot téved ez az ember.egyik férfi sem ér annyit,hogy szomorú gyerekem legyen!!!!! Mi már nem vagyunk megmenthetők
Húú,akkor valami megoldást kellene találnotok,mert a babának,neked és a kapcsolatotoknak nem tesz jót,h ez így megy tovább.
21. Még a fele hátra van!
Igen,szerintem sem.Ezért kérdeztem,hogy mennyit vagytok együtt?Hány hetes vagy?
Sokat vagyubk együtt,saját maag főnöke! Gondolom ez sem tesz jót,vagy?
Mennyit van távol egy nap tőled a párod?Mármint meddig dolgozik?
remélem a babám megérkezik annyira lefoglal majd,hogy a férfi nem fog tudni felidegasíteni. Ebben bízom csak!
Ja!Azt még nem is írtam,hogy a lányomnál meg a szülés után voltam depis,kb 2hétig,de az elég kemény 2hét volt.Féltettem a babám mindenkitől,ingerlékeny,sírós voltam.Húú,visszagondolni is rossz rá és minden elismerésem a páromnak,hogy elviselt.A dolog akkor oldódott meg,mikor anyósom már nem tudott "segíteni"nekem és hazautazott és minden a nyakamba szakadt.Időm nem volt depizni.Lehet hamarabb kellett volna haza mennie:DD
Ha pszihoszomatikus eredetű a fejfájásod, magyarul megfájdul a fejed a férjedtől, amin nem csodálkoznék, akkor igen, de én komolyan írtam, hogy inkább a férjednek kéne szednie, mert ő viselkedik minősíthetetlenül, és az ő fejében van nagy gond...
Bárcsak olyan típus lenne,de nem hagyja rám,annál pasibb. Oroszlán. ezzel elmondtam mindent
amúgy tényleg jó cikkek vannak pld. az fhm-ben, de azért ne ott tárolja, ahol mindig beleotlasz...
Lehet tényleg van egy kis depressziód,de akkor sem így kellene kezelnie a dolgokat a párodnak.Én a második terhességem vége fele nagyon ingerült voltam,mindenre pattantam és így utólag látva magam,tök idegesítő lehettem,de a párom szerencsére egy idő után úgy kezelte,hogy inkább félre vonult"nem foglalkozott"velem,rám hagyta a dolgokat.És ez így használt,mert tudtuk,amíg meg nem szülök,ez nem változik.
megveszi mind a három nőcis újságot, ckm,fhm,playboy!!! Lépek be a wc-re,hát hol egy csöcs,hol egy segg mered rám. Tisztára mint egy legénylakásban. Múltkor megkérdeztem finoman,hogy egy nem lenne elég,mondjuk a playboy? erre azt mondja nem ,mert nagyon sok a jó cikk bennük!Ahhha! Anyám erre azt mondta Vegyen 168 órát vagy Föld és Tudományt:DDDDDDD
ok! Felveszlek msn-re hamarosan :)
nem bántom meg,az biztos,csak belémköt az estek 90 %-ban
tényleg megbántod? vagy túlreagálja?
az fejfájásra is jó? már azért megérné:)
már kértem 100x . két napig minden oké,aztán úgyis csinálok vmi rosszat,amivel megbántom
tudom,hogy az!!!!!!!! kihasználja ahelyzetét,és visszaél vele! na ezért utálom lassan,pedigolyan tündér férfi volt ám. nem hiába hagytam,hogy teherbe ejtsen!:(
hát igen sajnos. ez nem terhesség alatti depresszió, mert ettől én is magamba zuhannék várandósság nélkül is...
Sajnos igazad van, csoda lenne, ha ez a szegény kismama jól érezné magát...
mondd neki, hogy üljetek le megbeszélni és kérdezd meg mi változott benne, mit érez másképp és mondd el téged is hogy mi bánt
Bach-virágterápia nagyon jó lelki problémákra, kb. 1200 Ft egy havi adag, de szerintem inkább a párodnak kéne szednie, nem neked...
tudod mi a neve annak, amit csinál?
lelki terror. egyik percben minden rendben, utána az ordibálás.
nincs egy közös ismerős, akire hallgatna? akinek te is ki tudnád önteni a szíved és lenne olyan intelligens, hogy azt megértse?
azt nagyon megköszönném:)
nagyon sok az anyagi gondunk. gondolom ezért ennyire hülye. de ő mondta hogy hagyjam ott a munkahelyem. bánom mint kutya,aki hetet kölykedzett. reggel meg jön,mintha mi sem történt volna!!!!!!!!! ma már nagyon ki voltam tőle. bújnék én,meg simogatnám,csak már nincs kedvem
Van egy pszicsiáter barátnőm, aki homeopátiás szereket szokott szedni (más jellegű problémára). Holnapra megkérdezem, hátha tud valami szert, ami segíthet, amíg javul a benned lévő konfliktus.
További ajánlott fórumok: