Terhesség alatt menstruálhat a nő? (tudásbázis)
Sziasztok! Nekem menzesz elött amig meg nem jött elég sok jellegzetes tünteim voltak. Szédülés, mellbimbó fájdalom szurása. De ezek elmultak. Aztán megjött a menzeszem.
Még is azt furcsálom, hogy eddig egyszer sem szédültem annyira mit most menzesz közben. Lehet, hogy terhes vagyok?
Igen. A nagymamám végig menstruált. 6-7 hónaposan derült ki, hogy terhes. A nagymamám, nagyon kövér asszony volt. Azt mondták, nem is lehet gyereke. Azt, amikor az apukám, már nagyon forgolódott benne, nem érezte jól magát, és nem is tudta, hogy mi az amit érez. A falusi doki, azt mondta, daganata van. felkerült Pestre, ott azt mondták nek: Na ahogy ez a daganat bement, úgy ki is fog jönni:) Nemsokára megszületett apukám 4 kiló feletti súllyal!:))
Na, de ez igen ritkán fordul elő!!
Az már inkább előfordul, hogy amikor menstruálnod kellene, akkor egy kis pecsételő vérzásed van. Viszon teljesen mindegy milyen az a vérzés, azonnal keresd fel a dokidat!
Sziasztok!
Elméletileg nem lehet. A terhesség alatt ugyan jelentkezhet vérzés, de ez valószínűleg nem menstruáció.
Vagy ha igen, akkor nagy az esély a magzat elvesztésére, hiszen az ösztrogén- és progeszteronszint lecsökken, ami a méhnyálkahártya lelökődését okozza (és tulajdonképpen mindegy, hogy ez a beágyazódás előtt - 10. napig - vagy utána történik).
Persze lehetnek olyan esetek, amikor a magzat ennek ellenére megmarad.
Legalábbis amennyire én tudom.
En az elso terhessegem elso ket honapjaban menstrualtam. Nem tudom,hogy mi oka lehetett, de vegulis a terhessegem hatralevo resze mar zavartalan volt, es egeszseges kisfiam szuletett.
Masodik kisbabam viszont elment, akkor 3 hetes terhes voltam. Ekkor viszont a barna folyasom mellett sokszor gorcsoltem es ereztem,hogy ez nem olyan, mint az elso terhessegem.Nehez volt, mert eppenhogy megtudtam,hogy terhes vagyok, es ra 3 napra meg elment a baba. Viszont a jo hir az,hogy par hetre ra ujra teherbe estem, es akkor egeszseges kislanyunk szuletett. Szerintem a lenyeg az,hogy jo orvosod legyen,akiben megbizol.
Én most vagyok 8+3 és kb. tizenegykét napja barnázgatok. Volt 2 erősebb nap, amikor nagyon megijedtem. Az UH továbbra is azt mutatja, hogy nincs semmi baj, nincs haematoma, nem a baba vérzik, nem tudni mitől van.
Most UH után már nem idegesít, inkább csak kellemetlen... (soha nem használtam még el ennyi tisztasági betétet...) :)
Nekem a második terheségemmel volt megy három hónapig,de egy hónap után tudtam,hogy babát várok,
egészséges babám születet.
Szia!Neked is az első terhességed volt?
Sejtetted,hogy terhes vagy,vagy teljesen ugyanúgy menstruáltál mint előtte?Nem is lehet benne különbséget felfedezni?
Vérezhet, de valódi menstruációja - vagyis peteérés, méhnyálkahártya megvastagodás, majd lelökődés - elvileg nem lehet, vagy nem kéne, hogy legyen. A méhösszehúzódások miatt elvetélhetne. Meg hát a lényeg: terhesség alatt más hormonok tobzódnak, nem lehet elvileg peteérés, és nem is lenne értelme....
Ennek ellenére én is sok olyan esetről hallottam, amikor menstruációhoz hasonló vérzése volt valakinek még néhány hónapig, de azt nem tudom, hoyg orvosi értelmeben ezek menstruációnak nevezhetők-e.
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Tapasztalatok a terhesség alatt, a 2. trimesztertől
- Dohányzás terhesség alatt
- Ki mennyit hízott a terhessége alatt?
- Van aki menstruált terhesség idején és erősen fájt a hasa és a vér mennyiség is sok volt?
- Van köztetek olyan, aki a terhessége első szakaszában menstruált?