Tepsis tócsni recept
60 perc
A Tepsis tócsni hozzávalói:
1 kg krumpli
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
3-4 ek liszt
tejföl (v. tojás)
só, bors
a sütéshez olaj
A Tepsis tócsni elkészítési módja:
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, kevés olajon pirítsuk aranysárgára. Hagyjuk kihűlni, közben a hámozott burgonyát reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki. Szitáljuk hozzá a lisztet, s keverjünk bele annyi tejfölt (de csinálhatjuk tojással is, 4-5 krumplinként eggyel), hogy sűrű tésztát kapjunk. Végül adjuk hozzá a hagymákat, keverjük össze, és sózzuk, borsozzuk. A kész masszát pihentessük 10-15 percig. Kevés olajjal kikenjük a tepsit, majd belesimítjuk a masszát. Ha ropogósra sült, kockára vágva tálaljuk.
Vigyázzunk, ha sok a liszt, kemény lesz a tócsni!
Melegen kínáljuk, és adhatunk hozzá fokhagymával vagy snidlinggel ízesített tejfölt (joghurtot), netán reszelt füstölt sajtot.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: korrektor9, 2008. máj. 23. 09:50
A tepsis tócsni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.