Tényleg óriási a baba? (beszélgetés)
Micsoda ellentétek
ahol picit számolnak ott nagy lesz ahol nagyot ott pici lesz a baba
ahol nagy a poci ott pici baba születik ahol pici a poci ott nagy baba születik
a picit nem olyan picinek értem, hogy nagyon pici hanem normál súlyú
Nekem abszolút nem volt nagy hasam
:)
Én is elkezdtem vásárolni pár 50-es méretű ruhát, de 1x sem tudtuk Őket használni:)
Az volt az érdekes, hogy egész végig az volt, hogy jaj pici lesz a baba, elszívom Tőle az enegriát mert Én hízok Ő meg nem meg ilyenek voltak. Csak mikor már vajúdtam ezerrel akkor tapogatta a szülésznő a hasam, hogy ez jó nagy baba lesz, mondom francokat lesz, azt mérték, hogy picike lesz. Hát tényleg nem lett pici. A szülésznő a kezével tapogatva megondta, hogy nagy lesz a baba a dokik meg drága kütyükkel tévedtek óriásit.
Szia!
Én is mindig izgultam ezeken az adatokon, végül már az orvos szólt rám, hogy hagyjam abba : )))
Megkerestem neked, nekünk mit írtak:
Számított: 12+3
Biometria alapján:13+5
Becsült súly: 74g
Végül a babám napra pontosan született: 3900g és 54 cm.
nem semmi...ez is jól el lett nézve.
nálunk jó nagy kapkodás lett miatta,mert 56-os ruhák voltak a szekrénybe bekészítve,csak újszülött pelusunk volt stb stb...mindent le kellett cserélni mire hazamentünk mert semmi sem volt jó az előre elkészítettből.még a hazahozós ruhájába sem fért bele :S
Nekem a 12. héten a crl 7,5 cm volt, súlyt nem mértek.
Nem hinném, hogy ezek a mért adatok mérvadóak lennének...
A kisfiamra azt mondták nagy baba lesz, ehhez képest 53 centivel született és 3250 grammal, teljesen normális méretekkel.
Az Én fiaman szülés előtt 2 héttel 2500g-ra becsülték és 2 hét múlva megszületett 4290g-mal
szóval ezek a mérések sokszor még a közelükben sem járnak a valós súlynak
szia :)
nekem sem becsültek súlyt, ott az elején még nem is nagyon szoktak, később is hatalmasakat szoktak tévedni
nálunk 12 hetesen a CRL: 6,4cm volt (jóval nagyobb) és kislányom 40+2-re született 3570g-al, teljesen normális méretekkel :)
én is természetes úton szültem,el is tört a kulcscsontja szegénykémnek :( de azért csak kifért :)
lehet jól jönnek még azok a széles vállak,ki tudja :))
11hét és 4 napont volt a crl 54mm
súlyt sajna nem írt a doki
és fogantatás napja biztos mert inszemünk volt
Megnyugodtam. :)
Másnak is hasonló súlyú lett a babája a genetikán. :)
Csak nem óriás akkor. Csak a sok olvasgatás a frászt hozta rám...
Köszi a válaszokat mindenkinek! :)
Az én fejemben már végül szegény lánykám nem is édes kicsi baba volt, hanem egy elefántbébi.
Szó szerint simogatták a pocimat a szülésznők és sóhajtoztak hogy huuu mekkora :)
4310 gr és 53 cm volt amikor kibújt :) Csodálkoztak és gratuláltak milyen ügyi vagyok hogy ez természetesen ment. Tényleg vállas kicsi. Most is. Lehet Egerszegi II. lesz :)
Szia!
Szerintem ne aggódj ezen, a 12. heti uh ( de szerintem a többi is) inkább irányadó, mint pontos érték. Nekem a 12. heti uh-on, amikor elvileg pont 12 hetesek voltunk, 13 hetet átlagolt a gép, a CRL pedig 6,46 cm volt. Becsült súly nincs a leleten, de szerintem teljesen normális a babád! :)
Én jövő héten megyek a 28. héten, és én is kiváncsi vagyok, mekkorának saccolják a kisbabust.:) De a fórumunkon, ahol elvileg majdnem mindannyian egyidőben szülünk, szinte mindenkinél vannak eltérések, néha elég nagyok is, úgyhogy ez tényleg nem gond.
nekem még a szülés napján is azt mondták,hogy max 3300g lesz a kicsi. (utolsó hónapban benn feküdtem,kb minden nap ultrahangoztak a szülésig)
erre megszületett 4010g 60cm-el....pedig mindig más orvos nézte,mikor ki dolgozott épp ..mind azt mondta picike lesz.
Igazából nem az aggaszt hogy nagyobb egy héttel, hanem azt írják a netes oldalak, hogy a 12. héten a baba 15-20 gramm. Az enyém meg 50...
Lehet tényleg túl aggódom, de szívesen olvasnék pár 12. heti becsült súlyt. :)
Biztos félidőben fogant egyébként.
Ha senki nem mondta, hogy hatalmas a baba, akkor ezt honnét veszed?
A fejlődés némileg eltérő ütemű lehet, mint ahogyan a születési súly is. Normális születési súlyú a 2800 és a 3800 gramm súlyú baba is.
A súlyra vonatkozó "tól-ig" határ elég széles.
Szerintem ezzel ennyire nem kell foglalkozni. Nekem végig nem tudták normálisan kiszámolni hogy mekkora a gyerekem és mikor szülök. Kb 6 időpontom volt, attól függően hogy a mensihez vagy az UH-hoz számolták.
Aztán meg jól be is tojtam mert mikor benn voltam, mindenki azt mondta, de folyamatosan mondták, szülésznő, orvos stb. hogy hatalmas a gyerekem.
Ezért jó adag félelemmel mentem neki a szülésnek, ami meg is látszott. Még amikor már szültem is összesúgtak nem-e kell a császár..
Tény hogy a gyerekem 4310 gr-al született és hatalmas vállakkal.
De mai fejemmel azt mondom ha nem erre koncentrálok, akkor nem lett volna olyan nehéz a szülés.
Szia 11+3 naposan
Crl:48mm
NT:2, 0mm
ekkora volt a babám és egészséges nem nagy baba lett mikor megszületett. 3250g és 51 cm mára 13 hónapos nagy lány:)
Szerintem teljesen felesleges messzemenő következtetéseket levonni ebből!
Az én babámat mindíg 1-1,5 héttel idősebbnek nézték (a fogantatás napja biztos volt!, és mégis napra pontosan született meg, 3550 gr-al, és 52 centivel, ami tök normális.
Messze van még a vége:)
nem hinném, hogy ebből meglehet állapítani, hogy óriásbébi lesz e vagy sem
mert ez majd a későbbiekben fog változni, hol kevesebbet hízik hol többet
de ha érdekel akkor megnézem a kiskönyvet abba benne van az adat, hogy mekkora volt ebben a korban és amikor megszületett akkor volt 4290g
tehát viszonylag nagy baba volt születésekor
További ajánlott fórumok:
- Tényleg ennyire fontos a baba neme?
- Tényleg annyira nem számít a babavállalás anyagi oldala?
- Igaz, hogy ha terhesség alatt a kismamának a pociját éri valami (pici ütés, nyomás, bármi...) az tényleg meglátszik majd a babán?
- Tényleg le kell vágnom a majdnem féléves babám amúgy nagyon szép haját, hogy a későbbiekben majd még dúsabb legyen?
- A nagyobb babákat tényleg nehezebb megszülni?
- Ma megtapasztaltam, hogy az életnek tényleg óriási box...