Tényleg csak próbálgatással lehet megtalálni a jó fogamzásgátlót? (tudásbázis)
Sajnos ez részben igaz. Az receptírást megelőző vizsgálatok inkább arra vannak, hogy egyáltalán a szedést kizáró okot feltárják, ha van.
A panaszaid elég durvák, én lélekben készülnék rá, hogy a hormonális szerek nem nekem valók.
Amit nekem életemben először felírtak gyogyit a Yadine-t,utána majd 8 évig azt szedtem,nem volt tőle semmi bajom.
Bezzeg amit most szedek...holnap megyek vissza pont az orvosomhoz mert elviselhetetlen fejfájásaim vannak tőle.
De azért elgondolkodtató h már 2 fajtát is szedtél és gondjaid vannak vele.Ez nem túl jó,lehet h ezek a hormon szarok nem is lesznek jók...
Még egy dolog:ha szeretnél gyereket pár éven belül,inkább el se kezdd a szedését!
Természetesen elküldött vérvizsgálatra, ahol minden rendben volt.
Én is gyógyszerellenes lennék, de már nem merek együtt lenni a párommal, mert más sokszor közben is érzem ezt az égető viszkető érzés, ami utána még rosszabb lesz.
Igyekszem mást keresni, csak épp a korlátozott anyagi lehetőségeim miatt csak a szakrendelő jöhet szóba, ahol ezen az orvoson kívül egy van még, de ő - tapasztalatból mondom -, hogy rosszabb. Nem szívesen mennék hozzá.
Ha csak fejfájás lett volna... de a 3. nap annyira szédültem, hogy a villamosról alig bírtam leszállni, volt hogy 1-1 másodpercre elvesztettem a látásom is :S
Neked kb mennyi ideig tartott a fejfájós korszak?
Sziasztok!
26 éves vagyok ezelőtt sose szedtem fog.gátlót, de a gumival egyre több problémám lett. Már a megszokott és eddig működő márka után is egyre inkább viszketek. Szerettem volna fogamzásgátlót szedni, el is mentem nőgyógyászhoz. Felírt Jangee nevű gyógyszert. Már az első bogyó kiütött a fejfájás, hányinger stb A 3. bogyó után feladtam, mert az előbb felsoroltakhoz társult még szédülés és látászavar is. Gondoltam ez nem vicc, ennyi mellékhatással abba hagyom, visszamentem a nődokihoz, aki közölte, hogy a gyógyszereket próbálgatni kell, míg meg nem találjuk a megfelelőt. Ez tényleg így van? Nem lehet valahogy egyből „eltalálni” a nekünk megfelelőt?
Ma kezdtem el a Sensonette nevű fog.gátlót és ismét jött a fejfájás… Egyelőre más nincs, de ha durvulni fog a dolog, ismét abba kell hagynom.
Igazából engem, de az orvost is meglepett, hogy ennyire hamar jelentkeztek a panaszok, mert ált hetek, hónapok kellenek, hogy 1-1 gyógyszer kibukjon valakinél.
Valaki tapasztalt ilyesmit?
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Nagyon duciknak tényleg nem írnak fel fogamzásgátlót? Volt aki járt már így?
- A fogamzásgátlótól lehet hízni? Tényleg növeli az étvágyat?
- A fogamzásgátló tablettát tényleg el lehet kezdeni még az 5- 6. napon is? Mikortól hat?
- Szoptatás és fogamzásgátló mellett terhesség? Tényleg ilyen gyakori?