Telkünk ártéren van, esélyes, hogy elönti a Duna. Ha levonul az ár, mennyi idő után ereszthetem ki a gyerekeket? (tudásbázis)
Persze, ő mondjuk locsolókannával szokta, mert nem nagy a kertrész. A házban az alsó szinten is hypo-val szokott átmosni mindent.
Reméljük, nem lesz rá szükséged. :-)
Köszönöm szépen, elmentem.
Gondolom háti permetezővel kijuttatom és okés.
Remélem, hogy minden oké lesz, ne izgulj, van olyan ismerősöm, aki minden nyáron végigcsinálja ezt a procedúrát...
Megkerestem neked a "kikeverési útmutatót":
Klórmészoldat elkészítésének módja
1 rész (pl. 1 csomag = 250 g) klórmeszet 4 rész (pl. 1000 ml) vízzel egyenletesen elkeverünk. Az oldat elkészítését úgy kell végezni, hogy a klórmészhez az oldáshoz szükséges vízmennyiséget fokozatosan öntjük hozzá, állandó keverés mellett. A klórmészdarabkákat keverőeszközzel (pl. fabottal) szét kell dörzsölni. A helyesen elkészített oldatban üledék, fel nem oldott darabos klórmész nem lehet!
Az ilyen arányban elkészített oldat 20 vegyes% töménységű. Ebből a felhasználásra kerülő 10 vegyes%-os klórmész oldat úgy készíthető, hogy 1 rész (pl. 1 liter) 20%-os klórmész oldathoz 1 rész (pl. 1 liter) vizet öntünk. Az ilyen módon elkészített klórmészből 2 liter 10%-os klórmészoldatot nyerünk.
A klórmészoldat elkészítéséhez, a klórmész oldattal történő munkához arcvédő, gumikesztyű, műanyag vagy gumikötény, gumicsizma viselése kötelező.
Remélem, nem lesz rá szükséged... :-)
Mielött beköltözöl az ár után , alapossan takaritsd ki és jól fertötlenits mindent.
Legjobb ha megkérdezed a köjált mert ugye a duna víze nem tiszta.
Nehogy a gyerekek fertőzést kapjanak.
Gondolj bele, lehet, hogy 10km-rel arrébb a "kinti budit is kimosta" és az napokig állhat a ti udvarotokban. Ne így legyen, de elég, ha csak pár cm-es víz van ott, abban is eltenyésznek a bacik.
Még a fúrt kutakat is szokták klórmésszel fertőtleníteni...
Hát elég kellemetlen lehet!
Én is remélem hogy idén akkor szerencsétek lesz!
Minden jót!:)
Szerintem mikor már úgy látod,vagy mikor Te magad is lemész nem merülsz el az iszapban,és nincs szúnyog invázió sem akkor nyugodtan lemehet a kicsi is!
Remélem hamar le fog futni ez és kellemes nyaratok lesz!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- Smink gyerekeken
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- Hány éves kortól lehet külön szobába "költöztetni" a gyerekeket?
- Mik az esélyeim ha a férjem és szülei anyagiakkal akarják elvenni a gyerekeket?!
- Ha tényleg lecsökkentik a GYED idejét 1 évre, akkor hová teszik az emberek a gyerekeket és hova mennek dolgozni az anyák?