Településünkön "divat" lett fűnyírás helyett lemérgezni a füvet. Szabad ilyet csinálni? (tudásbázis kérdés)
Ne keverjük a permetszeres mérgezést a gyomirtóval :-(
A permetszer rovarkártevőket pusztít el, gombás fertőzésektől véd és veszélyes az emberre is, a hatóidő lejártán belül.
A gyomirtó megakadályozza a növény vízszállítását, így az elsárgul. Csak növényekre hat és abból se mindre, általában az egyszikűekre valót szórják, mert attól kimennek a fűfélék. Ettől senki nem lesz "mérgezett", más kérdés persze az ökológiai szempont.
Vannak még műtrágyák, amik a növények növekedését serkentik. Pl a pétisó ammónium-nitrát. A nitrát dúsulása az élelmiszerekben szintén nem kedvező tendencia. Mondják, csecsemőkre pl veszélyes lehet. De sajnos minden gazdaságban műtrágyáznak, háztájiban éppúgy, mint nagyban.
Ez a füre vonatkozik nem a zöldségekre!!
Amúgy meg hülyeség azt gondolni hogy amit máshol pl hipermarketben veszel azt nem az öreg bácsik termelik. Esetleg még sokkal rosszabbul jársz mert mig a bácsi egyet permetelt addig a többi termelő cég hetente 4 hatóanyagot alkalmazott. Melyiktől lesz kisebb baja a gyereknek? Én nem a piactól félnék jobban,..
Kattyus, az a baj, hogy nálunk nem pázsit miatt csinálják, hanem csak hogy ne kelljen nyírni a füvet!
Csak azon az útvonalon, ahol ovisok-iskolások járnak nap mint nap, egymás után két ház előtt, legalább 100 méteren mérgezett a fű!
Sok helyen több tíz méteren sárga, elhalt füvezet övezi a járdákat, sok ház előtt. Ezt a megoldást nyilván idősebb és lusta emberek választják, akik nem akarnak a későbbiekben a fűnyírással bajlódni.
Tegnap egy közmunkás ebben a méregtől kornyadozó árokban dolgozott, én meg kiküldtem onnan.
Törvényes dolog ilyet csinálni?
Igaz, hogy ki van írva, hogy a terület mérgezett. De mi van a gyerekekkel, akik nem tudnak olvasni? Mi van a kalandvágyóbb gyerekekkel, akik fittyet hányva játszanak mindenhol? Kinek a felelőssége egy esetleges mérgezés?
A közmunkásokat miért nem tájékoztatják megfelelően, hogy ilyen területen dolgozhat-e vagy sem? (Ugyanis nem tudta eldönteni, hogy mit tegyen.)
gyomírtóval?
anyós nyomja ezerrel!még a vakondokokat is kinyírná!
Kapható a boltba, de nem tudom lehet-e
További ajánlott fórumok:
- Abc sorrendben-Magyarországi települések
- Ami egy településen megtalálható
- Kisebb telepűlések nevei /felsorolás/ Pl: Kaba
- Az ország minden településéről szeretnék Valakivel megismerkedni!
- Magyarországon melyik településen élnél szívesen a mostani lakhelyed helyett?
- Írd le a számodra legkedvesebb magyar település nevét!