Tejszínes mandarinos fehérboros csirkemell:) recept
A Tejszínes mandarinos fehérboros csirkemell:) hozzávalói:3 db egész csirkemell
1kg mandarin
2 zacskó főzőtejszín
édes fehérbor
fűszerek
A Tejszínes mandarinos fehérboros csirkemell:) elkészítési módja:
Először a csirkemellett kifilézzük és csíkokra vágjuk, majd bedörzsöljük gyros fűszerkeverékkel és oreganóval /3 kiskanál/. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy bevegye a csirke a fűszerek ízét. Majd egy nagyobb, laposabb lábasba nagyon kevés olajat teszünk, felhevítjük és beletesszük a csíkokra vágott csirkét. Kicsit megpirítjuk, majd egy bögre vizet öntünk alá és így pároljuk tovább, míg meg nem puhul rendesen, ekkor utó ízesítjük. Ezután rátesszük a csirke fölé a megpucolt, gerezdekre szedett mandarint. Nem keverjük még össze, hanem megint egy bögre vizet öntünk a csirke alá és így pároljuk tovább lefedve. Közben nézzünk meg, nehogy leragadjon!!! 10 perc múlva már a mandarin megpuhult, ekkor összekeverjük. Amikor már a csirke alá öntött víz majdnem elfőtt, LEVESSZÜK A TŰZRŐL / HA NEM VESSZÜK LE, A TEJSZÍNNEK ANNYI/ a lábast és hozzáöntjük szépen lassan a már a hűtőből kivett / fontos,, hogy előre vegyük ki a tejszínt a hűtőből, hogy ne legyen olyan hideg/ tejszínt. Miután hozzáadtauk és jól összekevertük visszatesszük a tűzre és kevergetés mellett hagyjuk besűrösödni, ezután beletesszük a bort / én max. egy boros pohárnyit szoktam beletenni/. Megkóstoljuk és utánízesítjük, majd hagyjuk még kicsit rotyogni /max. 6-7 perc/. Burgonyakrokettel, sültkrumplival vagy burgyonyapürével tálaljuk.
Vegyük ki a hűtőből a tejszínt, hogy ne legyen olyan hideg, legyen nagyjából szobahőmérsékletű!
Mindenképpen vegyük le a tűzről a lábast, mikor hozzáöntjük a tejszínt, mert különben összeeseik!
Ha vmi nem egyértelmű,légyszi írjátok meg nekem!
Nem éppen fogyis kaja, de isteni:)!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: éjjelipillangó, 2007. febr. 24. 10:42
A tejszínes mandarinos fehérboros csirkemell:) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.