Tejszínes - gombás - szalonnás kagylótészta recept

A Tejszínes - gombás - szalonnás kagylótészta hozzávalói:
20 dkg tészta (Civita gluténmentes)
30 dkg csiperke gomba
10 dkg házi füstölt szalonna
200 ml főzőtejszín
2 fej hagyma
10 dkg reszelt sajt
fűszerek (só, bors, majoranna, petrezselyem, 1/3 leveskocka)

A Tejszínes - gombás - szalonnás kagylótészta elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágtam, megsütöttem saját zsírjában, szűrőkanállal kiszedtem, és a fennmaradó zsírt átöntöttem egy üvegbe, annyit, hogy kb. 1-2 evőkanálnyi maradjon a serpenyőben. A hagymát majd a gombát is felaprítottam késes aprítóban, néhány perc együtt pirítás után takarék lángon, fedő alatt pároltam, míg el nem főtt az összes víz a zöldségek alól. Ekkor fűszereztem és a tejszínnel összeforraltam sűrűsödésig. Közben kifőztem a tésztát, csak szűrtem, nem öblítettem. Tálaláskor megszórtam reszelt sajttal és a sült szalonna pörccel. Jó étvágyat! :)
A tészta főzővizébe a són kívül mehet egy kis kanálka félretett szalonna zsír is.
A hagymát és a gombát csak a párolás végén fűszereztem, így nem engedték ki rögtön a levüket és inkább pirultak, mint főttek.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Lávli, 2020. febr. 15. 16:16
A tejszínes - gombás - szalonnás kagylótészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.