Tejfölös krémes recept
A Tejfölös krémes hozzávalói:A tésztához:
4 tojás
2 dkg porcukor
2 evőkanál víz
17 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
5 dkg vágott dió
A krémhez:
3 dl tejföl
1 dl tej
3 evőkanál liszt
1 egész tojás
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
reszelt csokoládé
aprított dió
A Tejfölös krémes elkészítési módja:
A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, és felváltva a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd belekeverjük az apróra vágott diót. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. A krémhez a lisztet a tejben csomómentesre keverjük, hozzákeverjük a tojást, még mielőtt a tűzre tennénk, beletesszük a tejfölt, és sűrűre főzzük. A Rama margarint a cukrokkal habosra keverjük. Ha a főzött krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a Rama margarinos krémet, egyneművé keverjük. A piskótát kivesszük a tepsiből, a kész krémmel bevonjuk a tetejét, tortabevonót reszelünk rá, és meghinthetjük egy kis aprított dióval is. Tálalás, fogyasztás előtt legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen. Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. okt. 9. 12:57
A tejfölös krémes elkészítési módja és hozzávalói.