Barackos túrógolyók csokiba mártva recept
A Barackos túrógolyók csokiba mártva hozzávalói:16 darabhoz:
25 dkg tehéntúró
1 citrom reszelt héja
8 dkg porcukor
2 db érett, kemény húsú őszibarack
30 dkg étcsokoládé
A Barackos túrógolyók csokiba mártva elkészítési módja:
A túrót villával vagy szitán áttörjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a porcukrot, krémesre keverjük. Ezután a meghámozott őszibarackokat kimagozzuk, és éles késsel 2x2 centis darabokra vágjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés vaníliás porcukorral. Az étcsokoládét tálkába tördeljük, majd vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. Végül a túrókrémből diónyit a kezünkbe veszünk, a tenyerünkkel ellapítjuk, középre 1-1 szem barackdarabot teszünk, a széleit középre behajtjuk, összenyomjuk és kigömbölygetjük. Ha elkészültek a túrógolyók, villára téve egyesével az olvasztott csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és rácsra vagy tálcára, tányérra tesszük. Hűtőbe téve 1,5-2 óra alatt lehűtjük. Hidegen kínáljuk.
A túrógolyók mártásához 50, 60 vagy 70 %-os étcsokit használjunk. A túrógolyók közepébe tölthetünk epret, málnát, szedret stb. Díszíthetjük a tetejét olvasztott fehércsokoládéval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2013. okt. 8. 21:09
A barackos túrógolyók csokiba mártva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.