Teherbeesés fogamzásgátló letétele után (beszélgetés)
Igen, annak nagyon örülnék, ha egy fiú és egy lány lenne 😊 van rá esély, mivel kétpetéjűek.
Ooo hát ezek jó kis mozgás formák. Én is nagyon szeretem a sétálást.
Igen, dolgozok, de egyre inkább azt érzem, hogy jó lenne itthon maradni. Valószínűleg júniustól már itthon leszek táppénzen.
Tök jó, hogy ilyen jól elvonják más dolgok a figyelmed. Remélem, hamar eltelik így az idő. 😊 Nagyon izgi lehet, mert még az is előfordulhat, hogy egyikük kisfiú, másikuk kislány. 😊
Most sokat sétálok, néha kocogok, néha jogázok. Lényeg, hogy valami kis mozgás legyen. Pár hét múlva szerintem elkezdek majd heti egyszer kondiba járni, vagy valami jó kis közösségi jóga órára.
Dolgozol még a picik mellett?
Igazából csak akkor megy lassan az idő, mikor unatkozok, és hála istennek elég kevés üresjárat van 😊
Nagyon szuper hozzáállás! Meg azért a próbálkozás ad egy kis cuki izgalmat a kapcsolatnak és az is élvezetes 😁
Mit sportolsz?
Köszi a felvilágosítást, tök jó, hogy ennyi ultrahang van. 😊😊
Igen, így a június 2. iszonyat távolinak tűnik. 😄 Én is alig bírnám kivárni. Nem tudod valamivel elterelni a figyelmedet? Sport, meditáció esetleg?
Hát most kiváncsi leszek, mikor jön össze a baba. Nagyon szeretném hamar, de így fogamzásgátló után azért nem gondolom, hogy csettintésre azonnal költözik a bébi. 😄 Az biztos, hogy én lennék a legjobban meglepve egy hónap múlva a pozitív teszt láttán. 😄 Elhatároztam, hogy 3 hónapig nem görcsölök rá, próbálom addig élvezni a kettesben élet minden örömét, meg nyomni a sportolást. Remélem, hogy ezzel sikerül majd elvonnom a figyelmem.
Én is a Femibiont szedtem, szerintem teljesen jó. 😁
Nekem ez a 3. UH lesz, először voltam 5+ valahány naposan, aztán 7+5 hetesen, vagy valahogy így. Írok majd mindenképp, ha megvolt 😊 bár június 2. még úgy érzem, nagyon nagyon távol van.
Amúgy én is így álltam hozzá, hogy biztos, hogy több hónap lesz. Lehet, hogy téged is meglep majd 😀😀😀
Aztaaa, akkor ez most egy nagyon izgis ultrahang lesz. 😊😊 Ez hanyadik ultrahang? Bocs, ha rossz a kérdés, nem vagyok még eléggé képben. Majd mesélj mindenképp, hogy megmutatták-e magukat a picikék. 😊
Hát én azért több hónapra számítok. Páromnak is mondtam, hogy nem vagyunk varázsló, hogy azonnal összejöjjön. 😄
Most Femibion induló vitamint szedek. Neked van valami egyéb tipped, vitamin, étel, bármi egyéb terén?
Még nem tudjuk a nemeket, június 2án megyek UHra, akkor leszek 13+4 hetes, szóval simán esélyes, hogy ha jó kedvük van, megmutatják magukat 😊
Drukkolok, hogy össze jöjjön! De ha nem is jön össze, nálunk is párom elszomorodott, én nem, de te ne szomorodj el! Tök kevés egy hónapban az esély, annyi minden össze játszik.
😁
Valami induló vitamint szedsz?
Nagyon izgi, akkor mindjárt karodban tarthatod a piciket. Nagyon boldogok lehettek. :) :) Kisfiúk? Kislányok?
Ez nagyon jó, akkor tök hamar teherbe estél.
Remélem, hogy a próbálkozástól kezdve nekünk is összejön ilyen hamar. Nagyon szeretnénk jövőre már a picivel nyaralni. <3 Másrészt borzalmas a munkahelyemen a légkör.
December 5, de én is illetve a védőnő is azt mondjuk, hogy addig úgysem fogom kihúzni, mert alacsony vagyok 😆
7 ciklus telt el a fogamzásgátló abbahagyása után, amiből 2 volt próbálkozós hónap. Szóval szabálytalan ciklus mellett is 2 hónap kellett csak hála istennek 😁
Mivel kiszámolni nem tudtam, hogy mikorra kellene időzíteni, ezért nagyjából az elejétől a végéig 2-3-4 naponta együtt voltunk, ahogy épp esett, ahogy jól esett. De ez inkább óriási szerencse volt, mert amikor teherbe estem, pont nem voltunk túl sokszor együtt, és láss csodát 😀
Hahaha 😄 Akkor nálatok is nagyon izgatott lehetett a férjed. ♥️ Jó, hogy ennyire beleélik magukat.
Mikorra vagy kiírva a picikkel? 6 hónapon belül estél teherbe a nem helyreállt ciklus mellett?
Sziasztok! Én tavaly augusztusban hagytam abba a fogamzásgátlót. Jó előre gondoltam én is abba hagyni, hogy legyen ideje a ciklusomnak helyre állni (sajnos végül 6 hónap alatti sem állt helyre, de sikerült így is teherbe esni ikrekkel).
Nekem a doki azt mondta, hogy nem azért kell várni, mert hormon marad a szervezetben, hanem mert ilyenkor nagyobb az ikerterhesség esélye, a többszöri peteérés, ami orvosi szempontból kockázatos. Nekem azt mondta, ezért kell várni 3 hónapot. 🙂
Köszönöm szépen a válaszokat Nektek! Akkor simán lehet, hogy nem lesz baja a babának, hanem a ciklus zavarodik össze. Illetve ezek szerint a méhnek is kicsit rendbe kell jönnie a beágyazódáshoz. Gondolom. :)
Ma sikerült még egy nőgyógyász asszisztenssel beszélnem, ő azt mondta, hogy ilyen alacsony hormontartalomnál próbálkozhatunk rögtön. Hűűű, olyan jó lenne, ha egyből összejönne. Bár én összesen olyan 10 évet szedtem.
Mondanak 3 hónap várakozást. Szerintem sem árt, ha a saját hormonrendszered "feláll".
Én - nem szándékosan - a bogyó elhagyását követő hónapban lettem terhes, semmi gond nem lett belőle, se nekem, se a gyereknek. De ha "lett volna beleszólásom" akkor vártam volna biztos ami tuti. 3 hónap nem a világ.
Szia!
Mi rögtön belevágtunk a babaprojektbe, egy év próbálkozás után lettem terhes! De hallottam olyat is, aki rögtön letétel után teherbe esett, és mostanra már egy makk egészséges fia van. :-)
Vannak orvosok, akik azt mondják, hogy a fogamzásgátló tabletta letételét követően 3 hónapot kell hagyni a szervezetnek, utána kezdődhet a babaprojekt. Míg mások szerint egyáltalán nincs szükség erre a szünetre, akár azonnal lehet próbálkozni.
A saját tapasztalatom: Hosszú ideig szedtem fogamzásgátló tablettát (kb. 10 év). Tavaly nyáron hagytam abba a szedését. Én 5 hónapot tartottam, elsősorban amiatt, hogy lássam, hogyan alakul a ciklusom. Szerencsére rövid időn belül visszaállt minden a normális kerékvágásba. Ez alatt az idő alatt pedig figyeltem a táplálkozásra és a vitaminokra.
Sziasztok! Annyi mindent olvastam, és hallottam is orvostól, ismerőstől, hogy már összezavarodtam.
Fogamzásgátló letétele után mennyi idővel lehet/szabad teherbeesni? Szerintetek kell vele várni, vagy lehet egyből próbálkozni. Mindenfélét mondanak, sajnos az orvosok is.
Kérlek, osszátok meg, ha van tapasztalatototok! Köszönöm. :)
További ajánlott fórumok:
- Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet?
- Yasminelle és a többi fogamzásgátló abbahagyása utáni tapasztalatok
- Mivel hozhatom helyre szervezetemet a 11 év fogamzásgátló után?
- Tervezett teherbeesés időpontja előtt szerintek mennyivel korábban kell a fogamzásgátlót letenni, és még másképp védekezni?
- Mik a tünetei a fogamzásgátló melletti teherbeesésnek?
- Bélendometriózis műtétem volt, előtte Mistral fogamzásgátlót szedtem, mekkora a teherbeesés esélye?