Teherbe eshetek spirál mellett? (beszélgetés)
Nekem mirena van fent. Előtte nagyon erős vérzésem volt, most pedig szinte semmi, szóval, nekem ez egy áldás! Az orvos is mondta, és a tájékoztatóban is az van, hogy lényegesen kevesebb lesz. (Az első pár hónapban szinte folyamatosan véreztem egy picit - de ez is volt a tájékoztatóban.) Én úgy tudom, a mechanikus spirálnál erősebb lesz, a hormonosnál kevesebb. Én éppen ezért nem akartam mechanikusat, így is sokszor meg akartam halni.
Nekem mondták, hogy ne használjak tampont. Gondolom azért, mert a spirálból kivezet egy madzag, amit te (mármint, akinek van) is érzel. Nem biztos, hogy ez az oka, mert amikor erre rákérdeztem a nővérkétől, hogy mi van, ha mégis használok tampont, azt válaszolta ingerülten és nyomatékosan, hogy "mi eleve nem szeretjük a tampont!".
Ilyet még sosem halottam , sőt az összes spirálos ismerősöm tampon használó . Nem is értem az összefüggést, hisz a spirál méhen belül van a tampon meg a hüvelyben .
Amit a zárójelben írtál ...hát nekem sem kell soha többé :(
Mostanában azt hallottam(egy fórumozó nőgyógyitól),hogy spirál mellett nem szabad tampont használni...Nektek említettek ilyesmit???
(bár én az életben nem fogok spirállal védekezni többé)
Igen,én is tampon+betét vagy dupla betét,de az nagyon hamar cserére szorul...kicsit ijesztő :(
És egész mensi alatt ennyire erős vagy csak pár napig? A másik,ami aggaszt,hogy múltkor is és most is a mensit megelőzően 4-5 napig barnázok. Ejj,de nem akarok nőgyógyászhoz menni,dehát...ezt a barnázást megérdeklődtem,állítólag 1-2 hónapig "normális"...nem tudom
Ne haragudjatok,hogy én is kérdezek,de mennyire normális az erős vérzés? Vagyis mennyi még a normális,amit erősnek nevezünk?
Fél éve szültem,spirál 3 hónapja van fenn,most jött meg másodjára,de a 3.naptól nagyon erős a vérzésem,ami két napja tart,viszont nem görcsölök. Az első mensinél nem volt ez.
Én mennék mihamarabb.
Volt már , hogy levették a spirált és nem sérült a baba, de azt minél hamarabb meg kell tenni.
De nem ez az általános sajnos.
Nem minden hcg teszt mutat pontos eredményt, egy betekintő vizsgálat mindig értékesebb, mint egy terhesteszt
Az egyik barátnőm lillygold mellett lett babás,8 hetesen vették észre,kihordta szépen,persze a spirált levették.
Nagyon remélem nálam ez nem fog előfordulni,nekem is ilyen van....
uff.. ez szörnyen hangzik... azért ki lehet hordani "mellette"? vagy ilyenkor mi van. Szerenénk babát, szóval igazából ha jönne (és a doki is úgy látja hogy bírnám) inkább megtartanánk... de igazából fogalmam sincs mit jelent "spriál mellett" esetleg terhesnek lenni.
És ha mégis baba, miért nem mutatja a teszt? Meddig várjak a Dokira? egy hetet? Kettőt? egész ciklust?
Szóval, elég magas az esélye, pl a goldlily-nél mgasabb, mint a tablettáknál, hogy teherbe esel mellette.
Mikor vérzés miatt feküdtem benn terhes patológián, minden nap volt egy nő, aki spirál mellett esett teherbe, és abortuszon voltak.
Egyszerre vették le nekik a spirált és vették el a babákat.
Az ottani védőnő szerint a legmagasabb hibaszázalékú foggátló eszközök a hormonmentes spirálok, meg a különböző hormonmentes hüvelytabletták is megbizhatóbbak
Igen, a sima fémes spriálk mellett elég magas a hibaszázalék.
a hormonosok mellett szinte 0 %
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen tapasztalatotok vagy tanácsotok van.
Már van két gyermekem. Második szülés után 1 évvel sporált tetettem fel, mivel mondta a doki, hogy legalább 5 évet várnunk kéne egy harmadikkal. (mind2 terhességem császár volt, 1,5 éven belül és a másodikkal gondok is voltak)
Már két éve fent van a spirálom, a menstruásióm rendszeres (29-31 napos). Most (31naphoz képest) kések 4 napja. Tesztet csináltam, ami negatív lett. Enyhe émelygésem van pár hete és erősebb folyásom (mind2ő volt korábbi terhességeimnél is, most mégsem érzem, hogy "terhes lennék").
Volt már valakivel hasonló? Szerintetek mennyi idő után kéne felkeresnem a nőgyógyászomat? (korábbi terhességeimnél mindig korán mentem, mivel a terhességi teszt még az elmaradt menses előtt kimutatta a hcg hormont)... vicces, így két gyerek után, de tanácstalan vagyok.
A hozzászólásokat előre is köszönöm!