Tegnap derült ki a férjemnek vastagbél daganata van. Várjuk... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
A családban más nem érintett? Van egy örökletes típusa.
Drukkolok én is! Remélem, időben "elkapták", ilyenkor teljes a gyógyulás.
"Azon is gondolkozzatok, volt-e a közelmúltban komoly stressz, akár a családban is, mert sokszor ez is okozhatja a daganat kialakulását."
Tény, hogy a stressz képes mindenféle emésztőrendszeri gondot okozni, de nem a közelmúltban keresném a forrását, mert a vastagbéldaganat kialakulása 5-10 év is lehet.
A bélrendszeri daganatok kialakulásának esélye számos életmódbeli tényezővel csökkenthető. Az egészség megőrzése érdekében megfontolandók, beépítendők az alábbiak.
Helyes életmód: ide tartozik a rendszeres fizikai aktivitás (legalább napi 30 perc mozgás), a lelki egyensúly megteremtése és a hatékony stresszkezelés, a testsúly kontrollja, a rendszeres napi ritmus kialakítása, a nyugodt éjszakai alvás (lásd még: Egészséges alvási szokások).
Kiegyensúlyozott étrend: lényeges a sok zöldség és gyümölcs, valamint teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérfélék, tésztafélék fogyasztása; szárnyasok, halhús, olívaolaj, valamint savanyított tejtermékek bevezetése. Lényeges, hogy a lehető legkevesebb tartósítószert és vegyszert tartalmazzák ételeink. Bőséges folyadék fogyasztása javasolt, amely legalább napi két liter víz. Kerülendők a füstölt húsok, sertészsír, margarin, magas cukor-,vagy sótartalmú, feldolgozott élelmiszerek, melyek igazoltan növelik egyes krónikus, illetve daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
Lásd még: Egészséges táplálkozás
... kiemelten fontos szerepe van az egészségmegőrzésben a túlzott alkoholfogyasztás kerülésének, a dohányzás mellőzésének, a vitaminok és ásványi anyagok pótlásának – ide tartozik a kalcium, D3- vitamin, C-vitamin, szelén, E-vitamin, folsav és az omega-3 zsírsavak megfelelő mennyiségű bevitele, illetve a probiotikumok vastagbél normál flórájának erősítése céljából hasznos kúraszerű alkalmazása.
(egeszsegvonal.gov.hu)
Ha lesz műtét, én akkor is betartanám ezeket a tanácsokat !
Azon is gondolkozzatok, volt-e a közelmúltban komoly stressz, akár a családban is, mert sokszor ez is okozhatja a daganat kialakulását. " Nem tudja
megemészteni a problémát."
Az eredménytől függetlenül, érdemes lenne máris elkezdeni a máj védelmét. Bármilyen gyógyszeres kezelést fog kapni, a máj állapota nagyban meghatározza a gyógyulás esélyét.
Sokat olvastam a témában, mert voltam nagyon kemény élethelyzetben. Még most is figyelmet fordítok erre, pedig rég túl vagyok a megpróbáltatásokon, de sose lehet tudni mi lesz a jövőben. Tehát most máriatövis maglisztet vettem, ezt akarom folyamatosan bevetni a májam érdekében. Méregteleníti, védi, és regenerálja. Létezik máriatövis magolaj is, amiről azt írják rendkívül jó hatása van. Talán érdemes lenne ebben a témában olvasnotok.
Nagyon sajnálom. Milyen idős a férjed?
Kitartást mindkettőtöknek, és mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neki!
Azért lelkileg készüljetek egy műtétre, aztán nagy megkönnyebbült sóhajtás lesz az örömtől, ha nem kell műteni.
Voltak panaszai ? Gondolom, igen, ha elküldték tükrözésre...
Jobbulást neki !
Atyauristen, szorítok! 🙏
Milyen tünetei voltak és hány éves?
Életem leghosszabb 1 hónapja volt amíg a szövettani eredményemet vártam! 😩
Minden jót kívánok, jó eredményekkel!
További ajánlott fórumok:
- Sötét titka a férjemnek
- Az első babánkat várom és közben a férjemnek viszonya van. Mit tegyek? Volt/van valaki ilyen helyzetben?
- Nem tudom, hogy mondjam meg a férjemnek...
- A férjemnek gyermeke lesz mástól
- Hogyan mondjam meg a férjemnek, hogy elhagyom?
- Akinek volt már vastagbéltükrözése, írja le milyen volt...