Teendők ilyen esetben, mit kell még intézni? (beszélgetés)
Próbálok regisztrálni az Émász -nál,de már az elején elakadtam.Oda hogy vevő azonosító,mit kell írni?
A felhasználó azonosító számát megtaláltam, de a másikat nem...:((
Ez is nagy gond.Először a fiam gondolta, hogy megveszi befektetésnek, de mikor megtudta, hogy ha nem lakik ott is fizetnie kell sok mindent, letett róla....Sajnos, itt nagyon olcsóak a lakások, és könnyen nem is lehet eladni, mert nem sok munkalehetőség van ebben a régióban...
Albérletbe meg nem igazán szeretnénk kiadni,sok rosszat hallani efelől...
A fűtésnél nem csak alapdíjat fizetsz panelnél, hanem vagy egy éves díjat leosztanak egyformán minden hónpra, vagy télen jóval többet fizetsz, és a fűtésszezon után kevesebbet fizetsz. A gáz is átalányban van, azt is fizetned kell panelben.
Fizetendő még a közös költség is.
Ha vízóra van, akkor ott is leolvasás szerint fizetsz. Ha nincs vízóra, akkor ott is átalány van, de szerintem jobb, ha vízórát szereltetsz, ha van rá lehetőség.
Én meg az ELMŰ-nél.
Másfél éve küldöm hónapról hónapra az azonos óraállást. A rögzítés befejezése előtt még rákérdez, hogy jól adtam-e meg az adatot, a megerősítés után már küldi is e-mail-ben az értesítést a sikeres rögzítésről.
És nézd meg a legutóbbi számlát, igen apró betűvel van rajta, hogy aki havonta küldi az óra-állást, az a hónap melyik napjaiban (lakcímtől függ!!!) küldheti el!
Ha előbb elküldöd 1-2 nappal az nem gond, de ha késel vele, akkor arra a hónapra megcsinálják az átalány-számlát, (előző évi fogyasztás arányosítva!), és akkor már hiába is küldöd a 0-ás óraállást!
Ez minden szolgáltató számlájára igaz!!!!
"Ahova én tartozom, ott még a legvégén kiírja a fizetendő összeget is"
Ez egy korrekt szolgáltató. Nálunk csak a számlából derül ki, hogy mennyi az annyi.
Szolgáltatóknál szoktak bejelentést tenni, hogy levelezési cím változás: ez esetben mind a havi számlákat + csekket, mind bármilyen egyéb hivatalos levelet a te lakcímedre küldenek.
Ha a közös képviselőnél meghagyod a telefonszámodat, akármi is van, csőtörés stb. stb. legyen nála egy elérhetőség!
Szedd le a netről a szolgáltató honlapját, van rajta "online mérőállás bejelentés".
Egy korábbi számla legyen kézügyben, és az ügyfélkód, óra gyári száma, és az óra-állást beírkálod a megfelelő kockákba, amit kiad, szépen lehet rajta haladni, vagy ha elrontod, menet közben is visszamehetsz az indulásra!
Ahova én tartozom, ott még a legvégén kiírja a fizetendő összeget is, és vagy +"elfogadom", vagy "nem", akkor lesz vége az egész bejelentésnek.
Én a net-en küldöm el minden hónapban az óra állásokat (vízórák, villanyóra, gázóra).
Nézz meg egy számlát, azon találsz internet elérési lehetőséget, van ahol előbb regisztrálni kellett a Szolgáltató honlapján, aztán már csak be kell jelentkezni, és rögzíteni az óraállásokat. E-mail-ben vissza is igazolják a sikeres rögzítést.
(Budapesten élek)
Az a gond, hogy más más városban élünk mind a 3 an.Én valamivel közelebb lakom anyuhoz,mint a nővérem, ezért én fogok bejárni majd intézkedni.
A villanyóra állást hogy lehet bediktálni, csak telefonon, vagy lehet neten kersztül is?
Igen, akkor is fizetni kell a közösköltséget és a fűtési alapdíjat, ha senki sem lakik ott.
A villanyóra állást a "0" fogyasztásról küldd el minden hónapban,így csak minimális összeget kell havonta fizetni.
További ajánlott fórumok:
- Névváltoztatást hogyan kell intézni, tudna valaki segíteni?
- Hogyan kell a jogosítvány meghosszabítását intézni? És kb. mennyibe kerül?
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)
- NÉVADÓ Hogy működik az egész? Hogy kell intézni? Hogy történik az esemény?
- Hamarosan olyan helyre költözünk, ahol még utca sincs, kietlen tanya!!. Hogy kell intézni utcanevet, milyen anyagi vonzata van!?
- Tesco áruhitelhez milyen papírok kellenek, hétvégén is lehet intézni?