TB-kártya lejárat (beszélgetős fórum)
A hatósági bizonyítványt lejelentjük a TB-nek aki ezt rögzíti.
A jogviszony nélkülieket jelzi a NAV felé.
2020. július 1 óta össze van kapcsolva a TB és a NAv rendszere.
Előtte nem keletkezett tartozásom.
Hogyan, honnan tudja a NAV, hogy van hatósági bizonyítványom és ha nem kérem, akkor nem mentesülök a fizetés alól. Azt mindig elő fogják írni.
Ameddig van hatósági bizid, addig nem kell fizetned.
Ha előtte keletkezett volna tartozás, arra lehet kérni fizetési könnyítést/halasztást.
Nem igazán látom az összefüggést, ha van hatóságid, mire kell a könnyítés. Van korábbról tartozásod?
Ha szociálisan rászorultnak minősülsz, az állam átvállalja helyetted.
Kormányablaknál lehet igényelni, nyomtatvány kitöltésével.
És bocs,még ezt a tb jogviszonyt(és munkaügyi ellátást) követő passzív jogosultságot is kérdezd meg légyszi a munkaügyiben,jobban el tudják mondani,de itt van
Ezt is olvasd el légyszi
Itt néhány címen belül megtalálod a kitöltési útmutatót is,meg a fizetési kedvezmény alapvető szabályairól is olvass
Szerintem fizetési könnyítést vagy részletfizetést csak meglévő tartozásra lehet kérni.
A 3. hozzászólás linkjén megtalálod a lehetőségeid.
Kösznöm az eddigi hozzászólásokat!
A kerületi kormányhivataltól van hatósági igazolásom.
A FAM01 űrlapot nem találom, hogy azt a hatósági igazolással beküldhetném fizetési halasztás, majd részletfizetés igénylésére.
Nem ingyenességet kérek/kérnék, csak halasztást, majd részletfizetést.
Ezt sajna nem tudom, de hátha ez segítség:
ennek a lényege, hogy a járási hivataltól kérheted, hogy egy évig fizesse helyetted a TB-t.
Sziasztok!
Segítség volna szükségem.
2020.09.23 óta munkanélküli vagyok. Ellátást kaptam 2020.12.23-ig.
Januártól fizetnem kéne a TB-t, de nincs miből. Család és barátok tartanak el. Az ő segítségükkel tudom fizetni a rezsit. Nincs más bevételem.
Addig eljutottam a NAV oldalán, hogy az FAM01 űrlapon kéne fizetési halasztást kérnem, majd részletfizetést.
De nem találok erre vonatkozó űrlapot.
Kérem, ha valaki ezt a procedúrát már végig járta segítsen!
Nem szeretném, ha a TB-kártyám törlésre kerülne.
További ajánlott fórumok:
- Úgy érzem lejárattam magam. Hogy tudtam így félreérteni a jeleket, ha voltak egyáltalán
- Jgosítvány lejárati ideje?
- UNIO-n belüli utazás személyivel, WizzAir-nél. Belekötnek a lejáratba?
- Kibontott elsősegély dobozért bűntetnek, ha a lejárati ideje 2013.03.hó?
- Ha van TB-kártyám/jogosultságom ingyenes fogorvosi ellátásra, mi az amiért mégis fizetni kell és kb. mennyit?
- Lejárt tb-kártya esetén van olyan orvos, aki házhoz megy vagy milyen ellátásban részesülhet a beteg?