Kibontott elsősegély dobozért bűntetnek, ha a lejárati ideje 2013.03.hó? (tudásbázis)
Nem kell évente venni, 5 évig érvényes.
Azért vegyél komplett dobozt, mert a rendőr minimum 15 ezerre büntet, ha valami le van járva benne akár csak egy napja is. Ez a törvény. MI AKARTUK! :( :D
Én csak annyit irok ,hiogy az hülyeség ,hogy bontatlan legyen a doboz mivel mi felbontottuk mert 2013 03 van ráirva de felbontottuk és látom,hogy az egyik 2013 06 .án jár le a másik 2012 02 .-án lejárt mármint vagy a gézlap vagy a fertőtlenitőkendő ,akkor kérdem én miért ne bontanánk ki ha meg lejárt valami akkor csak elég azt kicserélni .
Most minek vegyek komplett egészségügyi dobozt ha csak mondjuk 2-3 dolgot kellene belőle kicserélni mert a többi jó.Vagy lehet megveszed és lehet abba is le van járva valami vagy fél év mulva ismét cserélheted mert ez vagy az már le van benne járva .
Ez tényleg csak az,hogy vegyél évente mindig doboz mert nem fogy a gyógyszertárba jó biznisz volna mi ?Na én csak kicserélem ami le van járva és kész !!!
Pénzkidobásnak és felháborítónak tartom az egész mizériát; nyilván üzleti érdek húzódik mögötte. Pár éve is volt ilyen "roham", nyilván akkor, amikor felgyűltek az eladatlan készletek.
Kíváncsi vagyok, 100 ezer autósból hány vette hasznát autós baleset kapcsán.
Egyébként a lejárt holmikat pótolni többe kerül, mint venni egy új dobozt.
De hogy nem fogom megtenni 5 évenként, az is biztos...
Nem kell bontatlannak lennie, különösen hogy a benne lévő steril cuccok lejárata egyáltalán nem biztos hogy egybeesik a doboz lejáratával.
Ha mégis relamálják, meg kell mondani, hogy tegnap is ellenőrizték, a rendőr bontotta ki... ;) ill. ha kívül jó ki ne bontsa, mert akkor már nem lesz jó... baromság az egész.
Ráadásul a dobozok sem egyformák. Én is átnéztem az enyémet, abban pl. nincs biztosítótű, bontatlan volt, a listán sem szerepel. Volt benne 3db lejárt jóddal átitatott lap egyenként csomagolva mint a repülőn a frissítő kendő. Kereskedelemben nem kapható, pótolhatatlan. A patikában azt mondták, más dobozokben Betadin oldat van kis flakonban, vegyek azt helyette... úgyhogy most ott van a régi lejárt lapocska ami pótolhatatlan kincs és az oldat is...
Volt egy nagyon jó riport, a férjem látta. Már elfogytak a komplett dobozok, mert mindenki rohant venni. Most a rendőrség kiadott egy közleményt, hogy türelmi idő van emiatt.
Fel lehet egyébként tölteni a régit is, jogszabály írja elő, hogy mit kell tartalmaznia, de maszkot csak gyógyászati segédeszköz boltban, biztosítótűt rövidáru boltban, ollót ápiszban, többit talán patikában lehet megkapni... :)
Egyébként meg az egész marhaság, mert egy autóbalesetnél legritkább esetben van olyan sérülés, amit ezekkel a felszerelésekkel el lehet látni. Vagy nem kellenek, vagy mentő kell.
Amúgymeg mért csak ilyenkor figyel oda ezekre az ember?!
Mert levagyunk terhelve.
No és nem hiszem, hogy egy balesetnél az elsősegély láda mentene életet...
Mért??! Minden használat után újat kell venni?? És ha épp szükség volt belőle gézlapra? A lényeg, hogy ne legyen lejárva meg hiánytalan legyen..
Ezen is most jót kaszáltak... Aki ezt terjeszteni kezdte, annak is gratulálok. Volt benne vmi érdeke talán?!
Nem kell bontatlannak lennie, az a lényeg,hogy ami benne van, az még jó legyen, ne legyen lejárt kötszer, fertőtlenítő,ilyenek.
Annyira nem rémhír, sajnos....
Ma volt a tv-ben,h az egész rémhír,h nagy a bírság.
Ez csak kicsi szabálysértés max 5000-ig büntetnek.
További ajánlott fórumok:
- Valóban büntetnek január 1-től, ha nincs a kutyád be chip-ezve?
- Ha betörnek hozzánk, és mi meglátjuk a betörőt, és jól ellátjuk a baját, akkor miért minket büntetnek meg?
- Ki vett már részt elsősegély tanfolyamon és milyen a vizsga?
- Ájulás után elsősegély - Segítenek az emberek? Tudják, hogy mi a teendő?
- 3 hete kibontott gyógyszer, mert felet kellett bevenni, bontva a buborékfóliában, bevennéd?
- Hol lehet elsősegélydobozt venni személygépkocsihoz?