TB fizetés, mikortól és meddig? (beszélgetés)
A helyi NAV-nál van valami nyomtatvány, amit ki kell töltened, utána jó soká kapsz majd csekket. Az utalásnál mindenképp meg kellene tudnod, hogy pontosan mit kell beírni a megjegyzés rovatba, és hová lehet utalni, az hamarabb beér.
Mi kivártuk a csekkek megérkezését, ránk is verték a késedelmi kamatokat arra az időre is, amíg nem volt csekkünk.
Szóval először a Nav-hoz menj be mielőbb!
Munkanélküliként szerintem az önkormányzathoz menj be, az egyik ismerősömnek az önkormányzat kifizette a tb-t, amikor nem volt munkája.
Igen, visszamenőleg sajnos ki kell fizetni, ráadásul kamatostul. :( Úgyhogy minél hamarabb próbálj meg intézkedni.
Hello.Én azt szeretném kérdezni, hol lehet hozzájutni a leggyorsabban, legegyszerűbben eü. biztosításos csekkekhez?
Úgy hallottam utalni is lehet számlaszámra,ez jobb lenne?ilyenkor mivel buzonyítom, hogy utaltam a pénzt?mert csekknél ugye ott a feladóvevény. Köszi.
Sziasztok!
Olvastam a hozzászólásokat igy bátorkodom leírni az esetemet hogy mit tudok ilyenkor tenni.
A napokban kaptam egy levelet a NAV-tól melyben tájékoztattak hogy 2013.01.23-tól nincs egészségügyi jogosultságom sem az OEP szerint sem a NAV nyilvántartása szerint.Hosszabb ideje munkanélküli vagyok egy éve esti tagozaton járok iskolába.Az OEP honlapján többször is ellenőriztem TAJ-szám alapján a Tb jogosultságot és minden esetben biztosítottként szerepeltem illetve vizsgálatokon is voltam az elmúlt egy évben és egy esetben sem tájékoztattak arról hogy nincs jogosultságom.Az elmúlt 2 évben egy levelet nem kaptam hogy nincs Tb-m,ami már csak azért is dühítő mert ha tudom hogy estin ez nem jár akkor nyilván fizetem havonta és nem várom meg amíg felhalmozódik.A levélhez csatolt nyilatkozatot ha visszaküldöm automatikusan elismerem hogy nincs jogosultságom.A kérdésem az lenne hogy mit tudok jelen esetben tenni, minden esetben visszamenőleg ki kell fizetnem az elmaradt költségeket?Illetve ha igen kaphatok e halasztást esetleg részletfizetési kedvezményt?Munkanélküliként sajnos nem vagyok regisztrálva ezt a napokban szeretném elintézni.
Válaszokat előre is megköszönöm!
"Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege havi 6390 forintról 6660 forintra emelkedik, a járulékfizetési kötelezettség egyebekben nem változik."
Ezt az ado.hu-ról másoltam...
sziasztok.
Tudja már valaki ettől az évtől mennyi lesz a a TB összege havonta??
rendben
köszi:)
hát azt mondjuk gondoltam hogy késedelmi kamat az lesz de sajnos most nem tudom befizetni:(
köszi szépen a választ:)
sziasztok
Lenne egy kérdésem..
Magamnak fizetem a Tb-t,de ebben a hónapban sajnos elég szűkös a keret és nem tudtam befizetni az e havit...Majd jövőhónapban tudom de akkor egyszerre már az e havit és a jövőhavit is..
Ebből lehet bármi baj?
Tudnátok segíteni nekem?
Elintéztem,h nyáron a város fizesse utánnam a tb-t, de most kaptam munkát. Ilyenkor mit kell tennem? Vagy az automatikusan megszünik? Vagy írnom kell vmi kérvényt? DE at kinek kell címeznem?
annyit írtunk hogy Nemzeti Adó- és Vámhivatal és este át is utaltuk a pénzt...
köszi a segítséget:)
Igen, ez a NAV.
A számlaszám a lényeg, hogy stimmeljen.
További ajánlott fórumok:
- Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
- A keveset alvó babák. Mikortól kóros? Meddig ne aggódjak?
- Mikortól számít a 15 nap, fizetési meghagyás esetén?
- Napszakok: reggel és este. Szerintetek mikortól kezdődnek és meddig tartanak?
- Az érettségire mikortól meddig lehet jelentkezni, ha valaki +1 tantárgyból szeretne?
- Mikortól lehet a tavaszi érettségi vizsgára jelentkezni és meddig?