Tavaszi húsgomboc recept
A Tavaszi húsgomboc hozzávalói:2 db karalábé
25 dkg zöldborsó (fagyasztot is lehet)
3 szál sárgarépa
1 cs petrezselyem
40 dkg darált hús
1 tojás
kk füszerpaprika
1 kisfej vöröshagyma
só bors
1 Ek liszt
A Tavaszi húsgomboc elkészítési módja:
A karalábét és a sárgarépát apró kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót egy lábasba, tesszük. Annyi vizel, hogy ellepje kevés sóval feltesszük főni. A daráthúst,sót borsot pirospaprikát lereszelt hagymát, tojást jól összekeverjük. Gombocokat készitünk és a forrásban lévőre sorba rakjuk. Majd 40 percig lassú lángon meg főzzük. A liszthez vizet adunk és behabarjuk, megszorjuk petrezselyemmel. tálaljuk
Aki szereti tejföllel is habarhatja.
Vagy bármilyen zöldség féléből elkészitheti.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. ápr. 13. 11:48
A tavaszi húsgomboc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.