Tavaszi fákli, fekete üröm, gomba keverék, penészgomba, házi poratka, hisztamin. Ezekre allergiás a fiam. Kaphatok erre támogatás? (tudásbázis)
A nyomtatvány innen tölthető le.
Szerintem nem.
Nálam is asztmás mind2 gyerek,gyógyszert szed a nagyobbik is és semmi!:(
lehet rámenősebbnek kéne lennem.
Pl a poratka allergia kiválthat olyan krónikus gyulladást melyet a korábbi hozzászólásomban írtam és a gyereket kezelik legalább 2 hónapja akkor bizony jár!
És Tej-tojásallergia esetén melyet terheléssel igazolnak szintén jár!
Szia!
Az emelt családi pótlék attól függ mikor diagnosztizálták,és milyen kezelést kap a gyermeked,és hogy milyen az általános állapota!És hogy milyen tüneteket okoz neki az allergia!A rendelet a következőképpen szól: "A gyermekkori asthma bronchiale krónikus formái, ha a beteg preventív, folyamatos gyulladáscsökkentő terápiára és/vagy rendszeres szakgondozásra szorul."
Közgyógy ha megkapod az emelt családit alanyi jogon jár.De kérelmezned kell a Jegyzőségen,kell vinni hozzá a határozatot az emelt csp.ról,és egy háziorvos által kiállitott papirt,mely tartalmazza a gyermek által szedett gyógyszereket.
Remélem valamit segítettem.Esetleg ha leirod amiket fent soroltam lehet többet is mondhatok,azonban a kezelőorvos Szakorvos biztosan választ ad a kérdéseidre.
Üdv:VIKI
Ha tudod kezelni a google keresőjét, remekül részletezve van:
A magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségek és fogyatékosságok
Így rákereshetsz, és nincs benne az allergia, tehát nem jár emelt családi pótlék.
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Nagycsaládosnak lenni a támogatások miatt?
- Babaváró támogatás tapasztalatok
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- Mért van az hogy a nagycsaládosokról azt hiszik hogy minden támogatást megkapnak?