Tartós hajegyenesítés, azaz 1 év alatt -15cm (beszélgetés)
Egy nagyon kicsit nekem is javult tőle a hajam, de nem tett csodákat.
Érdekes, mert a húgom is megcsináltatta ugyanazt a hajegyenesítést, amit én elsőnek és utolsónak, de neki semmi baja a hajának (bár neki sem lett tök egyenes).
Solio-s argánoolajam van, tényleg nem rossz. És van kókuszolajam is, bár ehető, de nincs kókusz illata. :( Azt hiszem, legközelebb jobb minőségűt veszek.
Nem tudom akkor, az én hajam miért ilyen semmirevaló, ronda. lehet belső oka van?!
Barátnômnek gygyönyörű a haja tartós egyesítés után is. Derékig erő haja van és festeti is.
Én meg tíz éve vasalom a hajam (minden reggel) és semmi baja. A nem jó vasalô is roncsol
Ami még szerintem nagyon jó a hajnak, a hidegen sajtolt olajak. Én minden reggel eszem egy-egy teáskanállal, dióolajat, szőlőmagot-, tökmagolajat-, olívát, mikor éppen melyik akad a kezembe. ezek kívül-belül jót tesznek a bőrnek, a hajnak.
azokat pedig a solio-tól veszem, olvass utána.
Vegyél hidegen sajtol szűz kókuszolajat, évek óta semmilyen kémiai vackot nem kenek rá, minden mosás előtt bekenem a fejbőrömet és a hajam hosszára is kenek. Szinte teljesen beszívja.
Olvasgasd a bank.anita.blogspot.com-ot, szerintem ő is ír a kókuszolajról.
én a cosmio-nál szoktam venni, de most láttam a kisindiában is, pont fele annyiért. de csak az a jó, amelyik kókuszillatú és ehető is, a többi ki van herélve :S.
Nekem is keratinnal egyenesített a hajam, az enyémet nem töri, kifejezetten jó a tartása, gyönyörű fényes és egyenes.
Igaz, nem kevés pénzbe kerül, de legalább nem teszik tönkre olcsó vacakokkal.
Mert az első kezelés után egyenesnek egyenes volt. Sőt ugye azt októberben csináltattam, most nézem, hogy a februári képeken még ugyanolyan hosszú hajam volt, mint októberben (ugye le lett vágva novemberben a szétégetett vége, de nőtt is sokat). Aztán valahogy a tél után elkezdett törni a vége, ekkor kezdődött az, hogy tele lett az ágyam törött hajvégekkel.
Most egyébként, hogy 2 hónapja se egyenesítés, se festék, kicsit kezd rendbe jönni, már kevesebb az ágyamon a törött hajvég. Talán sikerül egyszer visszanövesztenem. :) De egyszerűen a lenövésből látom, hogy nem nő valami gyorsan a hajam.
szerintem felejtsd el egy kicsit a tartós kiegyenesítést... :/
és szedj mindenképpen vmi vitamint...
én is egyenes hajat szeretnék... de inkább vasalgatom.. :D és ezután a sztori után mást nem is fogok vele tenni :)
A régi képeimet nézegetve tűnt fel nemrég, mennyivel is rövidebb a hajam. Sokáig növesztettem, évekig, hogy végre igazán szép, hosszú, sötétbarna hajkoronám legyen. Mivel kissé hullámos a hajam, elmentem egy kreatinos hajegyenesítésre, ami elsőre gyönyörű eredményt hozott, a hajam egyenes volt, azonban a végét úgy szétégette, hogy pár hónap múlva le kellett vágatnom a hajamból úgy 5-10 cm-t, teljesen szét volt törve a vége az évekig tartó vasalás, majd az egyenesítés hatására. Aztán lassacskán kiment az egyenesítés a hajamból, így elmentem a helybéli fodrászomhoz, ő megígérte, hogy fele annyiért megcsinálja. utólag derült ki, hogy egy ócska, nem keratinos krémet kent rá, amitől sem egyenes nem lett a hajam, sem jót nem tett neki, mégjobban széttört a vége. Nos, ennél már a hajam úgy tönkre volt (ahogy a 4-5 év vasalás során soha nem nézett ki!), hogy még többet le kellett vágni belőle, bár én sosem gondoltam volna, hogy ennyit. Közben áttértem a vaddisznósötéjű hajkefére, a szilikonmentes termékekre, de a hajam állapota csak nem javul. Kenegetem bio argánolajjal, pakolásokat készítek rá, a hajam mégis olyan, mitn a seprű.
Az első egyenesítést tavaly októberben csináltattam, kb 40-45 cm-s hajjal. Januárban már csak olyan 35 cm lehetett, de még szép volt. A következő (semmirevaló) egyenesítést áprilisban csináltattam, ez előtt pár hónappal elkezdett a hajam úgy törni, hogy a ruáhim, az ágy tele van az én apró 2-5-10cm-s hajvégeimmel. Ezt követően elkezdtem magamnak vágni itthon fodrászi ollóval, 3 vágás és minusz 5-10 cm után, fél év kúrálás után kezd helyrejönni a hajam. De augusztusban volt alkalmam megint olcsón keratinos egyenesítést csináltatni, így megcsináltattam, érdekes módon ez nem szedte szét a hajam. De sajnos már ettől sem lett egyenes (pedig ugyanolyan kezelés volt, mint az első).
Szerintetek mi lehet a hajammal? Egyébként borzasztóan hullik is, alig nő valamit és amennyit nőne, dupla annyit letörik. Pedig már nem vasalom, 3-4 havonta festem csak, mégsem jó rá semmi sem. Az arágnolaj egy picikét javított az állapotán (egyébként a tövénél 10 cm tök fényes és szép, de a vége mint a seprűé).