Táppénzen vagyok, tb ügyintézőt keresek, szeretnék kérdezni, sürgős lenne, tud valaki segíteni? (tudásbázis)
?????
ezt nem értem, miért írtad.
de hagyjuk.
mentem.
mert a leszázalékolásnak is vannak szabályai (csupa szabály minden:)). hogy milyen betegség esetén lehetséges és mi kell hozzá (pld kórházi ápolás is többek között)
nagyon megszigorították a leszázalékolás feltételeit, igazából akit csak lehet, kivág az orvoszakértői bizottság.
helló!
el kell keserítselek, mert ez nem az a kérdés, hogy hány nap táppénz jár (azt előttem már szépen leírtátok), hanem hogy az orvos mennyi időre tarthat táppénzen.
szigorú szabályai vannak, hogy melyik betegségre hány napig (hétig, hónapig) tarthat táppénzen. ha az az idő lejárt, akkor vagy elindítja a leszázalékolást, vagy kiír keresőképesnek.
szóval a tb-n múlik, hogy hány napot engedélyez arra a diagnózissal. meg van az orvosok keze is kötve a sok visszaélés miatt (pénz csúsztatása..stb)
egyetlen lehetséges megoldás van: más diagnózissal vesz fel újra táppénzre.
sok sikert!
aha, értem.
nyugdíjszámítást nem tanítottak
saját jogú mire gondolsz?
hacsak valami üzemi baleseted nem keletkezik
mert akkor az előzményidőre tekintet nélkül 1 évig jár a tp, amely további egy évvel meghosszabbítható
úgy tűnik folyamatosa a biztosítási időd. a 8. hsz-ben pedig leírtam.
ha 181 nap a tp az újabb kktelenség előtti egy évben, akkor 365-181 napra jár a tp
az előzményidővel kapcsolatban mire gondolsz?
én igazán attól tartok, hogy annyi időt lehetek megint táppénzen amennyi időt dolgoztam. nem tudom jól fejezem-e ki magam,de van olyan szabály, hogy annyit lehet valaki betegállományba amennyit dolgozott, de max 1 év.
További ajánlott fórumok:
- Ingatlanirodával kapcsolatban szeretnék kérdezni, mint vevő, tud valaki segíteni?
- Megbízási szerződésről szeretnék kérdezni, tud valaki segíteni?
- Önadózóktól szeretenék kérdezni, az idén küldtem az első adóbevallásomat...az alábbiakban tud valaki segíteni?
- Start Plusz kártyás Kismamáktól szeretnék kérdezni, tud valaki segíteni?
- Pénzügyi és számviteli ügyintéző kidolgozott tételeket hol keressek? Vki tudna ebben segíteni?
- Táppénzen vagy amikor lejár a munkaszerződésed, milyen jövedelemre leszel jogosult? Tud valaki segíteni?