Start Plusz kártyás Kismamáktól szeretnék kérdezni, tud valaki segíteni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Igényelt valaki mostanában start kártyát?
Tudtátok, hogy igazolást kell kérni a területileg illetékes államkincstártól, hogy jelenleg milyen státuszban vagy? (gyed, gyes, munkanélküli, stb.)Én nem tudtam, az APEH-nél adtak erről felvilágosítást!
Aki már igényelt, attól kérdezném: mennyit kell a kártyára várni? Milyen nyomtatványt kellet vinni a kérvény kitöltéséhez?
Előre is köszi a segítséget.
Sziasztok!
Van már esetleg, aki kiváltotta a kártyát?
Mennyi ideig tart az ügyintézés?
Ha április 17-én kezdek munkába állni, akkor mennyivel előtte kell kezdenem intézni??? Kell rá várni vagy a kiállítás napján egyből aktív is a kedvezmény a munkáltató felé?
Azt nem tudjátok esetleg, hogy több munkáltató is igénybe veheti-e a kedvezményt a 2 év alatt?
Telefonáltam a munkaügyibe némi infoért, de semmit nem tudtam meg a Start Plusz kártyáról, nem jutottam tovább annál, hogy "ha lejárt a gyes-e, jöjjön be, hozza el a határozatot, hogy lejárt a gyes és meglátjuk, hogy folyósíthatjuk-e az ellátást"...
Kb. 2 hét volt a várakozási idő, de ez fél éve volt és nem jegyeztem meg pontosan, csak azt tudom, hogy körülbelül 2 hét volt.
A neve is START PLUSZ - kártya és ez úgy néz ki, mint egy bankkártya csak sokkal vékonyabb. Mint egy tagsági kártya bárhová.
Nehogy netről töltsd le, iszonyú bonyolultan van összetákolva, nagyon szerencsétlen volt. :(
Az APEH-nál adják, és úgy csináld, hogy amikor sorszámot húzol, az egyik ablaknál eleve kérdd el, vagy legyen nálad eleve ilyen.
Ezt jó tudni! :)))
Én Május 1-től mennék vissza dolgozni és én is szeretném kiváltani!
Amikor kiváltottad, sikerült azonnal munkába állnod? Mekkora kedvezményt ad az állam a munkáltatónak?
A nyomtatványt az apeh adja, vagy esetleg le lehet tölteni a net-ről is?
Sokat kellett várnod, mire megkaptad? Egy egy plasztik kártya, vagy a neve a "start kártya"?
Nem, minél későbbre kell halasztani, abban az esetben, ha csak a 3 év után akarsz dolgozni. Az APEH szerint jártam el, így jogosult a kiváltására időben:
A GYES LEJÁRTÁNAK NAPJÁTÓL SZÁMÍTOTT 365 NAPON BELÜL válthatod ki. Nekem júliusban járt le a GYES-em, és rá következő év július elején váltottam ki.
Szia!
Mikor váltottad ki? Gyes alatt?
További ajánlott fórumok:
- Ingatlanirodával kapcsolatban szeretnék kérdezni, mint vevő, tud valaki segíteni?
- Megbízási szerződésről szeretnék kérdezni, tud valaki segíteni?
- Táppénzen vagyok, tb ügyintézőt keresek, szeretnék kérdezni, sürgős lenne, tud valaki segíteni?
- Önadózóktól szeretenék kérdezni, az idén küldtem az első adóbevallásomat...az alábbiakban tud valaki segíteni?
- Láthatással kapcsolatban szeretnék kérdezni! Tud valaki segíteni?
- Inzulinos cukorbetegektől szeretnék kérdezni, tud valaki segíteni?