Tapasztalt anyukák!!!Csecsemőnek hol érdemes jó és olcsó babakelengyét vásárolni? (tudásbázis)
Így van, cumisüvegből én vettem két drágábbat és két olcsót.
Tejtárolásra és kis dobozokat vettem, igaz nem nagyon használtam akkor őket, de most abba fagyasztottam le a céklát, a cukkinit... stb.
Én is ajánlom neked a vaterát, teszveszt, apród és jófogás oldalakat. Itt nyugodtan nézelődhetsz, felmérheted az árakat, kínálatot. És az is nagyon hasznos, ha összebarátkozol egy helyi anyukával és megkérdezed, hogy mi hol olcsó a városodban vagy környékén. Nálunk pl. van babaturi és baba expo is időszakonként.
Bizonyos dolgokat nyugodtan vehetsz használtan, mert nem használódik el. Pl.: ruhák az első évben, bútorok. Babakocsit nagyon körültekintően válassz, mert ez az egyik legdrágább tétel és nagyon kellemetlen, ha végül egy nem praktikus, nehéz szerkezetet veszel. Ha szeretnéd, küldök egy használható babakelengye listát neked, amiben szempontokat is írok.
Ha megszületik a baba, érdemes bejelentkezned a DM BabaBónusz programjába, mert az ottani kuponakciókkal és egyéb kedvezményekkel olcsóbban vehetsz pelenkát, kozmetikumokat, tápszert, cumisüvegeket, stb. Hasoló program indult nemrég a Rossmannban is.
Írj nyugodtan és segítek tanácsokkal, ha szeretnéd. Kétgyermekes anyuka vagyok.
Mi babakádat az Ikeában vettünk 1800-ért, egyébként újat max kiságyból érdemes venni, azt is csak akkor, ha több gyereket akartok, nálunk már nem az első nyűvi:)
Ruhát újat, max egy-egy darabot vegyél méretenként, a többi használtan is jó, mi a neten kívül bababörzékre is eljártunk, ahol nagyon jó állapotban vettem olyanokat, amin látszik, hogy nem vagy csak egyszer-kétszer volt a gyerken, és már 100Ft-os darabártól van.
56-osból ne vegyél sokat, mert marha gyorsan kinövi, nekünk nem volt csak 3 db, mert nagy babára számítottunk, az első nem is tudta hordani, a második korán jött, ő kicsi lett, és amikor hazahoztuk még kétszer körbeérte az 56-os, de két hét alatt így is kinőtte...
Szóval nagyobbat vegyél.
Cumisüvegből érdemes beruházni valami jobbfajtára szerintem, még akkor is ha lesz tejed, és szoptatni fogsz (mert a lefejt tejet elviheted magaddal, és etethetsz vele pl, vagy apa is kelhetegyszer-egyszer éjjeli etetéshez), mert nem mindegy hányszor bukik a gyerek csak azért, mert sok levegőt nyelt, és emiatt át kell-e öltöztetni huszonkettedszer is egy nap. Még véletlenül se egyesével vedd, úgyis kell két kicsi két nagy legalább, plussz mellszívó, tejtároló viszont csak akkor, ha nagyn sok felesleges tejed lesz, ezt meg ugye előre nem lehet tudni.
További ajánlott fórumok:
- Ti mikor kezdtek karácsonyi lázban égni illetve elkezdeni vásárolni?
- Pofon egy pár hetes csecsemőnek?!
- Szeretsz turkálóban vásárolni?
- Szerintetek két hónapos csecsemőnek mit lehet adni tápszer mellé táplálék pótlásra? ( a tápszertől nagyon gyarapszik a súlya)
- Kevés pénzből olcsón vásárolni, finomakat főzni!
- Budapesti és Fehérvári anyukák: hol érdemes megfizthető áron gyermekülést vásárolni? Ki hol vette?