Tanácstalan vagyok!Ti mit tennétek? (beszélgetés)
A festett hajas,tetűs dolgot még nem hallottam! :-)
Bár még tetves sem voltam,csak egyszer gyerekkoromban a szempilláim voltak tele petékkel...
Akkor mi csak szerencsések voltunk a cicákkal annó,pedig hazahordtuk őket,volt,hogy 10-12 macsek rahangált nálunk.
Igaz,a telken meg süniket etettünk,azok is bolhásak,de minket nem csípkedtek.
Lehet,hogy rossz az ízünk?:-D
Nálunk is bejött a házba a bolha (sajnos nem egyszer), amikor vidéken laktunk, és két kiscica, esetleg kutya került a házhoz. A lábunk szára tele volt csípésekkel, a hosszú, meleg folyosónkon tanyáztak. Kb. 2 hét fertőtlenítés és irtás után tudtam csak őket kiirtani. Az ágyneműt ki kellett főznöm, és még a legutolsó kisgatyát is vasaltam.
Szóval nagyon is megy emberre a bolha. :S
Ez amolyan mendemonda, mint pl az is, hogy festett hajba nem megy a tetű... Sajnos ez is tévhit.
Hát,mi macskákat mentettünk annó pincékből,szeméttárolókból,ég tudja,honnan,de soha nem lettünk bolhásak tőlük,pedig elhiheted,volt,hogy a pár napos kiscica nem látszott ki a bolháiból!
Az mondjuk igaz,hogy rögtön írtottuk is...
És az éxék nem tesznek semmit?
Szerintem,ha mindenféle szervezetnél bejelentgeted,csak romlani fog a viszony. Én inkább mosolyogva adnék nekik egy üveg írtószert (vagy,amit lehet kapni,nem tudom,mi van tetűre).
Éppen tegnap hallgattam a rádióban, nagyon enyhe ősz volt, a háziállatokban (kutya-macska) a bolhák nem pusztultak el, és annyira elszaporodtak, hogy már bent a lakásban szőnyegben, stb. stb. és az embereken is megjelennek.
Szerintem is a volt férjed gyermekeinek az iskolájában kellene szólni, ill. annak a kerületnek/településnek a családsegítő, illetve gyámhivatalnál, intézkedjenek, környezet-tanulmány, egészségügyi-tisztasági ellenőrzés, stb. stb.
Már leírtam,de biztos elkerülte a figyelmedet,hogy ott az egyik gyermek tetves.
Busszal nem közlekedünk.Az iskolában pedig átvizsgálták a gyerekeket miután betelefonáltam,hogy a lányom nem megy suliba,mert tetves.
Az állatokból nem megy át a bolha az emberbe! Inkább ágyipoloskára gyanakodnék,persze,az sem jobb,de nehezebb észrevenni,ráadásúl nem mindenkit szeretnek megcsípkedni!
Nem tudom,mi a teendő,de tuti elkapnám valamelyik családtagot és átvizsgálnám a fejét! Ha ott is bibi van,tőlük szedte a lányod. Ha nincs,a buszon ülők bármelyikétől is haza vihette.
BOlha es tetü a legtisztabb haztartasokban is elöfordulhat neha. Semmi köze a tisztasaghoz. Öket nem zavarja egyebkent??
Ettöl eltekintve rakerdezhetnel, hogy ök nem tetvesek-e? Es az ujrafertözödes miatt addig nem engednem el a gyerekeimet, amig ök magukat ki nem kuraljak. SZoljanak, ha ujra egeszsegesek.
A volt férjemmel 4 éve elváltunk.Van 2 közös gyermekünk.A volt férjemnek azóta van 1 párkapcsolata ahol van 3 gyermek.2 éve a lányom amikor nyáron a kötelező láthatáson volt náluk tetves lett.Akkor nem szóltam semmit.
Jelenleg megint tetves lett náluk + a lába tele van bolhacsípésekkel.Nem szeretném eltiltani az apjuktól és nem is tehetem,de így nem szívesen engedem hozzájuk a gyermekeimet.A gyerekeknek nem mondhatom,hogy nem mehetnek.Mit csináljak?Ti mit tennétek a helyemben?
További ajánlott fórumok:
- Lenne kedved beszélgetni, tanácsot adni egy szerelmi kérdésben, teljesen tanácstalan vagyok?
- A párom nem bír a vérével. Tanácstalan vagyok. Mitévő legyek?
- Hason, oldalt, vagy háton altassam a babámat? Tanácstalan vagyok...
- Ti mit tennétek a helyemben?Annyira tanácstalan vagyok..
- Ti mit tennétek a helyemben? Picit tanácstalan vagyok
- Ti mit tennétek a helyemben? Teljesen tanácstalan vagyok.